Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-09-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ
  • [02] ΟΗΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητά από τα Ηνωμένα Εθνη να πείσουν τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να τηρήσει αυτά τα οποία υπέγραψε στη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η ε/κ πλευρά θέλει εφαρμογή της Συμφωνίας Γκαμπάρι, ενώ ο κ. Ταλάτ θέλει να την αλλάξει.

    ``Πιστεύω ότι οι προτάσεις που έχει (ο κ. Ταλάτ) είναι να καταργηθεί η διαδικασία Γκαμπάρι, εμείς προτείνουμε να συνεχιστεί. Διαλέγει ο κόσμος τί νομίζει ότι είναι το ποιο σωστό``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, κατά την αναχώρηση του από ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, όπου παρέστη στις δεξιώσεις, που παρέθεσαν η Σλοβακία και η Λιβύη για τις εθνικές τους επετείους.

    Ερωτηθείς αν η διαδικασία Γκαμπάρι θα διατηρηθεί με εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ``δεν υπάρχουν εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις``, προσθέτοντας ότι ``εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις σημαίνει ότι υπάρχει θέμα και συζητώ``.

    ``Η θέση μας είναι σαφής, εμείς θέλουμε εφαρμογή της Συμφωνίας Γκαμπάρι, ο κ. Ταλάτ θέλει να την αλλάξει``, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Εμείς ζητούμε από τα Ηνωμένα Εθνη, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, να προσπαθήσουν να πείσουν αυτά τα οποία υπέγραψε ο κ. Ταλάτ - διότι είναι συμφωνημένη η διαδικασία - να τα τηρήσει.

    Ανέφερε ότι ``η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει καθορίσει ότι χρειάζεται προετοιμασία πριν γίνουν συνομιλίες``.

    Ερωτηθείς αν θα πρέπει τα Ηνωμένα Εθνη να πιέσουν τον κ. Ταλάτ για να εφαρμόσει τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε καταφατικά.

    Σε παρατήρηση ότι ο κ. Ταλάτ ισχυρίζεται ότι η διαδικασία που εισηγείται η ε/κ πλευρά θα οδηγήσει σε μια λύση που θα χρειαστούν 14 μήνες, 14 χρόνια, ή 140 χρόνια, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι δεν σχολιάζει εδώ και μήνες το τι λέει ο κ. Ταλάτ.

    [02] ΟΗΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΓΕΤΩΝ

    ``Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία``, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μισέλ Μόντας, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, κατά πόσον οι προσπάθειες του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, έχουν στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006.

    Νωρίτερα, η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε στη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη σχετική ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όπου επισημαίνεται ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για σύντομη έναρξη της διαδικασίας και στη συνέχιση των επαφών τους μέσω των Ηνωμένων Εθνών και να συναντούνται ξανά, μόλις είναι κατάλληλο.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

    Το χρυσό μετάλλιο στο σκητ εφήβων, με 121 στους 125 δίσκους, εξασφάλισε ο Κύπριος αθλητής Τάσος Χαπέσιης κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων Σκοποβολής 2007, που διεξάγονται στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, στα Λατσιά.

    Στο τραπ ανδρών, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ελληνοαυστραλός Μάικλ Ντάιαμοντ με 148 στους 150 δίσκους, ενώ ο Φειδίας Σαββίδης πέτυχε 119/125, ένα από τα καλύτερα φετινά αποτελέσματα στην Κύπρο.

    Ειδικότερα, στο σκητ εφήβων, ο Τάσος Χαπέσιης ξεκίνησε με το 50/50 της προηγούμενης μέρας συνέχισε με 25/25 την πρώτη πούλα και ολοκλήρωσε με 121/125 (25+25+25+23+23).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 6 September 2007 - 19:29:20 UTC