Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ
  • [02] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΤΡΟΧΑΙΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ - ΓΑΖΑ
  • [04] ΚΟΕΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΒΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ - ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ

    Η υπόθεση ανοίγματος του οδοφράγματος του Λιμνίτη αποτελεί αντικείμενο εντατικών διαβουλεύσεων και συζητήσεων στο επίπεδο των ηγετών των δύο κοινοτήτων, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης, διαβάζοντας στο Προεδρικό Μέγαρο γραπτή δήλωση αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

    Ο κ. Χριστοφίδης προέβη στη δήλωση αυτή, με αφορμή τις δηλώσεις του Κοινοτάρχη Πύργου Κώστα Μιχαηλίδη, για κλείσιμο του δρόμου, που οδηγεί στα Κόκκινα κατά την ημέρα διέλευσης των Τουρκοκυπρίων από το σημείο εκείνο και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη.

    Εάν η Κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης, παρουσιαζόταν αδρανής στο θέμα, ίσως παρόμοιες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής να ήσαν κατανοητές, δεν είναι όμως καθόλου σοφό αυτή την ώρα και ούτε βοηθούν στην προσπάθεια για διάνοιξη του οδοφράγματος τέτοιες εκδηλώσεις.

    Οπως ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα αυτές οι κινητοποιήσεις να οδηγήσουν τελικά σε μεγαλύτερες καθυστερήσεις την όλη προσπάθεια.

    [02] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΤΡΟΧΑΙΑ

    Στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων που διενήργησε η Τροχαία Αρχηγείου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου στην ελεύθερη Αμμόχωστο, εντοπίστηκαν 13 νεαροί, ηλικίας 13 μέχρι 16 ετών να οδηγούν αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες χωρίς άδεια οδήγησης.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κύπρου Χρυσοστομίδη με τον κοινοτάρχη και το κοινοτικό συμβούλιο Λιοπετρίου, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι κατά τους ελέγχους της Παρασκευής και του Σαββάτου, εντοπίστηκαν 72 οδηγοί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, εκ των οποίων οι 50 το βράδυ του Σαββάτου, και καταγγέλθηκαν αρκετοί οδηγοί είτε γιατί τα αυτοκίνητα δεν ήτα εγγεγραμμένα είτε γιατί δεν είχαν πινακίδες εγγραφής, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα που υπέστησαν τεχνικές μετατροπές.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Δημητρίου, παγκύπρια το Σαββατοκύριακο έγιναν 153 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι 20 εκ των καταγγελθέντων ήταν γυναίκες, οι 46 αλλοδαποί και οι υπόλοιποι Κύπριοι άνδρες.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ - ΓΑΖΑ

    Δύο σκάφη με συνολικά σαράντα ακτιβιστές της Κίνησης Ελεύθερη Γάζα θα σαλπάρουν από την Κύπρο περί τα τέλη της εβδομάδας για τη Γάζα, με στόχο να σπάσουν την πολιορκία της Γάζας και να διαβεβαιώσουν τους Παλαιστίνιους εκεί ότι ο κόσμος δεν τους έχει ξεχάσει.

    Τα πλοία βρίσκονται καθ` οδόν προς την Κύπρο για να πάρουν τους ακτιβιστές, στους οποίους περιλαμβάνονται και Ισραηλινοί, και δεν μεταφέρουν τίποτα πιο επικίνδυνο από 5.000 μπαλόνια με το σύνθημα ``Ελευθερώστε την Παλαιστίνη``.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, η συνιδρυτής της Κίνησης Ελεύθερη Γάζα Γκρέτα Μπερλίν είπε ότι η πρωτοβουλία άρχισε πριν από δύο χρόνια με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την κατάσταση στη Γάζα, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα να προσεγγίσουν τη Γάζα.

    ``Η καλύτερη ιδέα ήταν να αγοράσουμε τα δικά μας πλοία, να σαλπάρουμε από την Κύπρο, να σπάσουμε την πολιορκία της Γάζας και να προσπαθήσουμε να πούμε στους Παλαιστίνιους της Γάζας όσο ο κόσμος δεν τους έχει ξεχάσει``, είπε, προσθέτοντας ότι η ομάδα αποτελείται από σαράντα εθελοντές από ολόκληρο τον κόσμο, ηλικίας μεταξύ 22 και 83 ετών.

    [04] ΚΟΕΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΒΟΥ

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) Αντώνης Δράκος παρουσίασε την εξαμελή ομάδα στίβου, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

    Η κυπριακή ολυμπιακή ομάδα αποτελείται από τους αθλητές, Κυριάκο Ιωάννου (ύψος), Αννα Φοιτίδου (επί κοντώ), Αλεξάνδρα Τσιήσιου (ακοντισμός), Αλίσσα Καλλινίκου (400μ.), Σκεύη Θεοδώρου (σφυροβολία) και Ελένη Αρτυματά (200μ).

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου που διοργάνωσε η ΚΟΕΑΣ στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο κ. Δράκος συνεχάρη αρχικά τους 6 αθλητές «για το κατόρθωμα τους να πετύχουν τα ολυμπιακά όρια και να συμμετάσχουν και εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού». «Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς», πρόσθεσε, «είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και ο αθλητής είναι πρώτα απ όλα νικητής γιατί πετυχαίνει το στόχο της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 4 August 2008 - 15:29:20 UTC