Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
  • [03] ΥΠΕΞ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία η οποία βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σίγουρα έχει και ευεργετικές επιπτώσεις πάνω στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσημη επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία.

    Ερωτηθείς εάν υπήρξε κάποιος συντονισμός με την ελληνική Κυβέρνηση υπό το φως της επίσκεψης Καραμανλή στην Τουρκία, ο Πρόεδρος απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας: «Και με εκπροσώπους εκατέρωθεν αλλά και με τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον ίδιο τον κ. Καραμανλή».

    Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιηθεί η όποια κίνηση γίνει από τον κ. Καραμανλή προς τον κ. Ερντογάν, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως για πρόσφορο έδαφος χρειάζεται η θέληση και των δυο. Πρόσθεσε πως η θέση μας είναι απλή και σαφής, ότι δηλαδή «κάθε ενέργεια, κάθε πρωτοβουλία, η οποία βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας σίγουρα έχει και ευεργετικές επιπτώσεις πάνω στο Κυπριακό».

    [02] ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

    Συνολικά 1.159 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Εφορος Προεδρικής Εκλογής.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εφόρου Προεδρικής Εκλογής, στη Λευκωσία θα λειτουργήσουν 438 εκλογικά κέντρα, στη Λεμεσό 340, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 55, στη Λάρνακα 190 και στην Πάφο 134.

    Πρόσθετα των πιο πάνω εκλογικών κέντρων, θα λειτουργήσουν στη Λευκωσία δύο ειδικά εκλογικά κέντρα. Ενα για τους εγκλωβισμένους, στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄, στην Εγκωμη και ένα για τους φυλακισμένους, στις Κεντρικές Φυλακές.

    [03] ΥΠΕΞ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Η σλοβενική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι έτοιμη να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις, που πιθανόν να αρχίσουν μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας και Προεδρεύων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, Ντιμίτρι Ρούπελ.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο για την 5η Ατυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, ο κ. Ρούπελ επισήμανε την ανάγκη όπως οι δύο πλευρές επιδείξουν ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    Σε σχέση με το Κόσσοβο, ένα θέμα που κυριάρχησε στην ατζέντα της Ατυπης Συνόδου στην Πάφο, ο κ. Ρούπελ διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν αποτελεί προηγούμενο για άλλες περιπτώσεις και επανέλαβε ότι η υπόθεση του Κοσσόβου είναι μοναδική.

    Αναφορικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο Σλοβένος ΥΠΕΞ είπε ότι η Κύπρος είναι μια από τις πιο ευάλωτες χώρες της ΕΕ και ανέφερε ότι επί σλοβενικής προεδρίας θα γίνουν προσπάθειες για σύναψη συμφωνιών και με άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, της Αλγερίας και του Μαρόκου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 January 2008 - 18:29:12 UTC