Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ
  • [02] ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΕΝΑΡΞΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις και προτάσεις με στόχο να διαφυλαχθεί «το βάθρο πάνω στο οποίο διεκδικούμε αυτά που θεωρούμε ότι είναι αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού», να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις «έτσι που ο πυρήνας των θέσεων μας να μπορεί να τύχει μεγαλύτερης αποδοχής από το διεθνή παράγοντα» και από τα εμπλεκόμενα μέρη του Κυπριακού.

    Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια πολύ χρήσιμη, εποικοδομητική και ουσιαστική, κατά την οποία ενημερώθηκε για τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις σκέψεις για την τελευταία εξέλιξη, το κοινό ανακοινωθέν.

    Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ανησυχίες εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν επανέλαβε την πρώτη αντίδραση του κόμματος ότι στο κοινό ανακοινωθέν υπάρχουν θετικά στοιχεία, υπάρχουν όμως και κάποιες αναφορές και κάποιοι όροι που χαρακτηρίζονται από εποικοδομητική ασάφεια, που προκαλούν εύλογες ανησυχίες.

    Σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση το ΔΗΚΟ δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις, τη διάθεση και την πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να κινηθεί στη βάση αρχών και στη βάση θέσεων, όπως έχουν διατυπωθεί από την ε/κ πλευρά και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Καρογιάν είπε πως αυτές οι ανησυχίες εκφράστηκαν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο.

    «Πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι η Τουρκία προσπαθεί ιδιαίτερα τις εποικοδομητικές ασάφειες να τις αξιοποιήσει προς την κατεύθυνση προσαρμογής των δεδομένων προς τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα, έχοντας ενίοτε και τη στήριξη κάποιων ισχυρών που έχουν κάθε λόγο να θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας και να θέλουν να την ενθαρρύνουν σε σχέση με τις δικές της πολιτικές», είπε.

    [02] ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΕΝΑΡΞΗ

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, κύλησε η πρώτη ημέρα των παγκύπριων εξετάσεων 2008.

    Πρώτο μάθημα των εξετάσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιουνίου, είναι το μάθημα των Νέων Ελληνικών, που είναι υποχρεωτικό για όλους.

    Ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεων επισκέφθηκε το εξεταστικό κέντρο στο Λύκειο Δασούπολης, όταν ρωτήθηκε αν υπήρξαν οποιεσδήποτε δυσκολίες είπε: ``Απ ότι αντιλαμβάνομαι όλα κυλούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα - κυλούν ομαλά, δεν είχαμε τίποτα το ιδιαίτερο``.

    ``Πρώτα απ όλα θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία στις εξετάσεις, και στις σημερινές και σε όλες όσες θα ακολουθήσουν. Στις οικογένειες τους να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλό κουράγιο και να ευχηθώ, επίσης, στα παιδιά να παραμείνουν ψύχραιμα και συγκεντρωμένα στην εξέταση τους``, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 May 2008 - 15:29:41 UTC