Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΚΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ
  • [02] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΔΗΚΟ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

    Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Βουλής και Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, με αντίπαλο τον Ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη.

    Η υποψηφιότητα Χριστόφια συγκέντρωσε 112 ψήφους από τα 180 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, έναντι 50 που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Κασουλίδη. Εννέα μέλη επέλεξαν λευκό και άλλα εννέα δεν ψήφισαν κανένα.

    Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας ανακοινώθηκαν στη 1 το πρωί ύστερα από μαραθώνια συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής. Προηγήθηκαν μακρές συσκέψεις καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας της Γραμματείας και του Διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ότι «ανεξάρτητα από οποιανδήποτε απόφαση όλοι στο ΔΗΚΟ θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα που πρόκρινε η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η απόφαση», συνέχισε, «εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και του κόμματος».

    Ο κ. Καρογιάν είπε ότι το ΔΗΚΟ, ως ρυθμιστής, έπρεπε να κάνει μια κρίσιμη επιλογή η οποία δεν ήταν εύκολη. Εξέφρασε παράλληλα την περηφάνια του για το δημοκρατικό τρόπο που ακολουθήθηκε από τα συντεταγμένα όργανα του κόμματος.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε ότι προτού ληφθεί η απόφαση του ΔΗΚΟ είχε διαβουλεύσεις και με τους δύο υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα και σε απόλυτο σεβασμό.

    Σε ερώτηση γιατί Χριστόφια, ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε «στο Κυπριακό, στην προϊστορία και σε πολλά άλλα πράγματα».

    Είπε ότι και οι δύο υποψήφιοι έθεσαν ενώπιον του ΔΗΚΟ γραπτώς τις θέσεις τους για το Κυπριακό. Πρόσφεραν επίσης συμμετοχή του ΔΗΚΟ στη διακυβέρνηση του τόπου, αλλά δεν υπήρξε λεπτομερής συζήτηση επί του θέματος αυτού.

    Μεταξύ άλλων, το ΑΚΕΛ υποσχέθηκε να υποστηρίξει το ΔΗΚΟ για την προεδρία της Βουλής, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Χριστόφιας και το Υπουργείο Εξωτερικών για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του ΔΗΚΟ στο θέμα της διαχείρισης του Κυπριακού και της εξωτερικής πολιτικής του κράτους.

    Σε ομιλία του που έκανε στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Καρογιάν είχε πει ότι αναλαμβάνει ως αρχηγός του ΔΗΚΟ την ευθύνη της υποστήριξης της υποψηφιότητας Χριστόφια.

    Ο κ. Καρογιάν είπε ότι ήταν η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το ΔΗΚΟ, αναλαμβάνοντας το ρυθμιστικό του ρόλο και όχι λήψη αποφάσεων υπό συναισθηματική φόρτιση που θα οδηγούσαν σε άλλες ατραπούς.

    [02] ΟΥΝΦΙΚΥΠ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στην Κύπρο για όσο οι Κύπριοι και η διεθνής κοινότητα θεωρούν ότι είναι απαραίτητο, αναφέρει ανακοίνωση της Δύναμης.

    Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων, χαρακτηρίζει ``αβάσιμες και ανεύθυνες`` τις πληροφορίες που επικαλείται αγγλόφωνο μέσο ενημέρωσης στην Κύπρο και φέρουν την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να ήταν έτοιμη για αποχώρηση από το νησί σε περίπτωση επανεκλογής του Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Σε δήλωση με αφορμή το δημοσίευμα, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι βρίσκεται στην Κύπρο εδώ και περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, συμβάλλοντας στις προσπάθειες διατήρησης της ειρήνης και βοηθώντας τις πλευρές στην αναζήτηση τους για συνολική λύση. ``Θα συνεχίσει να το κάνει για όσο οι Κύπριοι και η διεθνής κοινότητα θεωρούν ότι είναι απαραίτητο``, καταλήγει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 20 February 2008 - 10:29:14 UTC