Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [03] ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφουε είπε πως για τη μη επίλυση του Κυπριακού, υπεύθυνος δεν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά ο στρατός κατοχής και η αδιαλλαξία της Αγκυρας.

    «Δεν θα ευχόμουν ποτέ να βρεθώ στη θέση του κ. Ταλάτ», είπε και αναφέρθηκε στα γεγονότα του Ιανουαρίου, όταν ο Τ/Κ ηγέτης ανακοίνωσε την κατεδάφιση της γέφυρας στην κατεχόμενη περιοχή της οδού Λήδρας και αμέσως κλήθηκε στην Αγκυρα.

    Διατύπωσε επίσης την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο συμβιβασμός, που επετεύχθη μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στην Τουρκία κατά τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα, να επηρεάσει αρνητικά και τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ακόμα στη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, προσθέτοντας πως παρουσιάζονται προβλήματα στην εφαρμογή της Συμφωνίας καθώς η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες να την καταστήσει ανενεργή. Σημείωσε δε την ανάγκη εφαρμογής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για ουσιαστικές συνομιλίες για συνολική λύση του Κυπριακού.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε το 2004 το συγκεκριμένο μη συμφωνημένο και μη ισοζυγισμένο σχέδιο λύσης του Κυπριακού, αλλά όχι την ίδια τη λύση, στην οποία παραμένει προσηλωμένη, ώστε να επανενωθεί η Κύπρος

    Είπε ακόμα πως μετά τα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου 2004 γίνεται λόγος για τη λεγόμενη απομόνωση των Τ/Κ, προσθέτοντας η λεγόμενη απομόνωση δεν επιβλήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά από το στρατό κατοχής και ενημέρωσε τους Γερμανούς δημοσιογράφους ότι η Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι οι Τ/Κ ζουν υπό δύσκολες συνθήκες έλαβε διάφορα μέτρα στήριξης τους.

    Συνάντηση με τους Γερμανούς δημοσιογράφους είχε και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της απομόνωσης των Τ/Κ και στα μέτρα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση προς όφελός τους και κατήγγειλε την καλπάζουσα και παράνομη εκμετάλλευση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

    [02] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Πολύ περίεργη χαρακτήρισε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου Ράιμερ Μπόγκε την συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Βρετανίας και Τουρκίας.

    Ο κ. Μπόγκε συμμετείχε στην εκδήλωση πικετοφορίας στην Ντάουνινγκ Στριτ, έξω από την έδρα του Βρετανού Πρωθυπουργού, που διοργάνωσε η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

    Σε δηλώσεις του στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίινου,(LGR) ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Ευρωβουλευτής είπε πως η συμφωνία αυτή είναι μια πολύ περίεργη απόφαση.

    Η Βρετανία ίσως θα έπρεπε πρώτα να μελετήσει την έκθεση Προόδου που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία πριν προχωρήσει σε συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με την Τουρκία, επεσήμανε.

    Οσον αφορά την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωβουλή, που προβλέπεται από το Σύμφωνο Στρατηγικού Συνεταιρισμού, ο κ. Μπόγκε υπέδειξε ότι ο αριθμός των Ευρωβουλευτών για την Κυπριακή Δημοκρατία είναι συγκεκριμένος.

    Και θα πρέπει να κάνω σαφές ότι ενδεχόμενη τουρκοκυπριακή εκπροσώπηση, είναι απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, και όχι Πρωθυπουργών, υπογράμμισε στον LGR ο κ. Μπόγκε.

    [03] ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

    Ο Μάρκος Παγδατής νίκησε με 2-0 (6-4 και 6-4) σετ τον Ισπανό Τόμι Ρομπρέδο, 8ο στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Masters του Παρισίου. Ο αγώνας διήρκησε μία ώρα και εικοσιοκτώ λεπτά.

    Ενθουσιασμένος από την μέχρι τώρα πορεία του στο Τουρνουά Masters του Παρισιού, δήλωσε ο Μάρκος Παγδατής, ύστερα από την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο τουρνουά της γαλλικής πρωτεύουσας.

    Το νέο θύμα του Κύπριου πρωταθλητή, ήταν ο Ισπανός Τόμι Ρομπρέδο, 8ος στην παγκόσμια κατάταξη, και ο οποίος μετά την ήττα με 2-0 σετ από τον Παγδατή, είδε τα όνειρά του για συμμετοχή στον τελικό της σειράς Masters της Σαγκάης να εξανεμίζονται.

    Ο Μάρκος αναμένει τον αγώνα μεταξύ του Ισπανού Ραφαέλ Ναδάλ 2ου στον κόσμο και του Ρώσου Μικχαΐλ Γιούζνι, 18ου στον κόσμο, προκειμένου να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στα ημιτελικά.

    ``Παίζω πολύ καλό τένις όλη την εβδομάδα. Είναι το καλύτερο μου τουρνουά εδώ και αρκετό καιρό``, είπε, όπως μεταδίδεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Επαγγελματικού Τένις Ανδρών (ATP) και πρόσθεσε: ``Είναι γιατί είμαι θετικός. Μέχρι πρότινος ήμουν αρνητικός με τον εαυτό μου. Έτσι θα προσπαθήσω να παραμείνω θετικός και να παίζω καλά σε όλα τα τουρνουά. Ακόμη και αν δεν πάω στη Σαγκάη, γνωρίζω ότι έμαθα αρκετά φέτος και έμαθα αρκετά για του χρόνου``.

    Πάντως, σε ένα απομακρυσμένο σενάριο, ο Μάρκος, 19ος στην κούρσα για τη Σαγκάη με 275 βαθμούς, μπορεί να προκριθεί στον τελικό της Κίνας και αυτό σε περίπτωση που κερδίσει το γαλλικό τουρνουά και με την προϋπόθεση να μην αγωνιστούν στον τελικό ο Βρετανός Αντι Μάρεϊ (11ος, 326 βαθμούς) και ο Γάλλος Ρισάρ Γκασκέ (13ος, 321 βαθμούς)

    ``Θα προσπαθήσω να μην το σκέφτομαι``, είπε απλά ο Παγδατής, όταν ρωτήθηκε για αυτό το σενάριο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 2 November 2007 - 18:29:11 UTC