Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΥΡΩ
  • [02] ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
  • [03] SALAMIS GLORY - ΕΠΙΒΑΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΥΡΩ

    Τίθεται την 1η Σεπτεμβρίου σε εφαρμογή από τους προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών το μέτρο της υποχρεωτικής διπλής αναγραφής τιμών προϊόντων, σε λίρες Κύπρου και σε ευρώ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κοινού και των επιχειρήσεων για την εισαγωγή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, την 1η Ιανουαρίου του 2008.

    Στόχος της διπλής αναγραφής τιμών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2008, είναι να βοηθηθούν οι καταναλωτές να εξοικειωθούν με το νέο νόμισμα και να καθησυχαστούν οι οποιεσδήποτε ανησυχίες τους σχετικά με ενδεχόμενες αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών.

    Η μετατροπή των τιμών από λίρες Κύπρου σε ευρώ και αντίστροφα γίνεται σύμφωνα με την αμετάκλητη συναλλαγματική ισοτιμία, η οποία είναι 1 ευρώ = 0,585274 λίρες, χρησιμοποιώντας και τα έξι δεκαδικά ψηφία και στρογγυλοποιώντας το αποτέλεσμα στο πλησιέστερο σεντ.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής χαρακτήρισε την 1η Σεπτεμβρίου ως ``πολύ σημαντική ημέρα`` για την Κύπρο και επισήμανε ότι η διπλή αναγραφή τιμών είναι ``σημαντική πτυχή της προετοιμασίας και της ενημέρωσης των Κυπρίων για την ομαλή εισαγωγή του ευρώ`` ενώ σημείωσε πως με βάση τις ενδείξεις, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ``πανέτοιμος να εισάξει τη διπλή αναγραφή τιμών``.

    [02] ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

    Τέσσερις νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την Παρασκευή στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Νίκος Διαμαντής, στην Καλαμάκι Ζακύνθου, στη θέση Κορώνας στο Κιλκίς, στη θέση Βουνί της Λευκάδας και στη θέση Ορθοβουνίου του Δήμου Καλμαπάκας. Ο συνολικός αριθμός των πυρκαγιών την Παρασκευή από τις 06:00 μέχρι 18:00 ανερχόταν σε 38.

    «Τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης από τις μεγάλες πυρκαγιές, τα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα της περιμέτρου, η οποία πολλές φορές οροθετείται σε δύσβατες περιοχές, δημιουργούν αντικειμενικό πρόβλημα στον απόλυτο έλεγχο της πυρκαγιάς, καθόσον η πυρκαγιά δεν σβήνει εάν δεν την περπατήσει πεζοπόρο τμήμα», είπε ο κ. Διαμαντής.

    Οπως είπε ο κ. Διαμαντής, επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις, ομάδα 84 Κυπρίων πυροσβεστών με 6 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, πεζοπόρα τμήματα και ομάδα Δασεργατών. Από αέρος επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ από την ομάδα των Κυπρίων πυροσβεστών τραυματίστηκαν δύο άτομα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, ο ένας παρέμεινε στο Νοσοκομείο και άλλος αποχώρησε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

    [03] SALAMIS GLORY - ΕΠΙΒΑΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Επέστρεψαν τα ξημερώματα του Σαββάτου αεροπορικώς στην Κύπρο, οι 148 Κύπριοι επιβάτες του επιβατικού πλοίου ``Salamis Glory``, το οποίο ενεπλάκη σε ναυτικό ατύχημα έξω από το λιμάνι της Χάιφα.

    Οι 148 Κύπριοι έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 2 τα ξημερώματα του Σάββάτου, με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών.

    Την Παρασκευή η "Salamis Lines", ιδιοκτήτρια του επιβατικού πλοίου "Salamis Glory", ανακοίνωσε ότι όλοι επιβάτες του πλοίου είναι πολύ καλά στην υγεία τους και ότι έχει κάνει διευθετήσεις ώστε όλοι οι επιβάτες, αφού πρώτα επισκεφθούν αξιοθέατα του Ισραήλ, να μεταβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θα μεταφερθούν στην πόλη τους, εφόσον το επιθυμούν. Παρόμοιες διευθετήσεις έγιναν και για τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 1 September 2007 - 9:29:12 UTC