Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-06-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΜΟΡΑΤΙΝΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

  • [01] ΗΓΕΤΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τη Τρίτη, 1η Ιουλίου, θα συναντηθούν για τρίτη φορά o Πρόεδρος Χριστόφιας και Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών προς επίλυση του Κυπριακού.

    Οπως ανακοινώθηκε, στα πλαίσια της διαδικασίας του Κυπριακού επιτεύχθηκε συμφωνία σε έξι θεματικές ενότητες από τις τεχνικές επιτροπές που συστάθηκαν για συζήτηση θεμάτων καθημερινότητας.

    Οι Επιτροπές αυτές, στις οποίες επήλθε συμφωνία, είναι η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η επιτευχθείσα συμφωνία αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και η Τεχνική Επιτροπή για το Εγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας, στην οποία συμφωνήθηκε η οδική ασφάλεια.

    Στην Τεχνική Επιτροπή Θεμάτων Υγείας συμφωνήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη διάβαση από τα οδοφράγματα ασθενοφόρων σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως και η θεματική ενότητα για την Κυπριακή Κοινή Επιτροπή για την Υγεία και σχετικά με ορισμένες νόσους και υγειονομικά θέματα.

    Ανακοινώθηκε επίσης, Συμφωνία στην Τεχνική Επιτροπή Περιβάλλοντος για Μελέτη Βασικών Παραμέτρων της Αξιολόγησης Ολων των Μεγάλων Συστημάτων Αποκομιδής Λυμάτων σε Ολόκληρη τη Νήσο, καθώς και Συμφωνία στην ίδια Τεχνική Επιτροπή για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

    [02] ΜΟΡΑΤΙΝΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Miguel Angel Moratinos, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο αρχίζει τη Δευτέρα επίσκεψη εργασίας με συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού.

    Της συνάντησης θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

    Τελέστηκε την Κυριακή από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας, το 10ο ετήσιο μνημόσυνο του Ανδρέα Χριστοφίδη πρώην Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και Διευθυντή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Στο μνημόσυνο, το οποίο διοργάνωσαν ΡΙΚ και ΚΥΠΕ, παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους, ο οποίος εκφώνησε και τον επικήδειο λόγο, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Κωστάκης Κωνσταντίνου, το μέλος του ΔΣ του ΚΥΠΕ Κορνήλιος Χατζηκώστας και ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Αρχισυντάκτης του Πρακτορείου Γιώργος Πενηνταέξ. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου Ανδρέας Καννάουρος και ο Διευθυντής Ειδήσεων και Επικαίρων του ΡΙΚ Γιάννης Καρεκλάς και άλλοι συνάδελφοι του εκλιπόντα.

    Στον επικήδειο λόγο του ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ο Ανδρέας Χριστοφίδης «υπήρξε ένας πνευματικός άνθρωπος, με διάρκεια και με συνέπεια και ήταν φυσικό επακόλουθο ότι επί της θητείας του, το πνεύμα διαπότιζε όλες τις λειτουργίες του ΡΙΚ και χρωμάτιζε τα προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης».

    «Και όπως συχνά έλεγε, το ΡΙΚ όπως και κάθε οργανισμός που προάγει και προβάλλει το πνεύμα και τον πολιτισμό - πρέπει να συντηρεί την παράδοση και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τα σημάδια του σύγχρονου κόσμου», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ είπε ότι «ο αοίδιμος Ανδρέας Χριστοφίδης διακρίθηκε και διέπρεψε και μαζί του το ΡΙΚ - γιατί είχε οράματα και στόχους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, που κυνήγησε με συνέπεια και επιμονή».

    «Ο Ανδρέας Χριστοφίδης έφυγε νωρίς. Είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Αφησε όμως ουσιαστικό και πολυσχιδές έργο στο ΡΙΚ και στο ΚΥΠΕ, το οποίο όσοι τον διαδέχονται έχουν χρέος να διαφυλάξουν και να επαυξήσουν, με όραμα και συνέπεια», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 22 June 2008 - 11:29:25 UTC