Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

  • [01] ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Την παραίτηση τόσο του Υπουργού Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου όσο και του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χαράλαμπου Κακογιάννη ζήτησαν κτηνοτρόφοι της Δρομολαξιάς.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρομολαξιάς, στην οποία πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Πάμπης Κυρίτσης και Πανίκος Σταυριανός, ο Κοινοτάρχης Δρομολαξιάς Κύπρος Αντρονίκου, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ Κωστάκης Κωνσταντινίδης και κτηνιατρικοί λειτουργοί, οι κτηνοτρόφοι αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου στο Λονδίνο για την ύπαρξη αφθώδους πυρετού στην Κύπρο.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή «τον πόνο και τον σπαραγμό» των παραγωγών» και πρόσθεσε πως μετέβη στη Δρομολαξιά για να συμπαρασταθεί και να συμμεριστεί τον πόνο τους.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε πως η Κύπρος δέχθηκε «ένα σημαντικότατο πλήγμα το οποίο θα εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία» όπως είπε και πρόσθεσε πως το θέμα του αφθώδους πυρετού δεν μπορεί να τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης. «Θα δούμε και θα συζητήσουμε τρόπους στήριξης των παραγωγών και εφ` όσον το κράτος σταθεί αρωγός να βοηθήσουμε όσους θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν» είπε.

    [02] ΥΠΕΞ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στο Λίβανο την Πέμπτη, κατά την οποία θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, η κ. Μαρκουλλή θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπί Μπέρι.

    Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Φαουζί Σαλούκ και άλλους πολιτικούς παράγοντες της χώρας. Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται οι τελευταίες εξελίξεις στο Λίβανο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και το Κυπριακό και η προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

    Η επίσκεψη στο Λίβανο είναι ο πρώτος σταθμός ευρύτερης περιοδείας της κ. Μαρκουλλή στη Μέση Ανατολή. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις εργασίας στην Αίγυπτο στις 10 Νοεμβρίου και στη Συρία στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 7 November 2007 - 16:29:14 UTC