Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΤΚ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ
  • [03] ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ - ΣΚΗΤ

  • [01] 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΤΚ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με το κύρος και την αξιοπιστία που απέκτησε στα δέκα χρόνια της ύπαρξής της, αλλά και τη σταθερή και συνετή πολιτική της, προστατεύει τον Ευρωπαίο πολίτη στον μέγιστο δυνατό βαθμό από τις επιπτώσεις των αρνητικών διεθνών εξελίξεων, αναφέρει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και μέλος της ΕΚΤ Αθανάσιος Ορφανίδης, σε δήλωσή του με την ευκαιρία των εορτασμών για τα δέκα πρώτα χρόνια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την 1ην Ιουνίου. Στη δήλωσή του, ο κ. Ορφανίδης αναφέρει ότι η απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών στις 2 Μαΐου 1998 για την εισαγωγή του ευρώ την 1ην Ιανουαρίου 1999 σε 11 κράτη μέλη της ΕΕ αποτελεί ιστορικό σταθμό στην οικονομική ολοκλήρωση της ΕΕ, καθώς ``το ευρώ επιστέγασε τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς και διασφάλισε τη σταθερότητα των τιμών``.

    ``Στα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής του, το ευρώ έγινε ένα ισχυρό παγκόσμιο νόμισμα με συνεχές αυξανόμενο εκτόπισμα στο διεθνές εμπόριο και τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Σήμερα, η ζώνη του ευρώ αποτελείται από 15 κράτη μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Κύπρος``, αναφέρει. Προσθέτει ότι από την πρώτη ημέρα εισαγωγής του νέου νομίσματος, η ΕΚΤ, ως ο καθοδηγητής του Ευρωσυστήματος, δηλαδή του συστήματος κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ, ασκεί με επιτυχία την ενιαία νομισματική πολιτική για τις χώρες της νομισματικής ένωσης. Πρωταρχικός της στόχος είναι η σταθερότητα των τιμών, η οποία αποτελεί τη βάση διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη, σημειώνει.

    Οσον αφορά την υιοθέτηση του ευρώ στην Κύπρο από την 1ην Ιανουαρίου 2008, ο κ. Ορφανίδης σημειώνει ότι με την ένταξή της στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, η Κύπρος απεκόμισε οφέλη τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής σκοπιάς. ``Το ευρώ αποτελεί ένα ισχυρό ενοποιητικό στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στην υπερπήδηση σημαντικών προβλημάτων και εμποδίων στην προσπάθεια επανένωσης της οικονομίας του νησιού μας, συνεισφέροντας έτσι γενικότερα στη βελτίωση των συνθηκών για συνολική λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας μας``, καταλήγει.

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ

    Την προσεχή Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης μεταβαίνει στην Ελλάδα, επικεφαλής αντιπροσωπείας, για να επιθεωρήσει τα δεξαμενόπλοια που θα μεταφέρουν το νερό από την Ελλάδα στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του, ο κ. Πολυνείκης είπε ότι η διαδικασία μεταφοράς νερού από την Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και ανέφερε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας και ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για να επιθεωρήσουν την προετοιμασία των δεξαμενοπλοίων. Ηδη έγινε επιθεώρηση από αρμόδιους λειτουργούς στο Ισραήλ και το αγκυροβόλιο πριν να μεταφερθεί στη Λεμεσό.

    Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως, με βάση τους ελέγχους που γίνονται στην υποδομή για την υποδοχή του νερού στη Γερμασόγεια και στην Ελλάδα για τους χερσαίους αγωγούς, τα πράγματα βαίνουν καλώς. Εξήγησε πως στη Γερμασόγεια ο χερσαίος αγωγός ολοκληρώθηκε, απομένουν μόνο κάποιες συνδέσεις, και πρόσθεσε πως ο χερσαίος αγωγός στην Ελευσίνα προχωρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν και απομένει η ολοκλήρωση των ελέγχων και οι έλεγχοι που θα διενεργήσει το Κρατικό Χημείο πριν και κατά τη φόρτωση του νερού και κατά την εκφόρτωση του στη Λεμεσό.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πολυνείκης είπε ότι τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας είναι πλήρως ενήμερα και είναι συντεταγμένα με την πορεία που χαράσσει η Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης με στόχο να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

    [03] ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ - ΣΚΗΤ

    Στην 1η θέση της παγκόσμιας και της πανευρωπαϊκής κατάταξης στο σκητ παρέμεινε, για 11ον στη σειρά μήνα, ο Κύπριος πρωταθλητής Γιώργος Αχιλλέως, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ISSF και της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ESC.

    Ο Αχιλλέως διατηρεί την 1η θέση στον κόσμο από τον περασμένο Ιούλιο. Αντίθετα, ο Κυριάκος Χριστοφόρου έχασε μια θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη στο σκητ και βρίσκεται στην 5η από την 4η θέση, ενώ έπεσε στην 11η θέση από την 7η στην παγκόσμια κατάταξη.

    Ο Αντώνης Νικολαϊδης έπεσε στην 12η από την 9η θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη και στην 22η από την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 31 May 2008 - 11:29:42 UTC