Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ - ΚΙΡΓΙΣΙΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ - ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΚ - ΤΡΟΜΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ
  • [04] ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΜΥΡΝΑ ΚΛΕΟΠΑ - ΕΚΛΟΓΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΗΕ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ - ΚΙΡΓΙΣΙΑ

    Η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή στην Κιργισία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυπριακής Κυβέρνησης για ενίσχυση των σχέσεών της με κράτη της διεθνούς κοινότητας και δεν έχει καμία σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    «Είθισται και είναι επιβεβλημένο, κράτη μέλη της διεθνούς κοινότητας να συναντώνται για βελτίωση των σχέσεών τους. Δεν έχει καμία σχέση η επίσκεψη με διάφορα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι δηλαδή προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε ή να δημιουργήσουμε προληπτικά κάποιες σχέσεις λόγω των σχέσεων που έχει Κιργισία με την Τουρκία ή κάποια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ψευδοκράτος», δήλωσε ο κ. Πάλμας.

    Ερωτηθείς κατά πόσον δεν πρέπει να αναχαιτίσει η Κυβέρνηση κινήσεις που έχουν να κάνουν με το ψευδοκράτος, ο κ. Πάλμας απάντησε ότι είναι αυτονόητο πως η Κυβέρνηση λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα.

    Σε παρατήρηση ότι ο Εκπρόσωπος έσπευσε να διευκρινίσει πως η επίσκεψη της Υπουργού δεν έχει σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ερωτηθείς κατά πόσον είναι αρνητικό να μεταβαίνει στην Κιργισία για αυτό το λόγο, ο Εκπρόσωπος απάντησε: «δεν είναι κακό να πηγαίνεις για να κάνεις επαφές σε πολιτικό επίπεδο για οποιοδήποτε λόγο».

    Ερωτηθείς κατά πόσον η Συρία και η Κιργισία είναι χώρες που έχουν σημασία για την Κύπρο, ο κ. Πάλμας εξέφρασε τη θέση ότι όλες οι χώρες της διεθνούς κοινότητας έχουν τη σημασία τους και αξιολογώντας και κρίνοντας από το πολιτικό εκτόπισμα που έχει η κάθε χώρα γίνεται και η επιλογή και η αξιολόγηση των επιπέδου των επαφών που πρέπει να γίνονται.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ - ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Τη βεβαιότητα ότι η επίσκεψη της Προέδρου της Εθνικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ουγγαρίας Katalin Szili στην Κύπρο θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων και των ανταλλαγών μεταξύ της Κύπρου και της Ουγγαρίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας.

    Υποδεχόμενος την κυρία Szili ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αφού ανέφερε ότι η επίσκεψη γίνεται ύστερα από πρόσκληση του ιδίου ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο αλλά και την κυβέρνηση της Ουγγαρίας για τη δημιουργική σχέση που έχουν σε ότι αφορά το κυπριακό πρόβλημα.

    Από την πλευρά της, η κ. Szili επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, μιλώντας στα ουγγρικά μέσω διερμηνέα είπε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα της με την εδραίωση των σχέσεων ανάμεσα στα Κοινοβούλια Κύπρου και Ουγγαρίας, να εδραιώνονται και οι οικονομικές και οι πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών.

    Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την επίσκεψη της στην Κύπρο «μεγάλης σημασίας» και πρόσθεσε πως τόσο η ίδια όσο και η χώρα της «πάντα βρίσκεται στο πλευρό» των Κυπρίων.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΚ - ΤΡΟΜΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ

    ``Θα παλέψουμε σε όλα τα επίπεδα διεκδικώντας εκείνο που συμφέρει στον τόπο, ακόμα και να αποφύγουμε τη διαδικασία θανάτωσης των ζώων, που προβλήθηκαν από την τρομώδη νόσο, όπως προβλέπεται σε ενδιάμεση απόφαση του ΔΕΚ``, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας πως είναι καθοριστικής σημασίας η ενδεχόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εφεσιβάλει την απόφαση, ή, η δυνατότητα των επηρεαζόμενων κρατών να προσβάλουν την απόφαση.

    Ακόμα ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την δημόσια υγεία καθώς η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, όπως έπραττε από το 1985.

    Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα, πρόσθεσε πως του διαβιβάσθηκε γραπτό σημείωμα και είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι εκεί που πρέπει να παρέμβει ο ίδιος, θα παρέμβει.

    Σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών κατά την οποία εξετάσθηκαν τα δεδομένα υπό το φως της απόφασης του ΔΕΚ, είπε πως το πρώτιστο είναι να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφεσιβάλει την απόφαση.

    Σε περίπτωση που η Κομισιόν εφεσιβάλει την απόφαση, θα δοθεί στις χώρες μέλη που επηρεάζονται η δυνατότητα να πάρουν πρόσθετα μέτρα.

    Ο κ. Φωτίου ανέφερε πως η απόφαση του Δικαστηρίου επηρεάζει την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία ακόμα και την ίδια την Γαλλία που προσέφυγε και στο Δικαστήριο και βγήκε η απόφαση.

    [04] ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΜΥΡΝΑ ΚΛΕΟΠΑ - ΕΚΛΟΓΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΗΕ

    Η Πρέσβειρα επί τιμή Μύρνα Κλεόπα εξελέγη μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών κατά των Βασανιστηρίων.

    Οι εκλογές διεξήχθησαν στις 8 Οκτωβρίου στη Γενεύη, όπου εδρεύει το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στη διάρκεια της 11ης συνάντηση των κρατών μελών της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων ή Αλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας.

    Η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων απαρτίζεται από δέκα ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους, με υψηλή νομική κατάρτιση και εμπειρία στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι εκλογές αφορούσαν την πλήρωση πέντε κενών θέσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν υποψηφιότητες από δώδεκα χώρες. Εκτός της Κύπρου εξελέγησαν υποψήφιοι από τις ΗΠΑ, τον Ισημερινό, τη Χιλή και τη Σενεγάλη.

    Με την εκλογή της κ. Κλεόπα, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, αναγνωρίζεται ο διεθνής ρόλος της Κύπρου στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 October 2007 - 17:29:17 UTC