Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕ - ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
  • [03] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ - ΝΙΚΗΤΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ

    Τη λύπη του για τη συνεχιζόμενη παρεμπόδιση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς της εφαρμογής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δέχθηκε τους προσκεκλημένους του Δήμου Μόρφου, οι οποίοι συμμετείχαν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, κατά τη συνάντηση, Ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο Κυπριακό.

    Σημείωσε την επιμονή του διεθνούς παράγοντα, ειδικότερα των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΓΓ των ΗΕ, για την ανάγκη εφαρμογής της Συμφωνίας, και τόνισε ότι θα πρέπει η τουρκική πλευρά να πειθαναγκαστεί να προχωρήσει με πνεύμα ειλικρίνειας προς την κατεύθυνση αυτή, εγκαταλείποντας τις εμφανέστατες επιδιώξεις της για αναβάθμιση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος. ``Η επιδίωξη της λύσης δύο κρατών, η οποία επιβεβαιώθηκε, για μία ακόμα φορά, μέσα από τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας κ. Γκιουλ κατά την πρόσφατη παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Κύπρου και των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή``, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε απογοήτευση για το ότι δεν έγινε σεβαστή στην πράξη από τη διεθνή κοινότητα η βούληση του κυρίαρχου κυπριακού λαού να απορρίψει το Σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ. Δεν μπορεί, τόνισε, αντί να υποδεικνύεται στην Τουρκία η οδός του διεθνούς δικαίου να γίνεται ανεκτή και να ενθαρρύνεται, μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το πρόσχημα της ούτω καλούμενης άρσης της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, η οποία εν πάση περιπτώσει, οφείλεται στην τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕ - ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

    Η 16η Ετήσια Συνάντηση των Χρηματοοικονομικών Αρχών Ελέγχου της ΕΕ για τη διαχείριση των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής, που φέτος διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Μαρία Μαλαχτού-Παμπαλλή, καθίσταται δυνατή χάρη στην οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς την οποία και εξέφρασε ευχαριστίες για τη στήριξή της.

    Σε χαιρετισμό της στη συνάντηση, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, η κ. Μαλαχτού-Παμπαλλή, μιλώντας και εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών που απουσιάζει στο εξωτερικό, αναφέρθηκε στο ζωτικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζουν οι Αρχές Ελέγχου των κρατών μελών στην επίτευξη ορθής οικονομικής διαχείρισης των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής και τόνισε ότι η φετινή συνάντηση θα εστιάσει στους τρόπους περαιτέρω βελτίωσης του συντονισμού του έργου που επιτελούν οι Αρχές Ελέγχου.

    Σημείωσε ότι αυτός ο συντονισμός είναι απαραίτητος για την προώθηση του γενικότερου στόχου της Επιτροπής, που είναι η διασφάλιση της δημιουργίας αποτελεσματικών και αποδοτικών συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου στα κράτη μέλη. Στη συνέχεια, η Υπουργός ευχήθηκε όπως τα συμπεράσματα πιλοτικής μελέτης με θέμα το κόστος της διαδικασίας ελέγχου σε τρία κράτη μέλη, που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάρκεια της Συνάντησης θα συμβάλουν στην προώθηση του απώτερου στόχου των πολιτικών της ΕΕ, δηλαδή ο προϋπολογισμός να εφαρμόζεται με αυστηρή προσήλωση στους προκαθορισμένους κανονισμούς και τις διαδικασίες, προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών.

    [03] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ - ΝΙΚΗΤΕΣ

    Οι Κύπριοι οδηγοί Χαράλαμπος Τιμοθέου και Πάμπος Λαός με Mitsubishi Lancer EVO IX κέρδισαν το Ράλι Κύπρος, το οποίο αποτελεί τον έκτο γύρο του Πρωταθλήματος FIA Μέσης Ανατολής 2007 (MERC). Ο Τιμοθέου είναι ο πρώτος Κύπριος οδηγός που κερδίζει τη διοργάνωση από το 1991.

    Ο κάτοχος του τίτλου Μέσης Ανατολής και P-WRC Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ, με συνοδηγό τον Chris Patterson, τερμάτισε δεύτερος με Subaru Impreza, 1 λεπτό και 18,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Τιμοθέου. Ο Khalid Al-Qassimi από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος, με συνοδηγό τον Nicky Beech, πήρε την τέταρτη θέση, διατηρώντας ωστόσο το προβάδισμα στο πρωτάθλημα.

    Το Ράλι Κύπρος αποτέλεσε και επίσημο γύρο του Πρωταθλήματος Ιστορικού Ράλι FIA 2007. Το Ιστορικό Ράλι άρχισε το Σάββατο το πρωί με εννέα συμμετοχές και νικητές αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Βαζάκας και Μαρία Γεμενή από την Ελλάδα με Ford Escort.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 15 October 2007 - 15:29:21 UTC