Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΚ ΡΩΣΙΑΣ
  • [02] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
  • [03] ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΚ ΡΩΣΙΑΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αποδέχθηκε πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επισκεφθεί τη Ρωσία.

    Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάτι Ζουγκάνοφ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Ο κ. Ζουγκάνοφ, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι μετέφερε στον Πρόεδρο Χριστόφια τους προσωπικούς χαιρετισμούς τόσο από τον Ρώσο Πρόεδρο όσο και από τον Ρώσο Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών και διαβεβαίωσε επίσης ότι η χώρα και το κόμμα του θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Κύπρο και τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση του Κυπριακού.

    Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενόψει της αυριανής μετάβασης του Ρώσου επισήμου στη Συρία.

    «Ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατέχει πολύ καλά την πολιτική κατάσταση που επικρατεί, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στη Μέση Ανατολή. Η Κύπρος ιστορικά έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τη Συρία όσο και με την Αίγυπτο. Εχω συσκεφθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια και αύριο αναχωρώ για επίσημη επίσκεψη στη Συρία», είπε.

    [02] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    Στην ανάγκη προώθησης όσο το δυνατό συντομότερα της διαδικασίας επικύρωσης και από την Κυπριακή Δημοκρατία της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία υπεγράφη από τους αρχηγούς και κυβερνήσεις των 27 κρατών - μελών στη Λισαβόνα, στις 13 Δεκεμβρίου 2007, αναφέρθηκε η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), Ανδρούλα Βασιλείου, ενώπιον της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Συνοδευόμενη από το Διευθυντή του Γραφείου της Φιλίπ Μπρουνέ και την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο Ανδρούλλα Καμιναρά, η κ. Βασιλείου ενημέρωσε τους Βουλευτές - Μέλη της Επιτροπής για το έργο και τις προτεραιότητές της ως Επιτρόπου Υγείας, ενώ παράλληλα επεσήμανε την έλλειψη ανταπόκρισης του κυπριακού κοινοβουλίου σε νομοθετικές προτάσεις, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει στη Βουλή.

    Ενόψει της υιοθέτησης και εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβόνας, είπε η κ. Βασιλείου, η διαδικασία της επικουρικότητας και η αποστολή σχολίων και εισηγήσεων εκ μέρους των κοινοβουλίων των κρατών - μελών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ο μόνος τρόπος παρέμβασής τους στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, η οποία υποχρεωτικώς θα εφαρμόζεται στην επικράτειά τους

    [03] ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΛΙΒΑΝΟ

    Δεκαοκτώ συνολικά μηχανοκίνητα σκάφη και ιστιοφόρα αφίχθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και σήμερα στη μαρίνα της Λάρνακας από το Λίβανο μεταφέροντας συνολικά 200 άτομα τα οποία και θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρις ότου εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση στη χώρα τους.

    Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της μαρίνας Λάρνακας, Μιχάλης Φιλή, ανέφερε ότι «έχουμε μερική άφιξη σκαφών από το Λίβανο μεταφέροντας κόσμο από τη χώρα αυτή. Συνολικά έχουν φτάσει στην Κύπρο 18 σκάφη, δηλαδή 3 το Σάββατο, 10 χθες Κυριακή και μέχρι αυτή τη στιγμή 5 σκάφη τα οποία έχουν φέρει συνολικά 200 άτομα» είπε.

    Πρόσθεσε ακόμα ότι «φαίνεται πως τα άτομα αυτά έχουν εγκαταλείψει το Λίβανο για προσωπικούς λόγους είτε για να μεταβούν σε άλλες χώρες είτε για να μείνουν προσωρινά μέχρις ότου εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση στη χώρα τους. Τα άτομα που έχουν μεταφερθεί στη Κύπρο με τα 18 αυτά σκάφη, που είναι μηχανοκίνητα και ιστιοφόρα είναι βασικά επίσημοι και οι ιδιοκτήτες των σκαφών με τις οικογένειές τους», σημείωσε ο κ. Φιλή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 May 2008 - 15:29:17 UTC