Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-08-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΥΡΩ - ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΙΜΩΝ
  • [03] ΓΔ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ - 56Η ΣΥΝΟΔΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] SALAMIS LINES - NAYTIKO ATYXHMA - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ

    Την αποστολή πενταμελούς ομάδας τεχνοκρατών στο χωριό Αρτέμιδα για εκτίμηση των ζημιών που υπέστη το χωριό από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Πελοπόννησο, αποφάσισε η Υπουργική Επιτροπή, που συστάθηκε από την Κυβέρνηση.

    Οπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Χρίστος Πατσαλίδης, η ομάδα, που θα περιλαμβάνει μηχανικούς, πολεοδόμους, αρχιτέκτονες και επιμετρητές ποσοτήτων, θα αναχωρήσει την Κυριακή για την Αρτέμιδα, όπου θα εκτιμήσει επί τόπου το ύψος των ζημιών θα έλθει σε επαφή με τους αρμόδιους συντονιστές της Ελλάδας και στη συνέχεια θα ενημερώσει την Υπουργική Επιτροπή, η οποία θα καταρτίσει το πρώτο σχέδιο για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις.

    Η Υπουργική Επιτροπή, συστάθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για ανοικοδόμηση του χωριού Αρτέμιδος, μετά από τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ένδειξη συμπαράστασης της κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό λαό.

    ``Αποφασίστηκε όπως σταλεί ομάδα πέντε τεχνοκρατών την Κυριακή με στόχο να έλθει σε πρώτη επαφή, διερεύνηση, εκτίμηση των ζημιών επίσκεψη στο χώρο στο χωριό Αρτέμιδα, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες μελέτες και με την επιστροφή τους στην Κύπρο, η Υπουργική αυτή Επιτροπή θα συνεδριάσει για να οργανώσει το όλο σχέδιο ανοικοδόμησης του χωριού Αρτέμιδος και να λάβουμε τα μέτρα, συνεχίζοντας τις αποστολές των εξειδικευμένων τεχνοκρατών προς αυτό το στόχο``, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πατσαλίδης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο ΥΠΕΣ είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμη καταγραφή των ζημιών, προσθέτοντας πως αυτός είναι ο στόχος της αποστολής. ``Η αποστολή αυτή πάει ακριβώς για να καταγράψει για να εκτιμήσει ποιά πρέπει να είναι ακριβώς τα επόμενα μας βήματα``, είπε.

    Η πρώτη αποστολή της ομάδας, όπως είπε ο κ. Πατσαλίδης, ``είναι να έλθουν σε επαφή με τους αρμόδιους συντονιστές από την ελληνική πλευρά, να επισκεφθούν το χώρο, να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς, να υπολογιστεί και να καταγραφεί, με τι σχέδια, τι ακριβώς πρέπει να γίνει για την ανοικοδόμηση, να υπάρξει αυτή η πρώτη επαφή, να υπάρξει αυτός ο πρώτος συντονισμός μεταξύ της κυπριακής αποστολής και των αρμοδίων ελληνικών αρχών και μετέπειτα θα έλθουν πίσω , θα οργανώσουμε εμείς το σχέδιο, και μετά θα αρχίσουν περαιτέρω επισκέψεις και θα δούμε ποιες είναι οι ανάγκες πιο συγκεκριμένα``.

    ``Αυτή η αποστολή έχει ως στόχο να εξετάσει, να εκτιμήσει, να κάνει τους πρώτους υπολογισμούς, να κάνει τις πρώτες επαφές και επί τόπου εκτιμήσεις του τι χρειάζεται να γίνει, και αφού επιστρέψει τότε θα καταρτίσουμε ένα σχέδιο για το πώς ακριβώς θα γίνει η όλη ανοικοδόμηση πάντα σε συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές``, κατέληξε.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΥΡΩ - ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΙΜΩΝ

    Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή του ευρώ στην Κύπρο εισέρχεται η Κύπρος από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, κατά την οποία τίθεται σε εφαρμογή από τους εμπορευόμενους η διπλή αναγραφή των τιμών προϊόντων, σε λίρες και ευρώ, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος χαρακτήρισε την 1η Σεπτεμβρίου ως ``πολύ σημαντική ημέρα`` για την Κύπρο.

