Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΥΔΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Δημοσιονομικό πλεόνασμα γύρω στο 1,5% του ΑΕΠ αναμένεται να παρουσιάσει η Κύπρος το 2007, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος σημείωσε ότι το όραμα της Κυβέρνησης είναι ``μια ανταγωνιστική οικονομία για την ευημερία του πολίτη``.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε ``ιστορικά υψηλό`` τον ρυθμό ανάπτυξης που αναμένεται να παρουσιάσει η οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2007 και ο οποίος εκτιμάται στο 4,3% και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός το 2008 θα ανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα ``από ό,τι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια``

    Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η Κύπρος είναι χώρα ακριβή και με ψηλούς μισθούς σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, χαρακτήρισε την αύξηση δανεισμού που παρατηρείται στην Κύπρο ``ως ένδειξη ευημερίας`` και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μείωσης στη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ σε σχέση με τη συνεχή αύξηση της τιμής των ακινήτων ο κ. Σαρρής είπε ότι το θέμα απασχολεί την Κυβέρνηση και θα πρέπει ``μεσοπρόθεσμα να βρεθούν τρόποι αύξησης της προσφοράς της γης`` .

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της πρόσφατης συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και της επικείμενης συζήτησης του προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, ο κ. Σαρρής είπε ότι ``ο συνδυασμός των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης πλήρους απασχόλησης, μαζί με τις σημαντικά αυξανόμενες τιμές των ακινήτων και με τη συγκράτηση από αχρείαστες δαπάνες, μας έχουν δώσει την ευκολία να ισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά μας ενωρίτερα από ό,τι περιμέναμε και να έχουμε στο τέλος του 2007 ένα μικρό πλεόνασμα αντί μικρό έλλειμμα``, προσθέτοντας ότι το δημόσιο χρέος είναι σε πτωτική πορεία και εκτιμάται γύρω στο 60%.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΥΔΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    Η υδατική κατάσταση σε σχέση με την άρδευση των καλλιεργειών και οι επιπτώσεις στην αρδευόμενη γεωργία, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου, στην παρουσία εκπροσώπων των Αγροτικών Οργανώσεων και των εμπλεκόμενων Τμημάτων του Υπουργείου Γεωργίας (Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και Τμήμα Γεωργίας).

    Μιλώντας στη σύσκεψη, ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Αγροτικών Οργανώσεων για τα μέτρα που λαμβάνονται στον τομέα της κάλυψης των υδρευτικών αναγκών και ειδικότερα, αναφέρθηκε στην προγραμματιζόμενη ένταξη των στρατηγικών αποθεμάτων στο υδατικό ισοζύγιο, για την αύξηση της παραγωγής νερού από τις Μονάδες Αφαλάτωσης Δεκέλειας και Λάρνακας και για τις προωθούμενες νέες Μονάδες Αφαλάτωσης (κινητή και μόνιμη στη Λεμεσό, καθώς και στην Πάφο), έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ύδρευσης.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στους προωθούμενους σχεδιασμού για την ένταξη του ανακυκλωμένου νερού του Αποχετευτικού Συστήματος Λευκωσίας στο υδατικό ισοζύγιο, συνολικής δαπάνης 25 εκ. λιρών, καθώς και στο εντατικό πρόγραμμα διαφώτισης και ευαισθητοποίησης του κοινού, για την ορθή χρήση του νερού, που θα προωθηθεί σύντομα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 November 2007 - 16:29:14 UTC