Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-10-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
  • [04] ΠΑΛΑΤΙ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ - ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Οι προτάσεις που έχουμε υποβάλει στα ΗΕ αποβλέπουν καθαρά στην προώθηση της διαδικασίας της 8ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα στη Λισαβόνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως από ότι γνωρίζει αυτά που ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διαβίβασε προς τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ είναι μόνο Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

    Τα ΜΟΕ αυτά, όπως είπε, είναι μεν σημαντικά για τη βελτίωση του κλίματος μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες, αλλά δεν ασχολούνται με την ουσία του θέματος που είναι οι ουσιαστικές συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

    ``Εάν οι προτάσεις μας για προώθηση της διαδικασίας Γκαμπάρι κατά τον κ. Ταλάτ δεν έχουν σημασία, αντιλαμβάνεστε ότι οι προτάσεις μόνο για ΜΟΕ έχουν ακόμη λιγότερη σημασία``, τόνισε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε κληθεί στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης να σχολιάσει δήλωση του κ. Ταλάτ, ο οποίος χαρακτήρισε τις προτάσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου ως ``περιττολογία`` και ως έχουσες ως στόχο την επικάλυψη των δικών του προτάσεων.

    «Εμείς έχουμε υποβάλει τις προτάσεις μας στα Ηνωμένα Εθνη, σύμφωνα με την επιθυμία των ΗΕ, και οι προτάσεις μας αποβλέπουν καθαρά στην προώθηση της διαδικασίας του κ. Γκαμπάρι. Αυτά που ο κ. Ταλάτ, απ` ότι γνωρίζω, διαβίβασε προς τον Γενικό Γραμματέα είναι μόνο Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), τα οποία είναι μεν σημαντικά για τη βελτίωση του κλίματος μέσα στο οποίο διεξάγονται οι συνομιλίες, αλλά δεν ασχολούνται με την ουσία του θέματος που είναι οι ουσιαστικές συνομιλίες για λύση του Κυπριακού``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    Πρόσθεσε πως ``εάν οι προτάσεις μας για προώθηση της διαδικασίας Γκαμπάρι κατά τον κ. Ταλάτ δεν έχουν σημασία, αντιλαμβάνεστε ότι οι προτάσεις μόνο για ΜΟΕ έχουν ακόμη λιγότερη σημασία. Εν πάση περιπτώσει, εμείς απευθυνθήκαμε στα Ηνωμένα Εθνη για να αναλάβουν πρωτοβουλία για την πρακτική προώθηση της διαδικασίας Γκαμπάρι».

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ

    Πολύ σημαντικό βήμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Λισαβόνα από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ σε σχέση με τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λισαβόνα, όπου ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Ατυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κύπρος θα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα επικυρώσουν τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη, μετά την υπογραφή της στις 13 Δεκεμβρίου στη Λισαβόνα.

    ``Η σύναψη της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη της ΕΕ. Αποβλέπει στο να καταστήσει τη λειτουργία της πιο αποτελεσματική και πιο εύκολη με μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θεσμικά όργανα που είναι η εκάστοτε Προεδρία, η Επιτροπή, και πιστεύω ότι είναι γενική επιθυμία όλων των μελών να επικυρωθεί το ταχύτερο δυνατό από τα κοινοβούλια``, είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

    Η Κύπρος θα φιλοξενήσει από τις 22 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2007 τη 10η Σύνοδο της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο.

    Η Σύνοδος, που διοργανώνεται από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, θα αρχίσει στις 22 Οκτωβρίου στις 10:00, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, και την έναρξη θα κηρύξει ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή (ΕΣΕ) είναι το θεσμοθετημένο επιστημονικό σώμα για να παρέχει τις απόψεις/συμβουλές του σε θέματα που του ανατίθενται από το Συμβούλιο της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο.

    [04] ΠΑΛΑΤΙ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ - ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

    Μια μεγάλη περιοχή με εμβαδόν 12,5 επί 5 μέτρα (περιοχές 15 ως 18 από βόρεια προς νότια), σε συνέχεια των ορυγμάτων του 2004, ανασκάφηκε από τη Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή στο Παλάτι της Αμαθούντας για να προσδιοριστεί ο αριθμός των δωματίων στα δυτικά.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ήδη είχαν βρεθεί τρία στενά δωμάτια και αναμενόταν να ανευρεθούν τουλάχιστον ακόμα δύο με το ίδιο πλάτος.

    Εφόσον η έρευνα το 2004 και το 2006 επικεντρώθηκε στην ανατολική επέκταση των αποθηκών του παλατιού, η φετινή έρευνα στόχευε στον καθορισμό των δυτικών ορίων του συμπλέγματος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 19 October 2007 - 17:29:13 UTC