Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΑΣΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟ CSU - ΛΗΔΡΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

  • [01] ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΑΣΚΟ

    Η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή ΓΓ ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις,Λιν Πάσκο, στο πλαίσιο της περιοδείας του τελευταίου στην Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία.

    Ο κ. Πάσκο εξερχόμενος του γραφείου της κ. Μπακογιάννη, δήλωσε πως είχε μια πολύ καλή συνεργασία με την Ελληνίδα ΥΠΕΞ, με την οποία συζήτησαν το Κυπριακό.

    Ολοι συμφωνούν, είπε ο κ. Πάσκο, ότι τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάμε μπροστά και ότι ο ρόλος του ΟΗΕ είναι να δει πως «μπορούμε να βοηθήσουμε για να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

    Πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα και την Τουρκία και όλο τον κόσμο στην Κύπρο για επιτευχθεί αυτός ο στόχος .

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε ότι η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε στον αξιωματούχο του ΟΗΕ, τη θέση της Ελλάδας ότι «είναι υπέρ της ανάληψης μιας καλά προετοιμασμένης διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό».

    Αυτή την ώρα ο κ. Πάσκο συναντάται με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννη Βαληνάκη

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟ CSU - ΛΗΔΡΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ικανοποίηση για τη διάνοιξη της οδού Λήδρας εκφράζεται στην ιστοσελίδα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Πίτερ Ράμσαουερ, ο οποίος σημειώνει ότι η Τουρκία έχει καταστεί εδώ και πολύ καιρό ένα βάρος για τους Τ/κ και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να χρησιμοποιεί την τ/κ κοινότητα ως όμηρο για τα δικά της εθνικά συμφέροντα.

    Στην εκτενή ανακοίνωση αναφέρεται ότι με τη διάνοιξη της οδού Λήδρας έχει επέλθει ακόμη μια ρωγμή στο τείχος που χωρίζει τους Ε/κ και τους Τ/κ.

    ``Χαίρομαι που σε αυτό το μεγάλου συμβολικού χαρακτήρα γεγονός για τις δύο κοινότητες, μπόρεσα να συμμετέχω``, αναφέρει ο κ. Ράμσαουερ, προσθέτοντας ότι όσο και αν αυτή η ημέρα ζωντανεύει τις ελπίδες και επαναφέρει αισιοδοξία, οι αμφιβολίες υπερισχύουν κατά πόσο με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να διασυνδέσει μια σύντομη λύση του Κυπριακού.

    Αναφέρει ότι υπάρχουν πάρα πολλά συμφέροντα στο παιχνίδι, πάρα πολλά περίπλοκα και λεπτομερή ζητήματα.

    Παρ` όλα αυτά, έγινε ένα μικρό αλλά πολιτικά και ψυχολογικά σημαντικό βήμα και όλες οι πλευρές πρέπει τώρα να ενθαρρυνθούν από αυτό το βήμα και, παρά τις διάφορες αντιδράσεις, να προωθήσουν τα πράγματα προς το καλύτερο, σημειώνει.

    Προσθέτει ότι αμφότερα τα μέρη πρέπει τώρα να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να επιτύχουν την επανένωση της Κύπρου και ότι η Τουρκία, ως κατοχική δύναμη, έχει τώρα μια μοναδική ευκαιρία να επιδείξει καλή θέληση, παρέχοντας στους Τ/κ μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων, κάτι το οποίο χρειάζονται και απαιτούν.

    Τέλος, αναφέρει ότι ``η πάλαι ποτέ προστάτιδα δύναμη Τουρκία έχει καταστεί εδώ και πολύ καιρό ένα βάρος για τους Τ/κ και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να χρησιμοποιεί την τ/κ κοινότητα ως όμηρο για τα δικά της εθνικά συμφέροντα``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

    Σαφή πρόθεση για έναρξη τριμερούς διαλόγου με στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εργασιακών σχέσεων, έτσι ώστε να καταστεί όσο πιο συμβατό με τις αλλαγές που παρουσιάζουν η αγορά εργασίας και η οικονομία στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε μέσω της συνέντευξης της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΕΚΑ), Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Αφήνοντας να νοηθεί πως η υλοποίηση της εξαγγελίας του προηγούμενου Υπουργού Εργασίας για εφάπαξ επίδομα για το τρίτο παιδί δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, η νέα Υπουργός κατέθεσε την πρόθεσή της για εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στα θέματα δημογραφικής πολιτικής έτσι ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις στο δημογραφικό πρόβλημα.

    Στη συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ η κ. Χαραλάμπους έκανε λόγο και για μια πιο ισορροπημένη κοινωνία με εφαρμογή πολιτικών που θα εξασφαλίζουν δίκαιη διανομή του πλούτου, καθορίζοντας τις κοινωνικές παροχές ως ένα χρήσιμο εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση και αναφέρθηκε ακόμα σε θέματα όπως η αποκατάσταση της ΑΤΑ, η θέση της γυναίκας στην απασχόληση, η στελέχωση του ΥΕΚΑ, η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ), ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, τα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες και άλλα, δηλώνοντας πως βασική παράμετρος των πολιτικών που θα προωθήσει σε σχέση με όλα αυτά τα θέματα αποτελεί η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων με βάση και τις οικονομικές δυνατότητες του Κράτους.

    Η κ. Χαραλάμπους σημείωσε ακόμα πως υπάρχει προβληματισμός γύρω από τη μέθοδο και τη διαδικασία που ακολουθείται από τα Γραφεία Εργασίας αναφορικά με την τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις ωρομίσθιου εργατικού προσωπικού στο Δημόσιο τομέα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο συγκεκριμένο τομέα στα πλαίσια διαλόγου και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ για το θέμα των παραβιάσεων στην εργατική νομοθεσία η Υπουργός Εργασίας κάλεσε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου παραβιάσεις εκ μέρους των εργοδοτών.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    To κράτος οφείλει να αναλάβει συντονισμένες δράσεις για το θέμα των ναρκωτικών, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης, προσθέτοντας πως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από εμπλεκόμενους φορείς και μη, γιατί ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών είναι υποχρέωση όλων.

    Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό θάνατο 28χρόνου από τα ναρκωτικά, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι «ως Κυβέρνηση, σε διυπουργικό επίπεδο, θα εξετάσουμε το όλο θέμα, να δούμε πώς συντονίζονται ακόμα περισσότερο τα Υπουργεία με τις διάφορες δράσεις, τις οποίες μπορούν να αναλάβουν».

    «Πρέπει το μήνυμα αυτό να περάσει προς όλη την κοινωνία», είπε και έκανε έκκληση στην κοινωνία να λάβει τα σωστά μέτρα.

    Για το θέμα των υποκατάστατων ουσιών, το οποίο συζητείται στη Βουλή, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να μελετηθεί και αυτό γίνεται. «Το θέμα των υποκατάστατων το βλέπουμε με ένα πολύ σοβαρό τρόπο και θέλουμε να εξετάσουμε τι ακριβώς μπορεί να γίνει», πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 April 2008 - 11:29:22 UTC