Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ECOFIN
  • [02] ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΛΗΔΡΑΣ

  • [01] ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ECOFIN

    Ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, όπου την Τρίτη συνέρχεται το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ECOFIN). Στη συνεδρία αναμένεται να υιοθετηθούν τα πρόγραμμα Σταθερότητας και Σύγκλισης της δεύτερης ομάδας κρατών - μελών της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της Κύπρου. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σταυράκης, στην πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία ως Υπουργός Οικονομικών, αναμένεται να παρουσιάσει την πολιτική της νέας Κυβέρνησης.

    Στην ημερήσια διάταξη του ECOFIN, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Μαρτίου. Παράλληλα θα υιοθετηθεί έκθεση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εξεταστούν οι γενικότερες οικονομικές κατευθυντήριες γραμμές για την περίοδο 2008-2010/2011 και εξειδικευμένες συστάσεις για κράτη - μέλη. Οι 27 θα συζητήσουν την ενδιάμεση έκθεση για θέματα οικονομικής σταθερότητας και θα υιοθετήσουν τα συμπεράσματα σχετικά με τις προτεραιότητες του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2009, ενώ θα γίνει και διάλογος για τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.

    Της συνεδρίας του ECOFIN θα προηγηθεί η συνάντηση του Eurogroup, των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

    [02] ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΛΗΔΡΑΣ

    Την ετοιμότητα του Δήμου Λευκωσίας για άνοιγμα της οδού Λήδρας εξέφρασε σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Δήμαρχος της πρωτεύουσας Ελένη Μαύρου, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση πολιτικής απόφασης για το άνοιγμα της ιστορικής οδού, ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πέντε ημέρες στη διάνοιξη του οδοφράγματος για την ασφαλή διακίνηση πεζών. Η κ. Μαύρου είπε ότι το θέμα της διάνοιξης της οδού Λήδρας συζητήθηκε στο πλαίσιο τακτικής συνάντησης τεχνικών ομάδων των δύο πλευρών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. ``Είναι ένα θέμα το οποίο απασχόλησε και στο παρελθόν. Απλώς επιβεβαιώθηκε ότι από τεχνικής σκοπιάς, είμαστε έτοιμοι``, ανέφερε η κ. Μαύρου, η οποία διευκρίνισε ότι η απόφαση για το άνοιγμα της οδού Λήδρας είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

    ``Αντιλαμβάνομαι ότι πολλά από τα ζητήματα είχαν λυθεί εδώ και καιρό. Σε ό,τι αφορά την τεχνική πλευρά του θέματος, που αφορά το Δήμο, δεν υπάρχουν προβλήματα``, πρόσθεσε η Δήμαρχος Λευκωσίας. Οπως είπε στο ΚΥΠΕ η κ. Μαύρου, ``από την ώρα που θα παρθεί η απόφαση, σε πέντε μέρες το αργότερο ο δρόμος θα είναι ασφαλής για τη διακίνηση πεζών``. Εξήγησε ότι οι εργασίες για επισκευή των προσόψεων των κτιρίων κατά μήκος του δρόμου θα διαρκέσουν γύρω στους τρεις μήνες, αλλά αυτές θα γίνονται παράλληλα και χωρίς να εμποδίζουν τη διακίνηση πεζών.

    Η Δήμαρχος Λευκωσίας είπε πως συζήτησε το θέμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ακροθιγώς λόγω των υποχρεώσεών του με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Προεδρία και το διορισμό του Υπουργικού Συμβουλίου. ``Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περισσότερο``, είπε. Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνάντηση με το ``δήμαρχο`` της κατεχόμενης Λευκωσίας Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί για το θέμα, η κ. Μαύρου είπε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση. ``Αν προκύψει βέβαια η ανάγκη, ευχαρίστως. Εχουμε ήδη συναντηθεί με τον κ. Μπολουτογλουλαρί αρκετές φορές για διάφορα θέματα που χρειάζονταν συντονισμό και συνεργασία`` κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 1 March 2008 - 12:29:11 UTC