Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Μ.ΜΟΛΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Τ/Κ ΗΓΕΤΗ
  • [02] ΠΗΤΕΡ ΜΙΛΕΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΕΠ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Μ.ΜΟΛΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Τ/Κ ΗΓΕΤΗ

    Συνάντηση εργασίας μιας περίπου ώρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο είχε ο Μάικλ Μόλερ, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ενόψει των αυριανών συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Μόλερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επρόκειτο για ``μια συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο`` ενόψει της αυριανής συνάντησης του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον κ. Ταλάτ.

    Ο κ. Μόλερ απέφυγε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις. Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση κατά πόσον είναι αισιόδοξος, είπε: ``Είμαι πάντοτε αισιόδοξος``.

    Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε πως προσμένει στην αυριανή συνάντησή του με τον κ. Ταλάτ στην οποία, όπως είπε, «σκοπός μας είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο και να προχωρήσουμε γρήγορα στην εφαρμογή της διαδικασίας της 8ης Ιουλίου».

    Σε ομιλία του κατά τα διαπιστευτήρια του πρώτου Πρεσβευτή της Ονδούρας, με έδρα τη Ρώμη, Roberto Ochoa Madrid, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως η συμφωνία της 8ης Ιουλίου, η οποία έχει την πλήρη υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μπορεί να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις κάτω από την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

    ``Εχοντας επίγνωση αυτού και ανταποκρινόμενος στο πρόσφατο κάλεσμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχω προτείνει συνάντηση μεταξύ εμού και του κ. Ταλάτ με σκοπό να αρχίσουμε την εφαρμογή της Συμφωνίας, καθώς έχουμε παρατηρήσει μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή της διαδικασίας», ανέφερε.

    Επανέλαβε τη δέσμευσή του σε μια λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την επανένωση της χώρας, του λαού, της κοινωνίας, της οικονομίας και των θεσμών. Θεωρούμε, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό πρόβλημα, πρέπει να είναι επαρκώς προετοιμασμένη, έτσι ώστε να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για ένα επιτυχές και μόνιμο αποτέλεσμα.

    [02] ΠΗΤΕΡ ΜΙΛΕΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΑΛΑΤ

    Σωστά αποτελέσματα, αναμένει η Βρετανία από την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, είπε ο Ύπατος Αρμοστής της χώρας Πήτερ Μίλετ.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Χρίστο Πατσαλίδη, ο κ. Μίλετ είπε πως ``η Βρετανία και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστηρίζουν την διαδικασία της 8ης Ιουλίου και θέλουμε να αρχίσει αυτή η διαδικασία και αναμένουμε να έχουμε σωστά αποτελέσματα από την συνάντηση``, είπε.

    Κληθείς να σχολιάσει αν θα πρέπει να γίνουν κι άλλες συναντήσεις μεταξύ των δύο ηγετών για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ο κ. Μίλετ ανέφερε ότι ``εξαρτάται αν υπάρχει πολιτική βούληση από τις δύο κοινότητες``.

    Τόσο ο κ. Πατσαλίδης όσο και ο κ. Μίλετ σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση τους επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου και εκφράστηκε η πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΕΠ

    Στο 3,8% κυμάνθηκε η αύξηση του ΑΕΠ στην Κύπρο το δεύτερο τρίμηνο του 2007 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για τα κράτη μέλη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Κοινότητας.

    Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λετονία με 11,3%, και ακολούθησαν η Σλοβακία με 9,4%, η Λιθουανία 7,7% και η Εσθονία 7,3%. Στην Ελλάδα το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,1%.

    Η ετήσια εξέλιξη του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2007 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006 ήταν στα κράτη μέλη, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η εξής: Κύπρος 3,8%, Ελλάδα 4,1%, Βέλγιο 2,9%, Δανία 0,6%, Γερμανία 2,5%, Εσθονία 7,3%, Ισπανία 4,0%, Γαλλία 1,3%, Ιταλία 1,8%, Λετονία 11,3%, Λιθουανία 7,7%, Ουγγαρία 1,8%, Ολλανδία 2,4%, Αυστρία 3,7%, Πολωνία 6,9%, Πορτογαλία 1,6%, Σλοβακία 9,4%, Σουηδία 3,3%, Ηνωμένο Βασίλειο 3,0%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 4 September 2007 - 13:29:13 UTC