Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΑ
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ
  • [04] ΛΕΜΕΣΟΣ ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει αμυντικές ασκήσεις, αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σε ανακοίνωση, με την οποία σχολιάζει την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επικρίνει την κυπριακή Κυβέρνηση για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκηση ``ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ``.

    ``Συνεχίζοντας την πάγια τακτική του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε, όπως και στο παρελθόν, ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει κατά τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο τη διεξαγωγή της άσκησης «Νικηφόρος» της Εθνικής Φρουράς``, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

    Αναφέροντας ότι αντιπαρέρχεται ``το γεγονός ότι η ανακοίνωση βρίθει ανακριβειών, παραποιημένων και χαλκευμένων αναφορών ως προς τη σύσταση και τη φύση της Εθνικής Φρουράς``, το ΥΠΕΞ σημειώνει πως ``επί της ουσίας, η χώρα, η οποία συνεχίζει να κατέχει το 36,2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η χώρα, η οποία διατηρεί 43.000 περίπου πάνοπλους στρατιωτικούς στην κατεχόμενη επικράτειά μας, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου, αμφισβητεί κυνικότατα το αναφαίρετο δικαίωμα ενός ανεξάρτητου κράτους να διεξάγει αμυντικές ασκήσεις``.

    Προσθέτει ότι ``προφανώς η Αγκυρα, που όσον αφορά το Κυπριακό ελέγχεται απόλυτα από τον τουρκικό στρατό και τις μεσαιωνικές του νοοτροπίες και συμπεριφορές, θεωρεί ότι με τέτοιου είδους προσεγγίσεις μπορεί να μετατοπίσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την ουσία του προβλήματος: την ημικατοχή ενός κράτους-μέλους της ΕΕ από μια χώρα η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στους κόλπους της.

    Προφανώς, επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Αγκυρα επιδιώκει να μετατοπίσει την προσοχή της κοινής γνώμης της χώρας από τα εσωτερικά προβλήματα με τη διαιωνιζόμενη κρίση μεταξύ στρατού και κυβέρνησης.

    Τέλος, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τον αμετάθετο και ειλικρινή στόχο της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΑ

    Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα από τις επαφές που θα έχει η κυπριακή Κυβέρνηση με τη συριακή Κυβέρνηση για το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ της κατεχόμενης Αμμοχώστου και της Λατάκειας της Συρίας, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας.

    ``Εκφράζουμε τη λύπη μας που ξεκίνησε ακόμη ένα δρομολόγιο, τη στιγμή που βρισκόμαστε σε επαφή και διάλογο με τη συριακή Κυβέρνηση. Αυτό βεβαίως δεν βοηθά στη δημιουργία εκείνου του κλίματος που επιδιώκουμε και εμείς ενόψει αυτού του διαλόγου``, είπε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Πάλμας είπε ότι ``η Κυβέρνηση της Γεωργίας, με ρηματική διακοίνωση, αποφάσισε να αφαιρέσει από το νηολόγιο της το τουρκικό πλοίο με γεωργιανή σημαία, και αυτό έχει σχέση με τη στάση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που έγινε από την κατεχόμενη Αμμόχωστο στη Λατάκεια της Συρίας``.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Γεωργία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.

    Οι δύο προκαθήμενοι οι οποίοι συμμετέχουν στους εορτασμούς με την ευκαιρία της 30ης επετείου της ανάληψης των καθηκόντων του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία και τους εορτασμούς για τα 1400 χρόνια από την ίδρυση της αρχαίας Μονής του Τιμίου Σταυρού, συμφώνησαν να συναντηθούν το Σάββατο και να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.

    [04] ΛΕΜΕΣΟΣ ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ

    Με μια πανηγυρική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μόλο Λεμεσού, δόθηκε η εκκίνηση του Ράλι Κύπρος, έκτου και προτελευταίου αγώνα του Πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής.

    Ο Υπουργός, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Μιχαηλίδης έδωσε την εκκίνηση για το Ράλι Κύπρος, το οποίο αναμένεται φέτος να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς η μικρή διαφορά βαθμών ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, μπορεί να ανατρέψει τα αποτελέσματα στην γενική κατάταξη.

    Ενωρίτερα, ο κ. Μιχαηλίδης έδωσε την εκκίνηση για το Ιστορικό Ράλι 2007, που προσμετράει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλι της FIA.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 October 2007 - 19:29:14 UTC