Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [03] ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ
  • [04] ΕΛΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Την Παρασκευή, 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    ``Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008, στις 11 το πρωί``, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Στεφάνου.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Ανταλλαγή απόψεων, πάνω στην παρούσα φάση του Κυπριακού, είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

    «Είχαμε μια πολύ χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση σε ό,τι αφορά την παρούσα φάση του Κυπριακού, τη δουλειά στις Ομάδες Εργασίας και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για ευρύτερα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης. Υπάρχει συναντίληψη σχεδόν σε όλα τα θέματα που έχουμε συζητήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Κληθείς να πει κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα εργασία των Ομάδων Εργασίας και των Τεχνικών Επιτροπών, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «είναι πρόωρο να πει κάποιος από τώρα για την εξέλιξη και την πρόοδο των Ομάδων Εργασίας και των Επιτροπών. Αρχισε μια πρώτη συζήτηση, γίνεται ανταλλαγή απόψεων, όμως, έχουμε δρόμο», πρόσθεσε.

    [03] ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ

    Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Κύπριο μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Μάριο Τόκα, που απεβίωσε ανήμερα της Λαμπρής και ετάφη την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, τον ``μεγάλο απόντα``, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριος Καρογιάν, η Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

    ``Ο πατριωτισμός και η φιλοπατρία του ας οριοθετούν τις αντιστάσεις και τις αντοχές μας και ας μας κρατούν σε εγρήγορση στις επάλξεις του αγώνα της διεκδίκησης των δικαίων και των δικαιωμάτων μας``, είπε ο κ. Καρογιάν.

    Σε σύντομη αναφορά του στον εκλιπόντα, ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι ``το εφετινό Πάσχα η Κύπρος θρήνησε την απώλεια ενός σπουδαίου τέκνου της, ενός φλογερού πατριώτη, ενός μεγάλου δημιουργού, ενός αξιαγάπητου ανθρώπου``.

    ``Εκ μέρους όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο λαμπρό τέκνο της Κύπρου, Μάριο Τόκα``, είπε ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος, ``καταθέτω στη σημερινή μας πρώτη συνεδρία, μετά τον αδόκητο θάνατο του, τα αισθήματα της οδύνης μας αλλά και της ευγνωμοσύνης μας για όσα πολλά και σπουδαία μάς πρόσφερε στα 54 χρόνια που πρόλαβε να ζήσει``.

    [04] ΕΛΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ

    Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι σε τακτική συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε η πρόταση για διορισμό της Ελσης Χριστόφια, ως Προέδρου του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου.

    Σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου είχε πρόσφατα ενημερώσει, με επιστολή του, τον Υπουργό Υγείας για την πρόταση της Τράπεζας Κύπρου για διορισμό της κ. Ελσης Χριστόφια ως Προέδρου του Ογκολογικού Κέντρου, ζητώντας και τη σύμφωνο γνώμη της Κυβέρνησης, και προσθέτει πως σύμφωνα με το καταστατικό του Ογκολογικού Κέντρου, ο Πρόεδρος διορίζεται από κοινού από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Τράπεζα Κύπρου.

    Αναφέρει, επίσης, ότι η κ. Χριστόφια είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα υγείας, καθώς στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Κωφών και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 8 May 2008 - 17:29:16 UTC