Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΣΕΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
  • [03] ΑΠΟΕΛ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ
  • [04] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ 2008

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Είναι μόνιμο μοτίβο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να επιμένει στο χρονοδιάγραμμα των τριών μηνών για την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, ασχέτως της επίτευξης ή μη προόδου στις Τεχνικές Επιτροπές και τις Ομάδες Εργασίας, ανέφερε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν.

    Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕΔΗΚ Λευκωσίας για τα αυτιστικά παιδιά, ο κ. Καρογιάν τόνισε ότι η συμφωνία της 21ης Μαρτίου είναι ξεκάθαρη και η θέση της πλευράς μας «ήταν αρκούντως ξεκάθαρη και καθοριστική από την αρχή ότι απευθείας διαπραγματεύσεις θα γίνουν εάν και εφόσον υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις Ομάδες Εργασίας και τις Τεχνικές Επιτροπές, πράγμα που δυστυχώς ακόμη δεν έχει επιτευχθεί».

    Αντί ο κ. Ταλάτ να επιμένει σε αυτές τις θέσεις, θα ήταν καλύτερο να συμβάλλει ουσιαστικά και θετικά, με τρόπο που να γεφυρωθεί το χάσμα και να παραχθεί ουσιαστικό έργο, πρόσθεσε. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί. «Μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν με ένα διαφορετικό τρόπο, ώστε τη δεδομένη στιγμή να επιτραπεί στους δύο ηγέτες να αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις εφ όλης της ύλης».

    [02] ΠΣΕΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργος Αλογοσκούφης κι ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, θα τιμηθούν στο επίσημο δείπνου του 24ου Ετήσιου Συνέδριου της ΠΣΕΚΑ και της Ενιαίας Συντονιστικής Προσπάθειας, που θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, από τις 21-23 Μαΐου.

    Θα τιμηθεί επίσης η μεγάλη ομογενειακή οργάνωση ΑΗΕΡΑ, την 86χρονη προσφορά της στα εθνικά θέματα και την προώθηση του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.

    Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν την Τετάρτη το πρωί με σύσκεψη για χάραξη στρατηγικής, στο ξενοδοχείο Willard. Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου θα ενημερώσει τους αντιπροσώπους για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό. Αργότερα το απόγευμα οι αντιπρόσωποι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ κι άλλους αξιωματούχους, οι οποίο θα τους ενημερώσουν για τις αμερικανικές θέσεις στο κυπριακό, το μακεδονικό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    [03] ΑΠΟΕΛ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ

    Ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε κυπελλούχος Κύπρου για 19η φορά την ιστορία του.

    Νίκησε στον τελικό στο ΓΣΠ την Ανόρθωση με 2 0, στην παρουσία 20.000 φιλάθλων, του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Μάριου Καρογιάν, του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων.

    [04] ΡΑΛΙ ΚΥΠΡΟΣ 2008

    Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα με τον τερματισμό στις 16:30 στο μόλο της Λεμεσού το Ράλι Κύπρος 2008.

    Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση και μετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτων σημερινών διαδρομών ο 20χρονος Κύπριος οδηγός, Νίκος Θωμά συνεχίζει να προηγείται στην κατάταξη. Ακολουθεί ο Σάββας Σάββα, ενώ στην τρίτη θέση έχει ανέβει ο Νάσερ Αλ-Ατίγια από το Κατάρ πραγματοποιώντας άλμα έξι θέσεων σε σχέση με τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας.

    Τέταρτος είναι ο Σταύρος Αντωνίου, πέμπτος ο ελληνικής καταγωγής, Λιβάνιος, Νικ Γεωργίου και έκτος ο Παντελής Πάμπουκα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 18 May 2008 - 11:29:17 UTC