Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [02] OCEAN TANKERS ΝΕΡΟ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - 36η ΘΕΣΗ - ATP

  • [01] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    Σε διαρκή επαφή με τα ΗΕ βρίσκεται ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου για διευθέτηση του θέματος που έχει προκύψει με το αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου να τους επιτραπεί να περάσουν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη και να μεταβούν στην εκκλησία του Αγίου Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου, διαφορετικά θα παρεμποδίσουν τη διέλευση των Τ/κ στις 8 Αυγούστου.

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ιακώβου είπε ότι εντός της ημέρας θα έχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα. Χτες είχε καλέσει στο γραφείο του τον κ. Ταγιέ-Μπρούκ Ζεριχούν

    Αναφερόμενος στη δήλωση του κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Κώστα Μιχαηλίδη ότι εάν λάβουν διαβεβαιώσεις πως θα μεταβούν στην κατεχόμενη Μόρφου, μέσω του Λιμνίτη, για τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Μάμαντος στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου, δεν θα προχωρήσουν σε μέτρα στις 8 Αυγούστου, ο Προεδρικός Επίτροπος είπε ότι «ενόψει της καλής διάθεσης του κοινοτάρχη να δεχθεί τη μία επίσκεψη στις 2 Σεπτεμβρίου, το ζήτημα επανατοποθετείται». Σε αυτή τη βάση, είπε, θα συνεχίσει τις επαφές του με τα ΗΕ.

    Ο Προεδρικός Επίτροπος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ζεριχούν του ανέφερε ότι είναι διατεθειμένος ανά πάσα στιγμή να συνομιλήσει για το θέμα. «Υποτίθεται ότι είμαι στην Πάφο και παραθερίζω, αλλά του είπα ότι είμαι διαθέσιμος να έρθω από την Πάφο έστω για μία ώρα. Οποτε το θέλει είμαι εδώ».

    Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, ο κ. Ιακώβου τόνισε ότι ελπίζει να έχει απάντηση από την πλευρά των ΗΕ ακόμα και εντός της ημέρας. «Εχω διαβεβαιώσει την Επιτροπή ότι τα πράγματα σχετικά με τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη έχουν προχωρήσει πάρα πολύ, που πιστεύω ότι δικαιολογεί μια αισιοδοξία ότι θα έχουμε ένα αίσιο τέλος και σύντομα».

    Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου για παρεμπόδιση τη διέλευση των Τ/κ στις 8 Αυγούστου εάν δεν τους επιτραπεί να περάσουν διαμέσου του Λιμνίτη στην κατεχόμενη Μόρφου και την εκκλησία του Αγίου Μάμαντος, ο κ. Ιακώβου σημείωσε ότι εφόσον τίθενται δύο ημερομηνίες διέλευσης, είτε στις 8 Αυγούστου είτε στις αρχές Σεπτεμβρίου, «νομίζω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να το πετύχουμε ώστε οι Τ/κ να επισκεφτούν τα Κόκκινα χωρίς πρόβλημα».

    Ο Επίτροπος Προεδρίας επεσήμανε τις άριστες σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής και άλλες ομάδες πρωτοβουλίας εκεί και τους ενημέρωνε για τις εξελίξεις γύρω από το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

    «Εάν η ιδέα αυτή της επίσκεψης στην Μόρφου κατά την 8η Αυγούστου ετίθεντο ενώπιόν μου πριν από ένα μήνα, κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν εφικτή, αν και ο δρόμος είναι παλιός, μόνο ενάμιση μέτρο, δεν χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και θα είχε κάποιο συνωστισμό στο να περάσουν 20 λεωφορεία». Τόνισε, επίσης, ότι «η πείρα διδάσκει πως με ελάχιστη προειδοποίηση δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες διευθετήσεις».

    Την Τρίτη, είπε, ελπίζει να λυθεί το θέμα της επίσκεψης στην κατεχόμενη Μόρφου, από τον Κάτω Πύργο, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις 8 Αυγούστου.

