Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  • [01] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την ελπίδα οι τεχνικές επιτροπές και ομάδες εργασίας να αποφέρουν καρπούς και να επανενωθει σύντομα η Κύπρος, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης, Ρόναλντ Σλίκερ , σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, Χρίστο Πατσαλίδη.

    Ο κ. Σλίκερ ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση του με τον Υπουργό συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα υγείας και πρόσθεσε ότι ήταν αναπόφευκτο να συζητήσουν και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό.

    Σχολιάζοντας την έναρξη της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών και των ομάδων εργασίας, ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε την ένθερμη ελπίδα όπως αποφέρουν γρήγορα θετικά αποτελέσματα για ολόκληρο τον λαό της Κύπρου.

    «Οι ΗΠΑ, συνέχισε, επιθυμούν πάρα πολύ να δουν να επανενώνεται η Κύπρος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», σημειώνοντας ότι για τη χώρα του αυτό είναι το σημαντικό.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσμονή η λειτουργία των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών, μέσα από ουσιαστική δουλειά, να φέρει τα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στη λύση και χαιρέτισε ως πολύ ενθαρρυντική την αναφορά του Πρέσβη για την προσπάθεια ενίσχυσης της όλης προσπάθειας ``και μέσα από οικονομική συνεισφορά``, όπως είπε.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Tις επιφυλάξεις του ΔΗΚΟ και του ιδίου, όσον αφορά πολιτικούς, όπως τους χαρακτήρισε, διορισμούς στις Ομάδες Εργασίας και στις Τεχνικές Επιτροπές, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ερωτηθείς, αν στη συνάντηση συζητήθηκαν οι αντιδράσεις του ΔΗΚΟ για το θέμα της σύνθεσης των Ομάδων Εργασίας και των Τεχνικών Επιτροπών, ο κ. Καρογιάν είπε ότι , «αυτά που έχω πει προχθές ισχύουν και σήμερα, δηλαδή ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προβαίνει στο διορισμό των συγκεκριμένων Ομάδων Εργασίας και Τεχνικών Επιτροπών. Δεν αμφισβήτησα, ούτε το αμφισβητώ το δικαίωμα αυτό, όπως δεν αμφισβητώ και την κατάρτιση και την επιστημονική γνώση που έχουν αυτοί οι άνθρωποι».

    «Εχω πει όμως, πρόσθεσε, «ότι από τη στιγμή που έχουν γίνει κάποιοι πολιτικοί διορισμοί, θα μπορούσαν να αποφευχθούν γιατί στέλνουν λανθασμένα μηνύματα. Αυτό είναι που είχα πει δημόσια και το είπα και στον Πρόεδρο».

    «Ο Πρόεδρος», συνέχισε ο κ. Καρογιάν, «άκουσε με προσοχή αυτά που του έχω πει, και ο ίδιος έκανε μια ανάλυση των δικών του σκέψεων». «Το πιο σημαντικό κομμάτι», τόνισε «είναι ότι οι όποιες Ομάδες Εργασίας και Οι Τεχνικές Επιτροπές δεν πρόκειται να παράξουν οτιδήποτε που να έχει τη διαφωνία του Προέδρου».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 April 2008 - 17:29:18 UTC