Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΔΑΔ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
  • [04] ΑΣΘΕΝΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΔΑΔ

    Η Κυβέρνηση ενεργεί με τις συμβουλές του Γενικού Εισαγγελέα και εάν χρειαστεί τροποποίηση του νόμου, θα γίνει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΔΑΔ να απορρίψει παρέμβαση της Κυβέρνησης στην υπόθεση Μάικ Τύμβιου, προσθέτοντας ότι «δεν σημαίνει ότι τίθεται τώρα σε αυτό το στάδιο υπό αμφισβήτηση ο νόμος περί δικαιωμάτων».

    Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε «εγώ ενεργώ πάντα με τις συμβουλές του Γενικού Εισαγγελέα και εάν χρειαστεί τροποποίηση του νόμου, θα γίνει. Η υπόθεση του Μάικ Τύμβιου είναι ειδική περίπτωση, συγκεκριμένη περίπτωση, δεν σημαίνει ότι τίθεται τώρα σε αυτό το στάδιο υπό αμφισβήτηση ο νόμος περί δικαιωμάτων».

    «Το Δικαστήριο είπε η διαφορά είναι μεταξύ του Μάικ Τύμβιου και της Τουρκίας, από που ως που μπαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία. Κάθε δικαστήριο έχει αρμοδιότητα, έχει διαδίκους οι οποίοι δικαιούνται να παρέμβουν και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εάν κρίνει ότι επηρεάζεται γενικότερο θέμα, μπορεί να δεχθεί παρεμβάσεις και από Κυβερνήσεις, που δεν είναι διάδικοι», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος στις προσφυγές 36 Ε/κ στο ΕΔΑΔ και την απόφαση του για εκδίκαση των υποθέσεων, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως είναι μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων.

    «Είναι πάρα πολύ θετική εξέλιξη γιατί δεν έγινε δεκτή η επιτροπή, ούτε εμπλέκεται σε αυτές τις περιπτώσεις το θέμα της επιτροπής, που η Τουρκία έχει ιδρύσει στην Κύπρο», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] ΥΠΕΞ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ

    Η Ιορδανία προσβλέπει στη συνεργασία και αξιοποίηση της εμπειρίας της Κύπρου στους τομείς του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της άρδευσης.

    Στη σχετική δήλωση προέβη ο Πρωθυπουργός της χώρας Nader Dahabi, μετά από συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Ιορδανία.

    Η κ. Μαρκουλλή είχε επίσης συνομιλίες με τον Ιορδανό ομόλογό της Salahedin Al-Bashir, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης τους. Έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον εμπορικοοικονομικό τομέα . Συμφωνήθηκε όπως στο άμεσο μέλλον οι δυο πλευρές υπογράψουν συμφωνία για την προώθηση και προστασία των επενδύσεων. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολογίας. Συζητήθηκαν ακόμη το Παλαιστινιακό, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Λίβανο.

    [03] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

    Ο τελευταίος συμπληρωματικός εκλογικός κατάλογος της 2ας Ιανουαρίου 2008 ετοιμάστηκε ήδη και αναρτήθηκε για επιθεώρηση και τυχόν ενστάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Εφόρου Προεδρικής Εκλογής.

    Ο τελευταίος συμπληρωματικός εκλογικός κατάλογος εκτίθεται καθημερινά για επιθεώρηση, για διάστημα δέκα ημερών, από τις 4 μέχρι 14 Ιανουαρίου 2008, στα Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, στα Γραφεία των οικείων Δήμων ή στο Γραφείο/κατοικία του οικείου Κοινοτάρχη κάθε ενορίας ή κάθε κοινότητας ξεχωριστά.

    Ο Γενικός Εφορος αναφέρει ότι μετά την παρέλευση της πιο πάνω προθεσμίας, καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

    [04] ΑΣΘΕΝΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

    Στην έκδοση του «Βιβλιάριου για τα Δικαιώματα των Ασθενών» και το «Χάρτη για τα Δικαιώματα του Πολίτη» προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση και ενημέρωση του Κύπριου πολίτη και των ασθενών ιδιαίτερα, για τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

    Τα δύο έντυπα κυκλοφορούν ήδη στα κρατικά νοσηλευτήρια, ενώ το «Βιβλιάριο για τα Δικαιώματα των Ασθενών» θα σταλεί σύντομα και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και σε όλους τους παροχείς υπηρεσιών υγείας, ώστε να βρίσκεται στη διάθεση του κάθε πολίτη που επισκέπτεται οποιοδήποτε παροχέα υπηρεσιών υγείας, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας Κώστας Καδής ανέφερε ότι σύντομα το Υπουργείο του προχωρεί στην έκδοση ακόμα ενός εντύπου, πιο απλού και συνοπτικού, κατά τον ίδιο, το οποίο θα εστιάζεται στις κυριότερες πτυχές του νόμου Περί Κατοχύρωσης της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών και θα είναι ακόμα πιο εύχρηστο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 January 2008 - 14:29:15 UTC