Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ -ΣΥΡΙΑ
  • [02] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΠΙΛΟΤΟΙ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΚΘΕΣΗ - ΕΥΡΩ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ -ΣΥΡΙΑ

    Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει πληροφόρηση για την πρόθεση εταιρείας στα κατεχόμενα να αρχίσει παράνομα δρομολόγια από τα κατεχόμενα προς τη Συρία και κάνει ό,τι πρέπει να γίνει.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση εταιρείας στα κατεχόμενα ότι θα αρχίσει νέα παράνομα δρομολόγια από τα κατεχόμενα προς την Λατάκεια της Συρίας από τις 11 Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση έχει πληροφόρηση για το θέμα και «κάνουμε ότι θα πρέπει να γίνει και από εκεί και πέραν θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

    Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η εταιρεία Akgunler Sailing ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ειδικό δρομολόγιο στις 11 Οκτωβρίου, παραμονές του Ραματάν Μπαϊράμ και στις 14 Οκτωβρίου, τρίτη ημέρα του Μπαϊράμ. Τα τακτικά δρομολόγια, όπως αναφέρεται, θα αρχίσουν στις 18 Οκτωβρίου, δύο φορές την εβδομάδα.

    Ο κ. Πάλμας ανέφερε ότι ο «διάλογος με την συριακή κυβέρνηση συνεχίζεται σε διάφορα επίπεδα» και στόχος είναι «οι παραδοσιακές και διαχρονικές σχέσεις που έχουμε με τη Συρία να συνεχίσουν να υφίστανται».

    «Παρακολουθούμε την κατάσταση και θεωρούμε πως από ένα σημείο και μετά, μετά το δυσάρεστο συμβάν το οποίο δημιουργήθηκε, θα αποκατασταθούν πλήρως και 100% με τη φίλη συριακή κυβέρνηση``, κατέληξε.

    [02] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΠΙΛΟΤΟΙ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ) με ανακοίνωση τους καταδικάζουν την εξάωρη στάση εργασίας της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) προσθέτοντας πως η απόφαση παραβιάζει κατάφωρα τις πρόνοιες του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και προκαλεί τρομακτικό οικονομικό πλήγμα στην εταιρεία και απίστευτη ταλαιπωρία στο ταξιδιωτικό κοινό.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρεία από τη στάση εργασίας επηρεάστηκαν έξι υπερπλήρεις πτήσεις με 2.000 περίπου επιβάτες. Πρόκειται για τις πτήσεις CY336 για Αθήνα (16.00), CY326 για Λονδίνο (17.35), CY302 για Βιέννη (18.30), CY514 για Μπέρμιγχαμ (18.55) , CY416 για Βουκουρέστι (19.00) και CY 1376 για Φρανκφούρτη (19.55).

    Αφού αναφέρουν ότι η απόφαση της ΠΑΣΥΠΙ είναι αδικαιολόγητη παράνομη και παράτυπη, προσθέτουν ότι η Συντεχνία δεν φρόντισε να ενημερώσει τη διεύθυνση των ΚΑ για την απεργία.

    Ακόμα οι ΚΑ διατυπώνουν τη θέση ότι η ΠΑΣΥΠΙ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για την ενέργεια της την απόφαση της εταιρείας να θέσει σε διαθεσιμότητα συγκεκριμένο κυβερνήτη μέλος της, που η Διεύθυνση της εταιρείας έκρινε ότι υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα που σε καμία περίπτωση μπορούσε να αφήσει να περάσει απαρατήρητο.

    Προσθέτουν πως ο κυβερνήτης τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα μέχρι να εξετασθεί το συμβάν με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς, αλαζονικές συμπεριφορές και κρούσματα απειθαρχίας που στηρίζονται σε αδικαιολόγητες και παντελώς αστήριχτες προφάσεις για δήθεν θέματα ασφάλειας.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

    Ειδικές τροχαίες ρυθμίσεις που θα λύσουν το πρόβλημα πρόσβασης των ασθενοφόρων από και προς το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργήθηκε πρόσφατα με την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην περιοχή, αποφάσισε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στην σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Συγκοινωνιών, Οικονομικών, Εμπορίου, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας καθώς και τεχνοκράτες.

    Συγκεκριμένα η λύση που θα εφαρμοστεί προσωρινά είναι όπως τα ασθενοφόρα να εξέρχονται από το Νοσοκομείο Λευκωσίας, να παίρνουν την προέκταση της Λεωφόρου Λεμεσού που οδηγά μέχρι τον δρόμο που οδηγά στο φυτώριο Αθαλάσσας, μετά θα κατευθύνονται αριστερά για να μπουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση Λατσιά, Λεμεσό ή θα περνούν από την άλλη πλευρά με διευθετήσεις που θα γίνονται από την Αστυνομία για να μπαίνουν στην Λευκωσία.

    Η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Μαρία Μαλαχτού Παμπαλλή σε δηλώσεις της μετά την σύσκεψη είπε πως ``έχουμε συζητήσει το πρόβλημα τόσο όσον αφορά λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως όσον και λύσεις που θα γίνουν σε μια περίοδο ενός με τριών μηνών και σε σχέση με λύσεις πιο μακροπρόθεσμες και ριζικές``

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΚΘΕΣΗ - ΕΥΡΩ

    H Εκθεση για το Ευρώ περιλαμβάνει πληροφόρηση για την εξέλιξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, την πορεία προς το ευρώ, παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εθνικές όψεις των κερμάτων και παρέχει επεξηγήσεις για τα κριτήρια για την επιλογή των κοινών σχεδίων των χαρτονομισμάτων, είπε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την Εκθεση, ο κ. Σαρρής είπε πως αυτή προορίζεται για τους μαθητές της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης κυρίως για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου αλλά και για το ευρύ κοινό που επιθυμεί να μάθει πληροφορίες για το ευρώ.

    Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στους Χαρουπόμυλους του Ιδρύματος Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη, στη Λεμεσό. Οι ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά από τις 9:00 13:00 και 17:00 21:00, και τα Σαββατοκύριακα από τις 17:00 21:00.

    Ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία είναι πρωτότυπος και όλες οι πληροφορίες χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες που είναι η εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τα οφέλη και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος, η ιστορία της δημιουργίας των νομισμάτων ευρώ και η παρουσίαση τους, η ιστορία της δημιουργίας των χαρτονομισμάτων ευρώ και η παρουσίαση τους και τα βασικά θέματα που αφορούν στο ευρώ και συγκεκριμένα για την κάθε χώρα μέλος της ζώνης του ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 5 October 2007 - 17:29:14 UTC