Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ- ΠΑΡΙΣΙ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΓ ΟΗΕ
  • [02] ΠΑΡΙΣΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
  • [03] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ - 8η Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ- ΠΑΡΙΣΙ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΓ ΟΗΕ

    Συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι- μουν θα έχει το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο Παρίσι, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος για την Ενωση για τη Μεσόγειο.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο του ΓΓ του ΟΗΕ στις 11 το πρωί τοπική ώρα (10πμ ώρα Κύπρου). Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την Τρίτη, στο Βερολίνο.

    Ενωρίτερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με το Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Ασαντ, στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι δυο ηγέτες.

    Αργότερα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για την Ενωση για τη Μεσόγειο και στη συνέχεια θα παραστεί στο δείπνο που θα δοθεί προς τιμή των ηγετών που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο.

    Στο Παρίσι βρίσκεται, επίσης, για τη Σύνοδο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το πρωί θα έχει συνάντηση με το Γάλλο Πρόεδρο, Προεδρεύοντα της ΕΕ Νικολά Σαρκοζί.

    Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο ο Πρωθυπουργός Καραμανλής.

    Τον Πρόεδρο Χριστόφια συνοδεύουν στο Παρίσι ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Με την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου Χριστόφια στο Παρίσι, χθες βράδυ, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γαλλία Περικλής Νεάρχου παρέθεσε δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία.

    [02] ΠΑΡΙΣΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

    Πραγματοποιείται την Κυριακή στο Παρίσι, με τη συμμετοχή των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ και άλλων μεσογειακών και ευρωπαϊκών κρατών, η Σύνοδος Κορυφής με την οποία σηματοδοτείται η ίδρυση της Ενωσης για τη Μεσόγειο, που θα αποτελεί μετεξέλιξη της Διαδικασίας της Βαρκελώνης.

    Πρόκειται για μια Ενωση που θα απαρτίζεται από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, τις 12 μεσογειακές χώρες που είναι μέλη της Διαδικασίας της Βαρκελώνης και τέσσερις άλλες χώρες (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μονακό και Μαυροβούνιο). Στη σύνοδο συμμετέχουν, επίσης, οι επικεφαλής μεγάλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, όπως ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι - μουν. Την Κύπρο εκπροσωπεί στη Σύνοδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Στο Παρίσι τον συνοδεύουν ο ΥΠΕΞ Μάρκος Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Ο ηγέτης της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι έχει απορρίψει την πρόταση για τη δημιουργία της Ενωσης για τη Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι η Ενωση αυτή θα αποτελέσει «διεθνές ναρκοπέδιο», καθώς θα αυξήσει την παράνομη μετανάστευση, την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό. Κατά τη Σύνοδο οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν προκειμένου να καταλήξουν στην υιοθέτηση των πρώτων κύριων προγραμμάτων για την Ενωση για τη Μεσόγειο. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά προβλήματα, προτάσεις για την απορρύπανση της Μεσογείου, η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας και η υδατική διαχείριση, οι λύσεις στις αυξανόμενες φυσικές θεομηνίες με την εφαρμογή κοινών προγραμμάτων πολιτικής προστασίας και η ανάπτυξη ναυτικών διόδων.

    [03] ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ - 8η Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

    Για ένα δίσκο έμεινε εκτός τελικού στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Σκοποβολής, που διεξάγονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας, η πρωταθλήτρια στο τραπ Γεωργία Κωνσταντινίδου. Η Κύπρια πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα με 68/75 (23+22+23), ενώ για δυο θέσεις στον τελικό, αγωνίστηκαν τρεις αθλήτριες με 69/75. Τελικά, η Γεωργία Κωνσταντινίδου κατετάγη στην 8η θέση.

    Στο σκητ ανδρών, η εθνική ομάδα Κύπρου με τους Αντώνη Ανδρέου, Τάσο Χαπέσιη και Κυριάκο Χριστοφόρου, με 219/225 οδηγεί την κούρσα στην ομαδική κατάταξη μαζί με την ομάδα της Ρωσίας και ακολουθούν η ομάδα της Ιταλίας με 218/225 και οι ομάδες της Δανίας, της Νορβηγίας και της Τσεχίας με 217/225.

    Στην ατομική κατάταξη του σκητ, οι διεθνείς Κύπριοι Αντώνης Ανδρέου και Τάσος Χαπέσιης, με μια μόνο απώλεια (74/75), βρίσκονται πίσω από τρεις αθλητές που προηγούνται έχοντας το απόλυτο 75/75, ενώ ο Κυριάκος Χριστοφόρου ισοβαθμεί στην 25η θέση με 71/75.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 13 July 2008 - 9:29:14 UTC