Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΒΗΡΥΤΟΣ - ΠΤΗΣΕΙΣ

  • [01] ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε η Ομάδα Επαφής Υψηλού Επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την τ/κ κοινότητα, σε σχέση με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο Κυπριακό, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για το άνοιγμα της οδού Λήδρας.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λήδρα Πάλας σε σχέση με την έκτη αποστολή της Ομάδας στην Κύπρο, η Συντονίστρια της Ομάδας Φρανσουάζ Γκροστέτ εξέφρασε αμφιβολία κατά πόσον με δεδομένη την κατάσταση στην Τουρκία, ο κ. Ταλάτ έχει περιθώριο για ελιγμούς στις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας πως δεν πιστεύει ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία θα καταστήσουν τα πράγματα πιο εύκολα.

    «Θα θέλαμε ο κ. Ταλάτ να έχει αρκετή βαρύτητα προκειμένου να διαπραγματευτεί υπό καλύτερες συνθήκες, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό συμβαίνει», ανέφερε.

    Η κ. Γκροστέτ ανέφερε πως μια πιθανή λύση στο Κυπριακό μπορεί να είναι μια διεθνής πολιτική διευθέτηση, προσθέτοντας πως «οποιοσδήποτε παίζει έναν άμεσο ή έμμεσο ρόλο πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του προκειμένου αυτή η απρόσμενη ευκαιρία που έχει εμφανιστεί να οδηγήσει σε μια νίκη και σε μια επιτυχία και ως εκ τούτου στη διευθέτηση του Κυπριακού».

    Ανέφερε πως αυτή η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο το νέο πλαίσιο μετά τις εκλογές στην Κύπρο και τη θέληση για ανοίγματα.

    «Είμαστε ευχαριστημένοι που έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις και υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του ηγέτη των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ», ανέφερε, προσθέτοντας πως «βιώσαμε μια εξαιρετικά συμβολική στιγμή στη Λευκωσία όταν πήγαμε στην οδό Λήδρας και στη δίοδο που έχει μόλις ανοίξει».

    Ανέφερε πως το άνοιγμα της οδού Λήδρας είναι συμβολικό, αλλά οι Κύπριοι δεν πρέπει να σταματήσουν σε αυτό και να συνεχίσουν τις συνομιλίες που άρχισαν με βάση τη συμφωνία της 21ης Μαρτίου.

    «Αυτό που θα θέλαμε πραγματικά να δούμε είναι πρόοδος μέσω των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται από τις ομάδες εργασίας και τις τεχνικές επιτροπές που ελπίζουμε να οδηγήσουν στην επανένωση του νησιού το συντομότερο δυνατό», ανέφερε, προσθέτοντας πως αισθάνονται συγκρατημένα αισιόδοξοι από τις επαφές τους στο νησί.

    [02] ΒΗΡΥΤΟΣ - ΠΤΗΣΕΙΣ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι, ύστερα από την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Βηρυτού και την επανέναρξη των προγραμματισμένων πτήσεων προς την Κύπρο, οι Κύπριοι υπήκοοι οι οποίοι βρίσκονται στο Λίβανο δύνανται, εάν το επιθυμούν, να αναχωρήσουν.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, για περισσότερες πληροφορίες, οι Κύπριοι πολίτες στο Λίβανο, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βηρυτό στα τηλέφωνα + 961 1 326461 και + 961 1 329500.

    Απόψε επαναρχίζουν οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμώτν από και προς τη Βηρυτό.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των ΚΑ, η πτήση CY342 προς Βηρυτό θα αναχωρήσει απόψε, στις 21.50, με αεροπλάνο τύπου Airbus-319 και θα φθάσει στις 22.35, μεταφέροντας (με βάση τις πρωινές κρατήσεις) 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

    Αύριο, στις 7.15 το πρωί, αναχωρεί η πτήση CY343 από Βηρυτό προς Λάρνακα, η οποία θα αφιχθεί στις 8.00


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 16 May 2008 - 15:29:29 UTC