Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΕΠ.ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
  • [02] ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ Α.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΙΜΗ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΕΠ.ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

    Ως μονομερή ενέργεια ενός συγκεκριμένου ατόμου θεωρεί η Κυβέρνηση τη σύνταξη του προσχεδίου έκθεσης της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της Αμμοχώστου και έχει ήδη προβεί σε καταγγελίες σχετικά με το περιεχόμενό της, το οποίο θεωρεί απαράδεκτο, δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    ``Μόλις έγινε γνωστή αυτή η εντελώς απαράδεκτη έκθεση, η οποία βεβαίως βρίσκεται σε ένα πολύ αρχικό στάδιο και δεν πρόκειται για κατ` ουδένα λόγο για τελικό κείμενο. Πρόκειται για ένα προσχέδιο το οποίο έχει συγγραφεί εξ ολοκλήρου από ένα μέλος της Γραμματείας της συγκεκριμένης Επιτροπής``, ανέφερε η κ. Μαρκουλλή.

    Ανέφερε πως ``σίγουρα διαβάσαμε το απαράδεκτο περιεχόμενο της έκθεσης αυτής και αμέσως προβήκαμε σε πάρα πολλές ενέργειες με στόχο να ακυρωθεί αυτή η έκθεση``.

    Οπως σημείωσε, οι ενέργειες της Κυβέρνησης γίνονται τόσο στις Βρυξέλλες όσο και προς τους Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής αυτής όχι μόνο σε αυτούς που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Κύπρο αλλά και στα άλλα μέλη της Επιτροπής.

    Η κ. Μαρκουλλή είπε πως σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό και με την Επιτροπή Προσφύγων Αμμοχώστου για να ανταλλάξουν απόψεις ``και να δούμε πώς θα κινηθούμε περαιτέρω για αυτό το σκοπό``.

    [02] ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ Α.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ - ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΙΜΗ

    Πραγματοποιείται στις 25 Μαρτίου στον Αγρό τελετή, στην οποία θα εξαγγελθεί η ίδρυση παραρτήματος του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Μεσογείου και θα απονεμηθεί μετά θάνατον βραβείο ηρωισμού, στο φροντιστή Ανδρέα Προδρόμου, την πιο τραγική ίσως φιγούρα, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει την συντριβή του Μπόινγκ 737-300 της εταιρείας ``Ηλιος`` στο Γραμματικό στις 14 Αυγούστου 2005.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Ακριβός Τσολάκης, πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας, ανέφερε ότι η ίδρυση του παραρτήματος αποτελεί ``μια τελειωμένη απόφαση`` και ότι η απόφαση για τη βράβευση του Ανδρέα Προδρόμου προτάθηκε από τον ίδιο στο μητρικό Ιδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων (FSF), με έδρα την Αλεξάνδρεια της πολιτείας Βιρτζίνια των ΗΠΑ, εισήγηση που έγινε αποδεκτή.

    Ο κ. Τσολάκης, στις δηλώσεις του, είπε πως η όλη ιδέα για την ίδρυση του παραρτήματος ξεκίνησε από τον ίδιο, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης του τραγικού δυστυχήματος. ``Οταν τελείωσε η περιπέτεια με τη διερεύνηση, είπα στους αρμόδιους στην Κύπρο ότι έχω πρόθεση να δώσουμε μια τονωτική ένεση στην Κύπρο από άποψης ασφάλειας πτήσεων και να μεταφέρουμε τμήμα του FSF Southeastern Europe στην Κύπρο``, είπε.

    ``Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ήρθε ο Διευθύνων Σύμβουλος του FSF κ. Γουίλιαμ Βος στη Λευκωσία, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και είπε ο κ. Βος ότι ευνοούμε να γίνει αυτό το πράγμα για να τονώσουμε την Κύπρο και την περιοχή, γιατί η Κύπρος είναι στο κέντρο της ανατολικής Μεσογείου``, πρόσθεσε ο κ. Τσολάκης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 16 January 2008 - 12:29:12 UTC