Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΑΓΚ. ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΕΠΑΦΕΣ

    Επαφές με ηγέτες χωρών με θέμα το Κυπριακό, πραγματοποιεί στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Ουγάνδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Οι ανεπίσημες επαφές του Προέδρου Παπαδόπουλου με ηγέτες άλλων μελών χωρών της Κοινοπολιτείας, πραγματοποιούνται στο θέρετρο Munyonyo, όπου και διαμένουν οι αρχηγοί κρατών.

    Κατά τις επαφές του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνει τους ηγέτες των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση λύσης του προβλήματος.

    Κατά τις σημερινές εργασίες της Συνόδου, οι Αρχηγοί κρατών της Κοινοπολιτείας αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις κλιματικές αλλαγές, το διεθνές εμπόριο, το θέμα της αναμόρφωσης των κοινωνιών, που αποτελεί και το ειδικό θέμα της Συνόδου στην Ουγκάντα, την αναστολή της συμμετοχής του Πακιστάν από τα Συμβούλια της Κοινοπολιτείας καθώς και την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της Κοινοπολιτείας.

    Αναμένεται, εξάλλου, να συζητηθεί το κοινό ανακοινωθέν που θα εγκριθεί από τους Αρχηγούς κρατών της Κοινοπολιτείας αύριο και στο οποίο περιλαμβάνεται παράγραφος για το Κυπριακό.

    [02] ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ

    Στο ρόλο της Κύπρου ως μέλος της ΕΕ και πώς αυτός μπορεί να βοηθήσει τη Νέα Ζηλανδία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η πρωθυπουργός της χώρας Χέλεν Κλαρκ.

    Εξήρε επίσης το ρόλο της Κοινοπολιτείας και εξήγησε γιατί μια χώρα θα πρέπει να είναι μέλος.

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής της Κοινοπολιτείας στην Καμπάλα της Ουγάνδας, η κ. Κλαρκ αναφέρθηκε ειδικά στη σημασία της Κύπρου και της Μάλτας, μέλη της Κοινοπολιτείας, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    ``Είναι πολύ σημαντικό για μας να διατηρήσουμε καλές σχέσεις γιατί οι Βρυξέλλες λαμβάνουν μεγάλες αποφάσεις σε θέματα εμπορίου και πρόσβαση σε αγορές της Ευρώπης που επηρεάζουν τη Νέα Ζηλανδία. Ετσι χρειαζόμαστε φίλους στις Βρυξέλλες. Οι φίλοι μας της Κοινοπολιτείας είναι καλοί φίλοι``, σημείωσε.

    Αναφερόμενη στην Κοινοπολιτεία, είπε ότι θέτει σωστά πρότυπα για καλή διακυβέρνηση, στη βάση του δικαίου και της δημοκρατίας και χρησιμοποιεί τις καλές της υπηρεσίες για να επαναφέρει τα κράτη μέλη στο σωστό δρόμο.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΠΑΓΚ. ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι πάντα ανοιχτό σε κάθε άποψη και εισήγηση που προάγει την αρμονική συνεργασία μεταξύ σχολείου, οικογένειας και πολιτείας, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον και την προκοπή των παιδιών μας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ακης Κλεάνθους.

    Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης ο κ. Κλεάνθους είπε ότι «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων ως έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες, στην προσπάθειά του για την όσο το δυνατό πιο εύρυθμη και αρμονική λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας».

    Ο κ. Κλεάνθους είπε ότι «η εκπαίδευση, στις μέρες μας, έχει χρέος να υπηρετήσει το δημοκρατικό πολίτευμα, αναδεικνύοντας στα παιδιά τις αξίες εκείνες που διαμορφώνουν τον ελεύθερο, δημοκρατικό και υπεύθυνο άνθρωπο και πολίτη». Παράλληλα, πρόσθεσε, «θα πρέπει να παραμείνει στρατευμένη στον αγώνα για επιβίωση του λαού μας, καλλιεργώντας την αγάπη προς την πατρίδα, την ελευθερία και τη δημοκρατία».

    Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο ρόλο της παιδείας σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη και σ έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο και είπε ότι «είναι σίγουρα πολυσήμαντος και πολυσύνθετος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 24 November 2007 - 12:29:15 UTC