Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΑΗΚ
  • [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ - ΡΩΣΙΑ

  • [01] ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    Πρόβλημα στον αγωγό που μεταφέρει το νερό από το δεξαμενόπλοιο στην ενδοχώρα, παρουσιάστηκε στις 5.00 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα η εταιρεία που ανέλαβε το έργο, να αναγκαστεί να ξηλώσει κομμάτι του αγωγού για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, αφού η πίεση διοχέτευσης του νερού ήταν πολύ χαμηλότερη από ότι είχε ρυθμιστεί.

    Σε δηλώσεις του ο Επαρχιακός Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Νικόδημος Νικοδήμου, ανέφερε πως προβλήματα σαν αυτά παρουσιάζονται πάντα σε έργα που ξεκινούν για πρώτη φορά και δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία.

    «Φαίνεται ότι ένας αγωγός ο οποίος συνδέει το πλοίο με το αγκυροβόλιο έχει κάποιο πρόβλημα, γι αυτό έχει αναλάβει η εταιρεία να ελέγξει αυτόν τον αγωγό, δηλαδή να ξηλώσει τον αγωγό και να τον ελέγξει κομμάτι, κομμάτι», συμπλήρωσε.

    Μέχρι στιγμής, συνέχισε, έχει παραδοθεί σχεδόν η μισή ποσότητα νερού προς το υδροφόρο στρώμα, ενώ απομένουν στο δεξαμενόπλοιο 26 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

    Όσον αφορά το δεύτερο δεξαμενόπλοιο, ο κ. Νικοδήμου είπε πως αναμένεται να φτάσει αργά απόψε, μεταφέροντας 45,000 κυβικά μέτρα νερού, από τα οποία αναμένεται ότι τα 2/3 θα διοχετευθούν κατευθείαν στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ενώ το υπόλοιπο στα υδροφόρα στρώματα.

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το κρατικό χημείο θα λάβει δείγματα νερού αύριο Σάββατο και τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι έτοιμα σε 48 ώρες, ενώ η διοχέτευση θα αρχίσει την Τρίτη.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι στη συνάντηση που θα έχει στις 25 Ιουλίου με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αφού προβούν σε ανασκόπηση της δουλειάς που έγινε στις Ομάδες Εργασίας, θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

    Σε ομιλία του που ανέγνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Εγκωμης προς τιμή του Θανάση Ζαφειρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «τώρα η κατάσταση στο Κυπριακό φαντάζει πιο ελπιδοφόρα παρότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα στις προσπάθειες λύσης δεν έχουν αρθεί», προσθέτοντας ότι ο δρόμος της λύσης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

    «Είναι γι αυτό που χρειάζεται να έχουμε υπομονή και να παραμένουμε συνεπείς στις αρχές λύσης του Κυπριακού επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη αποφασιστικότητα και ευελιξία», συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημειώνοντας ότι «η ευχή και η προσδοκία όλων είναι το συντομότερο να φτάσουμε σε λύση που να λυτρώνει το λαό μας και να δημιουργεί τη βάση και τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε μια κοινή πατρίδα των Ελληνοκυπρίων, των Τουρκοκυπρίων, των Αρμένιων, των Μαρωνιτών και των Λατίνων».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΑΗΚ

    Η μείωση των φόρων στους ημικρατικούς οργανισμούς και η μη καταβολή μερίσματος από την ΑΗΚ προς το κράτος είναι δυο από τα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας, για τα οποία υπάρχει κατ αρχήν θετική προσέγγιση εκ μέρους της Κυβέρνησης, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, μετά από συνάντηση με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

    Ο κ. Σταυράκης δήλωσε ότι «υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή πιθανότητα να μην καταβληθεί μέρισμα από την ΑΗΚ για φέτος, γεγονός που θα συμβάλει στη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος», ενώ αναφορικά με τη μείωση του φόρου στους ημικρατικούς οργανισμούς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα το δει πολύ θετικά». Χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσες» τις εισηγήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και σημείωσε πως κάποιες από αυτές μπορούν να υλοποιηθούν «σχετικά άμεσα», ενώ κάποιες άλλες θα εξεταστούν στα πλαίσια προετοιμασίας του προϋπολογισμού.

    Σημείωσε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δόθηκε έμφαση και στη λειτουργία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) για την οποία συμφωνήθηκε όπως της δοθεί λίγη πίστωση χρόνου «για την αντιμετώπιση των ολιγοπωλίων που υπάρχουν στην αγορά».

    [04] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ - ΡΩΣΙΑ

    Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον Αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμας Γιούρι Βολκόφ συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, κατά την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα. «Ζητήσαμε να δούμε τον κ. Λαβρόφ για να τον ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά, τόσον τον ίδιο, όσον και την κυβέρνηση της Ρωσίας για τη βοήθεια προς τον κυπριακό λαό», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος υπενθυμίζοντας ότι πριν από 4 χρόνια η Ρωσία «έβαλε βέτο στην προσπάθεια των Αγγλοαμερικανών να περάσουν το σχέδιο Ανάν από το παράθυρο».

    Ζήτησε, είπε, από τον κ. Λαβρόφ να βρίσκεται κοντά στην Κύπρο και το λαό της, καθώς «η τραγωδία της Κύπρου δεν έχει τελειώσει» και ιδιαίτερα «κοντά στην Κυβέρνησή μας, για να αισθάνεται δυνατή κάτω από τις πιέσεις, που δέχεται σήμερα από τους ισχυρούς της γης για να επιβάλουν μια λύση, που δεν θα είναι αρεστή στον κυπριακό λαό».

    Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε υψηλή εκτίμηση στην ειρηνευτική αποστολή της Κυπριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην διευθέτηση του Κυπριακού, ενώ ο Χρυσόστομος Β΄ από την πλευρά του ευχαρίστησε για τη συνεπή θέση αρχών της Ρωσίας στην αναζήτηση μιας δίκαιης λύσης στο Κυπριακό». Αναφέρεται, επίσης, ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεργασία της κυπριακής Εκκλησίας στο σχέδιο οικοδόμησης ενός ρωσικού ορθόδοξου ναού στην πόλη της Λεμεσού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 July 2008 - 13:29:22 UTC