Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  • [02] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ
  • [03] ΓΤΠ - ΕΚΔΟΣΗ
  • [04] ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΛΟΡΚΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι από σήμερα δίνεται η δυνατότητα να πληροφορηθεί κάποιος το εκλογικό του κέντρο, στέλλοντας μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου στον αριθμό 1000, καταχωρώντας τη λέξη ekloges, αφήνοντας κενό, και τον αριθμό της ταυτότητάς του.

    Παράλληλα υπενθυμίζει ότι οι εκλογείς μπορούν μέσω της ιστοσελίδας «Που ψηφίζω», καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησής τους, να ενημερώνονται για το εκλογικό κέντρο στο οποίο έχουν κατανεμηθεί. Η πληροφόρηση αυτή είναι διαθέσιμη από τις ιστοσελίδες www.ekloges.gov.cy, www.cyprus.gov.cy, www.moi.gov.cy και www.pio.gov.cy.

    Πέραν των πιο πάνω πηγών πληροφόρησης, συνεχίζει τη λειτουργία της καθημερινά η ειδική υπηρεσία παροχής πληροφοριών μέσω τηλεφώνου.

    Η υπηρεσία παροχής πληροφοριών λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 8.00 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ. Η υπηρεσία αυτή θα προσφερθεί και κατά την ημέρα των εκλογών καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

    Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί για το σκοπό αυτό στα ακόλουθα τηλέφωνα:

    Για τη Λευκωσία: 22670600, για τη Λεμεσό: 25806443, 25806450, 25806451, 25806455, 25806456, για την Αμμόχωστο: 24801002, 24801005, τη Λάρνακα: 24801852, 24801854, 24801868, 24801870, 24801871, την Πάφο: 26801143, 26801144 και με την Υπηρεσία Εκλογών στα τηλέφωνα 22867614, 22867643 και 22867713.

    Η κατανομή των εκλογέων θα δημοσιευθεί. Επίσης, στις εφημερίδες, που πληρούν τα κριτήρια που καθόρισε ο Γενικός Εφορος, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, 2008 και θα αναρτηθεί σε περίοπτα μέρη στους Δήμους και Κοινότητες.

    [02] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ

    Η Κυβέρνηση δηλώνει την ετοιμότητά της να αξιοποιεί τις προτάσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και να μεριμνά ώστε η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού να διασφαλίζεται στην πράξη και να κατοχυρώνεται με έργα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης της Λήδας Κουρσουμπά, ως Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε όπως στηρίξει το θεσμό και διευκολύνει το έργο της Επιτρόπου, προσθέτοντας ότι ``στόχος όλων μας είναι η βελτίωση της ζωής και της θέσης των παιδιών στην κυπριακή κοινωνία``.

    Κατά την τελετή διαβεβαίωσης της Λήδας Κουρσουμπά, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ``ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Νόμο, του 2007, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη διορίσει την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λήδα Κουρσουμπά ως Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού``.

    [03] ΓΤΠ - ΕΚΔΟΣΗ

    Νέα έκδοση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα στην αγγλική γλώσσα, υπό τον τίτλο ``Toward a Unified Cyprus: The Myth of Turkish Cypriot Isolation``.

    Πρόκειται για τη δεύτερη, αναθεωρημένη έκδοση του εγχειριδίου αυτού, το οποίο είχε κυκλοφορήσει, για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα τον Ιούνιο του 2006.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το εγχειρίδιο αντικρούει τους ισχυρισμούς της τουρκικής προπαγάνδας περί της δήθεν «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων, εξηγώντας ότι η ευθύνη, για τη δυσμενή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η τουρκοκυπριακή κοινότητα βαραίνει την Τουρκία, λόγω της επιθετικότητάς της εναντίον της Κύπρου (στρατιωτική εισβολή, κατοχή, δια της βίας διαίρεση και προσπάθεια απόσχισης), η οποία έχει θυματοποιήσει τόσο τους Ελληνοκύπριους, όσο και τους Τουρκοκύπριους.

    [04] ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΛΟΡΚΑ

    «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα», η «τραγικωμωδία» του μεγάλου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε διασκευή για παιδιά και σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη είναι η επόμενη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008.

    Οπως ανακοινώθηκε σε διάσκεψη Τύπου, το έργο του Λόρκα (1898-1936) "Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα" ή "Οι φασουλήδες με τη μακριά μαγκούρα" γράφτηκε ανάμεσα στο 1922 και το 1925 με τον τίτλο "Los T&#237;teres de Cachiporra" και παίχτηκε από ένα είδος κουκλοθεάτρου, που απευθυνόταν τόσο σε μεγάλους όσο και σε παιδιά.

    Το έργο γεμάτο χάρη, χιούμορ, περιπέτεια και συγκίνηση θα παρουσιαστεί σε μια πλούσια παράσταση, με μουσική, χορό και τραγούδι, στην οποία το σκηνικό είναι φτιαγμένο σαν ένα παιχνίδι και οι ηθοποιοί υποδύονται τις κούκλες που ζωντανεύουν.

    Σκηνοθέτης είναι ο Ισίδωρος Σιδέρης, που έχει έρθει από την Ελλάδα γι αυτή την παραγωγή αν και το κυπριακό κοινό τον έχει γνωρίσει από τις επιτυχείς συνεργασίες του με τον ΘΟΚ, σε μεγάλες θερινές κυρίως παραγωγές, με την ιδιότητα του χορογράφου.

    Στο έργο λοιπόν, «η Ροζίτα είναι ερωτευμένη με τον Κοκολίκο αλλά ο πάμπτωχος πατέρας της θέλει να την παντρέψει με τον Αστυνόμο Κριστομπάλ, πλούσιο και ηλικιωμένο, για να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο».

    Τα Σκηνικά και Κοστούμια της παράστασης έφτιαξε η Δήμητρα Χριστοδούλου, τη Μουσική έγραψε ο Γιούρι Στούπελ, η Χορογραφία ανήκει στο σκηνοθέτη Ισίδωρο Σιδέρη, ο Σχεδιασμός Φωτισμών στον Γιώργο Κουκουμά ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Χριστιάνα Λάρκου και βοηθός Χορογράφου η Κατερίνα Λούρα.

    Ερμηνεύουν οι Ριάνα Αθανασίου, Ματθαίος Βενετσάνος, Θανάσης Δρακόπουλος Χριστίνα Κωνσταντίνου, Χριστιάνα Λάρκου, Κατερίνα Λούρα, Νίκανδρος Σαββίδης Σώτος Σταυράκης και Χριστόφορος Χριστοφόρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 February 2008 - 16:29:14 UTC