    Ο κ. Σαρρής επισήμανε ότι η διπλή αναγραφή τιμών είναι ``σημαντική πτυχή της προετοιμασίας και της ενημέρωσης των Κυπρίων για την ομαλή εισαγωγή του ευρώ`` και σημείωσε πως με βάση τις ενδείξεις, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ``πανέτοιμος να εισάξει τη διπλή αναγραφή τιμών``.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, στην παρουσία του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Θέμη Θεμιστοκλέους και του Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και ΕΕ του Υπουργείου Ανδρέα Χαραλάμπους, ο κ. Σαρρής είπε ότι σκοπός της διπλής αναγραφής τιμών και του Κώδικα Δίκαιης Τιμολόγησης (ΚΔΤ) είναι η όσο το δυνατό ομαλότερη μετάβαση της Κύπρου στο ευρώ.

    [03] ΓΔ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ - 56Η ΣΥΝΟΔΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Βήματα προόδου σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας διαπιστώνουν οι Ευρωπαϊκές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας (ECAC), οι Γενικοί Διευθυντές των οποίων βρίσκονται στην Κύπρο για την 56η Ειδική τους Σύνοδο.

    Ο εκ των Αντιπροέδρων της ECAC, αρμόδιος για θέματα ασφάλειας, Raymond Cron, είπε ότι η Κύπρος είναι πλήρως ενταγμένη στα ευρωπαϊκά προγράμματα ασφάλειας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας της Κύπρου «είναι πλήρως δεσμευμένες για υψηλά επίπεδα ασφάλειας».

    «Εχει ήδη επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στο θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο αλλά όπως σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται σε συνεχή αναβάθμιση», συνέχισε.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε με την ευκαιρία της 56ης Ειδικής Συνόδου των Ευρωπαϊκών Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία συμμετέχουν 42 χώρες της ευρύτερης Ευρώπης, αναφέρθηκε ότι οι σύνεδροι θα λάβουν αποφάσεις για την ασφάλεια πτήσεων, την προστασία της αεροπορίας και του περιβάλλοντος καθώς και μια κοινή θέση για την επικείμενη Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μοντρεάλ από τις 18 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας πτήσεων, ο Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, Λεωνίδας Λεωνίδου, δήλωσε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, λίγο μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της «Ηλιος», το Τμήμα αναβαθμίζεται συστηματικά και έχει επανδρωθεί από έμπειρους Κύπριους σε θέματα ασφάλειας.

    Ο Διευθυντής Αερομεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντανιέλ Καγιέχα, δήλωσε ότι η Κύπρος, αν και νέο κράτος μέλος της ΕΕ, «συμβάλλει ήδη ενεργά στην ανάπτυξη μιας κοινής θέσης των ευρωπαϊκών κρατών σε θέματα αερομεταφορών».

    [04] SALAMIS LINES - NAYTIKO ATYXHMA - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

    Η ``Salamis Lines``, ιδιοκτήτρια του επιβατικού πλοίου ``Salamis Glory``, το οποίο ενεπλάκη σε ναυτικό ατύχημα έξω από το λιμάνι της Χάιφα, ανακοίνωσε ότι όλοι επιβάτες του πλοίου είναι πολύ καλά στην υγεία τους και θα επιστρέψουν στην Κύπρο ξημερώματα Σαββάτου.

    ``Οι 148 Κύπριοι θα αναχωρήσουν από το Τελ Αβίβ μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και θα φθάσουν στη Λάρνακα στις 01:30 μετά τα μεσάνυκτα``, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ``Salamis Lines``.

    Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει κάνει διευθετήσεις, ούτως ώστε όλοι οι επιβάτες, αφού πρώτα επισκεφθούν αξιοθέατα του Ισραήλ, θα μεταβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και ότι κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θα μεταφερθούν στην πόλη τους, εφόσον το επιθυμούν.

    Σημειώνει τέλος ότι παρόμοιες διευθετήσεις έγιναν και για τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 31 August 2007 - 15:29:16 UTC