Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-06-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΜΚΕ 2009
  • [04] ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Η κυπριακή Κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διαμόρφωση συνθηκών κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των παιδιών της Κύπρου.

    Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας του Παιδιού, που γιορτάζεται την 1ην Ιουνίου.

    Η Κυβέρνηση στέλλει τις ευχές της σε όλα τα παιδιά της Κύπρου και, αναγνωρίζοντας πως τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια, τα δέκα άρθρα της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, αναφέρεται.

    Σύμφωνα μ αυτά, το παιδί πρέπει να έχει κανονική και σωστή ανάπτυξη στο σωματικό, διανοητικό, ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό πεδίο, μέσα σε συνθήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

    «Δικαιούται το παιδί να έχει τροφή, στέγη, ψυχαγωγία και την ενδεδειγμένη ιατρική περίθαλψη. Το παιδί έχει ανάγκη από αγάπη και κατανόηση και να μεγαλώνει σε ατμόσφαιρα θαλπωρής και ασφάλειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

    Σημειώνεται επίσης ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει στην Κύπρο ο θεσμός της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

    «Η Κυβέρνηση, στηρίζοντας το θεσμό της Επιτρόπου, θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο της προσοχής της την ευημερία των παιδιών και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διαμόρφωση συνθηκών κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των παιδιών της Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] ΥΠΕΣ - ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

    Εκκληση προς όλες τις τοπικές Αρχές να υπάρξει συνεργασία, ιδιαίτερα στο θέμα της παροχής νερού απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα του νερού είναι κρίσιμο και πρέπει να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων για να αντιμετωπιστεί η ανομβρία και η λειψυδρία.

    Σε δηλώσεις στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ενωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, στη Λάρνακα, ο κ. Συλικιώτης κλήθηκε να σχολιάσει τη διαφορά μεταξύ Κοινοτικών και Δημοτικών Αρχών για το θέμα της παροχής νερού.

    «Δεν είναι μόνο το θέμα του νερού, ο κάθε ένας πρέπει να βλέπει τα προβλήματα συνολικά στην Κύπρο και να τα βλέπει με ευθύνη. Δεν πρέπει ο καθένας να βλέπει το δικό του το μικρομάγαζο», είπε.

    Είναι σημαντικό, συνέχισε, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτά αρμοδιότητες αλλά, και στα θέματα ενέργειας, νερού και σκυβάλων πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συνυπευθυνότητα ώστε να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο».

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΜΚΕ 2009

    Σε ένα χρόνο από σήμερα, την 1η Ιουνίου 2009, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο η έναρξη των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ). Ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) αναφέρει πως οι 13οι ΑΜΚΕ θεωρούνται ως η μεγαλύτερη οργανωτική πρόκληση, στο χώρο του αθλητισμού μας, την τελευταία εικοσαετία.

    Σε ένα χρόνο, την 1η Ιουνίου 2009 θα έχουμε την τελετή έναρξης της διοργάνωσης ενώ θα ακολουθήσουν πέντε ημέρες διεξαγωγής των 12 αθλημάτων, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει πως με την ευκαιρία της αντίστροφης μέτρησης των 13ων ΑΜΚΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης Κίκης Λαζαρίδης δήλωσε πως ``πρώτο μέλημά μας μια άρτια διοργάνωση, με την εμπλοκή και ευαισθητοποίηση ολόκληρης της Κύπρου και ιδιαίτερα της νεολαίας και ταυτόχρονα η αναβάθμισή της σε επίπεδα που δεν ήταν ποτέ προηγουμένως``.

    ``Ο βαθμός ετοιμότητάς μας είναι ιδιαίτερα ψηλός, αλλά στις 365 μέρες που απομένουν θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Εχουμε τη συμπαράσταση της κυπριακής Κυβέρνησης και όλων των αθλητικών φορέων, έχουμε έτοιμο το μεγαλύτερο όγκο εξαιρετικών αθλητικών εγκαταστάσεων, θα προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε όλους τους επισκέπτες μας, και θα επιδιώξουμε να προβάλουμε τη διοργάνωση και την Κύπρο σε ολόκληρο τον κόσμο``, πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

    [04] ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ

    Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πρόσθιο, πέτυχε η Καρολίνα Πελενδρίτου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κολύμβησης που διεξάγεται στην Τσεχία.

    Η Κύπρια πρωταθλήτρια στην κολύμβηση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο (κατηγορία S12), με χρόνο 1.19.27, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η ίδια.

    Πριν μια εβδομάδα, η Πελενδρίτου κατέρριψε άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 μέτρα πρόσθιο της κατηγορίας S12, με χρόνο 36 δευτερολέπτων και 62 εκατοστών, συμμετέχοντας στον προκριματικό του αγωνίσματος στο γερμανικό ανοικτό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βερολίνο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 2 June 2008 - 13:40:35 UTC