    Από την πλευρά του, το μέλος της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέας Καρός, δήλωσε ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον κ. Ιακώβου πως η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις προσπάθειες για το άνοιγμα του οδοφράγματος και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κώλυμα στη διάνοιξή του και σύντομα, ίσως και πριν τις 2 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθεί το άνοιγμα «με μια μικρή ίσως καθυστέρηση για να γίνουν οι επιδιορθώσεις του δρόμου».

    Το απόγευμα της Τρίτης, πρόσθεσε, η Επιτροπή για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων θα συνέλθει για να συζητήσει τα όσα νεώτερα έχουν προκύψει και θα πάρει τις αποφάσεις της. Τόνισε, όμως, ότι «η Επιτροπή συστάθηκε για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και όχι για το κλείσιμό τους».

    Ο Ανδρέας Ιωάννου, μέλος της ίδιας επιτροπής, λέγοντας ότι «εκ των πραγμάτων φαίνεται πως δεν είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι να πάμε στον Αγιο Μάμα. Το πρόβλημά μας είναι το άνοιγμα του οδοφράγματος». Αν γίνει κάποια ανταλλαγή, πρόσθεσε, δηλαδή να πάνε οι Τ/κ στα Κόκκινα και οι Ε/κ στον Αγιο Μάμα, «κάπου ξεφύγαμε από το στόχο μας».

    [02] OCEAN TANKERS ΝΕΡΟ

    Το πέμπτο και έκτο δεξαμενόπλοιο που έχουν φορτώσει νερό από την Ελλάδα βρίσκονται καθοδόν προς Κύπρο, ενώ ολοκληρώνει την Τρίτη και τη διαδικασία ξεφόρτωσης του, το τέταρτο δεξαμενόπλοιο.

    ``Ολα βαίνουν ομαλά και να ευχηθούμε η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ocean Tanker Μιχάλης Ιωαννίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ``το νερό είναι εξαιρετικό και η ποιότητα και όλα``. Ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στο ότι ``έγιναν οι σωστοί καθαρισμοί βάσει διεθνών προδιαγραφών``.

    Πρόσθεσε ότι το Κρατικό Χημείο συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους του, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

    Το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα (www.childcom.org.cy) μέσα από την οποία μπορούν ενήλικες και παιδιά να ενημερωθούν για το θεσμό και τις αρμοδιότητες της Επιτρόπου και για τα δικαιώματα του παιδιού.

    Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, η οποία σημειώνει ότι ``μέσα από τις σελίδες αυτές προσδοκώ να διατηρώ συχνή επικοινωνία με όλα τα παιδιά που ζουν στην Κύπρο και να μου δίνεται η δυνατότητα να ενημερώνομαι για όλα τα θέματα που τα απασχολούν, αλλά και να λαμβάνω τις απόψεις τους για διάφορα θέματα με τα οποία ασχολείται το Γραφείο μου``.

    Η ιστοσελίδα, αναφέρει, κτίστηκε με τη φιλοδοξία να ενημερώνει τα παιδιά για τα δικαιώματα τους, να τα ψυχαγωγεί δημιουργικά και να λειτουργεί διαδραστικά έτσι που να διασφαλίζεται το δικαίωμα της έκφρασης τους, όπως διαφαίνεται και στο σύνθημα του Γραφείου μου «Τα παιδιά έχουν φωνή».

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - 36η ΘΕΣΗ - ATP

    Αλλες πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη απώλεσε ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, λόγω τραυματισμού του στον καρπό, ο οποίος τον αφήνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και εκτός του US Open.

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην 36η της παγκόσμιας κατάταξης με 935 βαθμούς, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη του Association of Tennis Professionals (ATP).

    Σύμφωνα με το ATP, στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ με 6.680 βαθμούς και ακολουθούν ο Ραφαέλ Ναδάλ με 6.455 βαθμούς, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς με 5.390 βαθμούς και ο Ρώσος Νικολάι Νταβιντένκο με 2.795 βαθμούς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 5 August 2008 - 11:29:14 UTC