Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-12-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΗΠΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 8ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
  • [02] ΓΓ ΟΠΕΚ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΥΡΩ

  • [01] ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΗΠΑ - ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 8ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

    Είναι πλέον καιρός να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, δήλωσε ο Αμερικανός Πρεσβευτής Ρόναλντ Σλίκερ, προσθέτοντας ωστόσο ότι η βάση για τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι αυτή που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    Ο κ. Σλίκερ είπε επίσης ότι υπάρχει ήδη ένα πολύ πλούσιο υλικό από τις διαπραγματευτικές προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ κάλεσε τις δύο πλευρές στην Κύπρο να μην διστάζουν να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις και διαβεβαίωσε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα θα στηρίξουν τις προσπάθειες για λύση.

    Ερωτηθείς κατά πόσον θα υπάρξει κινητικότητα το 2008 μετά τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Σλίκερ είπε ότι υπάρχουν ήδη οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών αλλά και η δήλωση από τις δύο πλευρές ότι η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου είναι ο τρόπος δια μέσου του οποίου εύχονται να προχωρήσουν.

    «Ο μηχανισμός άρα υπάρχει. Πιστεύω ότι είναι πλέον καιρός να εφαρμοστεί ο μηχανισμός αυτός, ας ξεκινήσουμε λοιπόν», συνέχισε.

    Ερωτηθείς κατά πόσον η βάση για λύση του Κυπριακού θα είναι η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου, ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι η βάση για τη λύση θα είναι αυτή που θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές.

    «Η βάση για τη λύση θα είναι εκείνη που θα συμφωνηθεί από τα μέρη ως βάση για τις διαπραγματεύσεις τους. Υπάρχει ήδη ένα πολύ πλούσιο υλικό από τις διαπραγματευτικές προσπάθειες μέσω των Ηνωμένων Εθνών τόσο από το παρελθόν όσο και από το παρόν. Δεν μπορώ να πω τι θα αποφασίσουν οι δύο κοινότητες αλλά μου φαίνεται ότι αυτό το πλούσιο υλικό είναι αρκετό για να προσφέρει μια βάση για να αρχίσει εργασία», είπε.

    [02] ΓΓ ΟΠΕΚ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο ΓΓ του ΟΠΕΚ Abdalla Salem El-Badri, ο οποίος θα είναι προσκεκλημένος ως ομιλητής σε επιχειρηματικό δείπνο που διοργανώνει το ΕΒΕ Λευκωσίας, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008, στη Λευκωσία.

    Ανακοίνωση του ΕΒΕ Λευκωσίας αναφέρει πως το φετινό επιχειρηματικό δείπνο συμπίπτει με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των πετρελαίων στην Κύπρο και τις διαδικασίες αδειοδότησης για εκμετάλλευση κοιτασμάτων καθώς και τη ραγδαία αύξηση στην τιμή του πετρελαίου που παρατηρείται παγκοσμίως. Το αντικείμενο της ομιλίας του κ. Abdalla El-Badri θα περιστραφεί γύρω από τις προοπτικές της βιομηχανίας πετρελαίου και τις συναφείς επενδυτικές προκλήσεις (Oil Outlook and Investment Challenges).

    Το ΕΒΕ Λευκωσίας έχει καθιερώσει το θεσμό του ετήσιου επιχειρηματικού δείπνου/γεύματος στο οποίο προσκαλούνται σημαντικές προσωπικότητες για να αναπτύξουν θέματα της ειδικότητάς τους.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΥΡΩ

    Η Κύπρος σε μερικές εβδομάδες εισέρχεται στη ζώνη του ευρώ κάτω από πιο ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες από άλλα κράτη που εισχώρησαν σε αυτή νωρίτερα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

    Σε ομιλία του σε ανοικτή συζήτηση με τη νεολαία με θέμα την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωζώνη, που διοργάνωσε το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για το ευρώ, ο κ. Σαρρής είπε πως ``διανύουμε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από εύρωστη οικονομία, ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρωζώνη και κλείνουμε το έτος με πλεόνασμα 1,5% αντί για έλλειμμα 3%, όπως καθορίζεται από τα κριτήρια Μάαστριχτ``.

    Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε στα στάδια προετοιμασίας της Κύπρου για την εισαγωγή του νέου νομίσματος, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση κατέβαλε αξιόλογες και επιτυχείς προσπάθειες για να ενημερώσει, να διαφωτίσει και να προετοιμάσει όλες τις ομάδες πληθυσμού. Οπως είπε, ο Κώδικας Δίκαιης Τιμολόγησης, η διπλή αναγραφή των τιμών και τα Ευρωπαρατηρητήρια είναι κάποιες από τις ενέργειες στις οποίες προέβη με στόχο τη συγκράτηση της αύξησης των τιμών, που προέρχεται από την αλλαγή του νομίσματος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 19 December 2007 - 12:29:14 UTC