Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΝΑΜΙ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • [02] ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΤΑΛΑΤ - ΛΗΔΡΑΣ
  • [03] ΥΠΕΞ ΧΑΓΗ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΝΑΜΙ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

    Νέα συνάντηση για τη Δευτέρα, έχουν καθορίσει ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου και ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Οζντίλ Ναμί, καθώς έχει συμφωνηθεί το θεματολόγιο για τις δώδεκα ομάδες εργασίας και εκκρεμεί συμφωνία για τη μια, ενώ έτοιμος είναι ουσιαστικά ο κατάλογος των προσώπων που θα στελεχώσουν τις ομάδες.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, που διήρκησε δύο περίπου ώρες, ο κ. Ιακώβου δήλωσε ότι «έχουμε συμφωνία στις δώδεκα και παραμένει η μία», ενώ σημείωσε ότι «έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και κρίθηκε ότι δεν θα μπορούσαμε να τελειώσουμε σήμερα».

    «Ετσι, θα χρησιμοποιήσουμε το Σαββατοκύριακο σαν μια περίοδο προβληματισμού και θα ξανασυναντηθούμε τη Δευτέρα το απόγευμα στις τρεις», είπε ο κ. Ιακώβου.

    Σε ερώτηση ποια είναι η ομάδα που εκκρεμεί, ο Επίτροπος είπε «δεν ανακοινώνουμε ποιες είναι κατόπιν συμφωνίας όλων των μερών».

    Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «στην πρώτη ανταλλαγή απόψεων κρίναμε ότι δεν θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει σήμερα και συνεπώς θα συνεχίσουμε τη δουλειά και τη Δευτέρα το απόγευμα».

    [02] ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΤΑΛΑΤ - ΛΗΔΡΑΣ

    Η Κυβέρνηση γνώριζε και διευκόλυνε την επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις ελεύθερες περιοχές μέσω του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, δήλωσε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    «Πιστεύουμε ότι τούτη την ώρα που προσπαθούμε να υπάρχει ένα καλό κλίμα, να υπάρχει διάλογος για να βοηθήσουμε τα πράγματα, έτσι ώστε να ανοίξουμε την προοπτική της λύσης, πρέπει να διευκολύνουμε και όχι να δυσκολεύουμε», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Προεδρικό.

    Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση γνώριζε για την επίσκεψη, ο κ. Στεφάνου απάντησε: «Ναι, γνώριζε. Με μικρή προειδοποίηση, ο κ. Ταλάτ ειδοποίησε ότι θέλει να περάσει στις ελεύθερες περιοχές και η Κυβέρνηση, φυσιολογικά, όχι μόνο του επέτρεψε να έρθει, αλλά τον διευκόλυνε κιόλας. Αλλωστε είναι ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας και εμείς θέλουμε να διευκολύνουμε την επαφή, την επικοινωνία και το καλό κλίμα».

    [03] ΥΠΕΞ ΧΑΓΗ

    Επίσκεψη εργασίας στη Χάγη θα πραγματοποιήσει o Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας Maxime Verhagen.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού μεταβαίνει στη Χάγη την Κυριακή 13 Απριλίου, όπου τη Δευτέρα 14 Απριλίου θα έχει συνάντηση με τον κ. Verhagen.

    Το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ και η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια των συνομιλιών του κ. Κυπριανού. Θα συζητηθούν ακόμη περιφερειακά θέματα όπως τα Δυτικά Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η μετανάστευση, η ενέργεια και οι κλιματικές αλλαγές. Μετά τις συνομιλίες οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Συμφωνία για Αμοιβαία Διατήρηση Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών.

    Κατά την παραμονή του στη Χάγη, ο κ. Κυπριανού θα έχει επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου Rosalyn Higgins και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Philippe Kirsch.

    Από τη Χάγη ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου την Τρίτη 15 Απριλίου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση Olli Rehn, την Επίτροπο για Περιφερειακή Πολιτική κα Danuta Hubner καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hans-Gert Pοttering. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Martin Schulz και την ηγεσία της Ομάδας των Πρασίνων - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 April 2008 - 17:29:14 UTC