Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • [02] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε πως μετά την υπογραφή της στρατηγικής συμφωνίας Βρετανίας Τουρκίας, η κυπριακή Κυβέρνηση διαμήνυσε στο Λονδίνο πως το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, είναι υπό επανεξέταση.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στη δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις επιδοτήσεις οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, κατά το 2ο ετήσιο συνέδριο Οικονομίας της ΟΕΒ.

    Αφού αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τη Βρετανία κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την ΕΕ, είπε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για την εισαγωγή του ευρώ στις βάσεις, καθώς η Βρετανία δεν εντάχθηκε στην ευρωζώνη και δεν αποδέχεται και θα αποτελούσε αντινομία η ένταξη των Βάσεων στο ευρώ και ανέφερε πως οι προσπάθειες για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στις Βάσεις συνεχίζονται.

    [02] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής αφικνείται σήμερα στις 15:05 στην Άγκυρα στα πλαίσια επίσημης τριήμερης επίσκεψης στην Τουρκίας συνοδευόμενος από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον Υφυπουργό Πέτρο Δούκα και άλλους Ελληνες αξιωματούχους καθώς και περισσότερους από 80 Ελληνες επιχειρηματίες. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού μετά από 49 χρόνια.

    Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που εκδόθηκε από το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού, ο κ. Καραμανλής μετά την άφιξή του θα κατευθυνθεί στο πρωθυπουργικό μέγαρο όπου θα γίνει επίσημη τελετή προς τιμήν του. Θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταίπ Ερντογάν, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Το βράδυ ο Τούρκος πρωθυπουργός θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς την τιμήν του κ. Καραμανλή στην πρωθυπουργική κατοικία του στην Άγκυρα.

    Αύριο το πρωί ο κ. Καραμανλής θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ όπου θα καταθέσει στεφάνι και θα υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών. Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί μετά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας και πρόεδρο του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP)Ντενίζ Μπαϋκάλ.

    Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Bilkent.

    Μετά το μεσημέρι, ο κ. Καραμανλής και η συνοδεία του θα ταξιδεύσουν αεροπορικώς για τη Κωνσταντινούπολη. Στις 5 το απόγευμα θα επισκεφτεί το Φανάρι όπου θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

    Την Παρασκευή ο κ. Καραμανλής θα επισκεφτεί τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι, η οποία λειτουργεί ακόμη και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των συλλόγων της ελληνικής ομογένειας.

    Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του στο ελληνοτουρκικό Φόρουμ μαζί με τον κ. Ερντογάν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ``Ciragan`` πάνω στο Βόσπορο.

    [03] ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

    Ο Στέλιος Ναθαναήλ είναι ο νέος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τα καθήκοντά του οποίου αρχίζουν από τις 29 Ιανουαρίου 2008.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, διόρισε τον Στέλιο Ναθαναήλ ως δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου από την 29η Ιανουαρίου 2008.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    H Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Λιβύη κατά την οποία θα συζητήσει με την κυβέρνηση της χώρας το Κυπριακό, τη συνεργασία Κύπρου Λιβύης σε διάφορους μεσογειακούς συνεταιρισμούς και θα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης για διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Λιβύης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Μαρκουλλή θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, τον Πρόεδρο της Βουλής και μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Θρησκευτικών Θεμάτων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 January 2008 - 10:29:12 UTC