Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΕΚΙΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΕ
  • [02] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ
  • [03] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  • [04] ΚΑΣΙΝΗΣ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

  • [01] ΠΕΚΙΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΕ

    ``Εκείνο που αναμέναμε το πήραμε με το παραπάνω`` δήλωσε από το Πεκίνο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Κίκης Λαζαρίδης.

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ για την πορεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι ``αναμέναμε πως κάποιοι αθλητές μας θα είχαν πολύ καλές επιδόσεις, αλλά να βγάλεις 3 ολυμπιονίκες (Αντώνης Νικολαίδης, Γιώργος Αχιλλέως, Αντρη Ελευθερίου) ως Κύπρος ήταν μια ανεπανάληπτη επιτυχία και μπράβο στα παιδιά που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να φτάσουν τα ολυμπιακά επίπεδα, που όπως ξέρετε, είναι πάρα πολύ υψηλά``.

    ``Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί όλη η ομάδα τα πήγε πάρα πάρα πολύ καλά και πέρα των προσδοκιών μας``. Αναμέναμε, πρόσθεσε, ότι θα ήταν η καλύτερη αποστολή και ``όντως οι αθλητές απέδειξαν στην πράξη και μας δικαίωσαν ότι είναι η καλύτερη αποστολή που είχαμε ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες``.

    Κληθείς να σχολιάσει την πορεία νεαρών αθλητών, όπως του Παύλου Κοντίδη και του Δημήτρη Μινασίδη, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, τονίζοντας ότι ``ξέραμε πως έχουν προοπτικές και πάνω σε αυτά τα νεαρά παιδιά θα χτίσουμε``. Στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε, εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς ``είμαι σίγουρος ότι έχουμε την ικανότητα να έχουμε μετάλλια, να ανεβούμε και στο βάθρο. Είναι 4-5 αθλητές μικροί και θα βγούν και άλλοι βεβαίως που άρχισαν τώρα να βγαίνουν. Νομίζω χτίζεται μια πολύ καλή αθλητική ομάδα για το μέλλον``.

    Κληθείς να σχολιάσει την γενικότερη πορεία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε το γεγονός ότι έχουν καταρριφθεί πολλά ολυμπιακά και παγκόσμια ρεκόρ, κάτι που - όπως επεσήμανε - δεν περίμενε. `` Οι καιρικές συνθήκες εδώ δεν είναι υποβοηθητικές για τέτοιες μεγάλες επιδόσεις, έχει αρκετή υγρασία και ζέστη, παρ` όλα αυτά όμως βλέπω να καταρρίπτονται τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, που σημαίνει ότι είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι οι αθλητές``.

    Γενικότερα, πρόσθεσε, οι αθλητικές και κτιριακές υποδομές και οι διευκολύνσεις που παρέχονται στους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό, ``συνθέτουν μια εικόνα καταπληκτική``. Οι Kινέζοι, είπε, φρόντισαν τα πάντα και οι αθλητές με τους συνοδούς τους είναι πολύ ευχαριστημένοι. ``Φανταστείτε ότι στις δύο ολυμπιακές πόλεις, στο Τσιντάτο που είναι η ιστιοπλοία και εδώ στο Πεκίνο, έχουν 1 εκατομμύριο συνοδούς. Ο,τι ζητήσεις το έχεις αμέσως. Είναι και χαμογελαστοί, εξυπηρετικοί και ευχάριστοι``.

    Νομίζω, είπε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, ότι η Κίνα έβαλε για τα καλά τα καλά της σε αυτούς τους Αγώνες και μέχρι στιγμής έχει επιτύχει σε όλους τους τομείς.

    Εξάλλου, ο κ. Λαζαρίδης, σχολιάζοντας σχετικά παράπονα αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας, για τα οποία εξέφρασε έκπληξη, δήλωσε ότι κανένας αθλητής δεν δικαιούται να λέει ότι δεν είχε ιατρικές υπηρεσίες.

    Ισως στην Κύπρο, τα ΜΜΕ επιλέγουν κάτι που να είναι πιο φανταχτερό, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνοντας ότι δίπλα από την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα στο Ολυμπιακό Χωριό, στα 50 μέτρα όπως ανέφερε, βρίσκεται μια πολυκλινική ``όπου υπάρχουν γιατροί πολύ υψηλού επιπέδου σε όλες τις ειδικότητες και χειρούργους έχει και τους πάντες και το επισκέπτονται κατά εκατοντάδες αυτό το κέντρο``.

    Πέραν αυτού, συνέχισε, υπάρχει συμφωνία με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής, την οποία έκανε ο ίδιος προσωπικά με τον Ισίδωρο Κούβελο, ώστε η ελληνική ιατρική ομάδα να είναι στη διάθεση της κυπριακής. ``Και αυτό είναι στο ίδιο κτίριο που είμαστε εμείς. Τον ίδιο τον Κυριάκο (Ιωάννου) τον είδα εγώ προσωπικά εκεί, να κάνει μασάζ. Τώρα για τον χειροπράκτη και τα λοιπά, δεν ξέρω. Εν πάση περιπτώσει ο Κυριάκος έκανε επιδόσεις φανταστικές και μπράβο του σε πολλές άλλες διοργανώσεις, χωρίς να έχει καν γιατρό. Εδώ είχαμε όλες τις ιατρικές υπηρεσίες, όλες, ό,τι θέλαμε. Δεν τους είχαμε στα δωμάτιά τους ασφαλώς, αλλά λίγο παρακάτω``.

    ``Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τη στιγμή που αυτή η αποστολή έγραψε ιστορία. Δεν ξέρω για πιο λόγο λέγονται αυτά τα πράγματα``, τόνισε.

    Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι μίλησε με τους αθλητές που έχουν εκφράσει παράπονα πριν να αγωνισθούν. ``Είδα τον Κυριάκο 2-3 φορές στο Ολυμπιακό Χωριό, δεν μου είπε τίποτα εμένα. Του είπα ότι ξέρω για τους τραυματισμούς του. Του είπα: ``θα κάνεις την προσπάθειά σου, έχεις αποδείξει ότι είσαι μεγάλος αθλητής και σε αυτή την προσπάθεια εάν έχεις καλό πάτημα - γιατί το πάτημα σημαίνει πολλά στο άθλημά του - θα βγεις εκεί που μπορείς``.

    [02] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΤΥΜΑΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ

    Στο δεύτερο γύρο των προκριματικών των 200 μέτρων με χρόνο 23.58 (αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοσης της) πέρασε σήμερα η Κύπρια αθλήτρια Ελένη Αρτυματά.

    Η Αρτυματά, η οποία τερμάτισε τέταρτη, αγωνίστηκε στις 5.15 το πρωί, στην τρίτη προκριματική σειρά μαζί με την πασίγνωστη Ντέμπι Φέργκιουσον, από τις Μπαχάμες.

    [03] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

    Αυξημένες κατά 12,9% είναι οι αναχωρήσεις των κατοίκων της Κύπρου για το εξωτερικό κατά τον Ιούλιο του 2008 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2007.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, 137.419 μόνιμοι κάτοικοι της Κύπρου αναχώρησαν για χώρες του εξωτερικού μέσα στο μήνα Ιούλιο 2008, σε σύγκριση με 121.708 που αναχώρησαν τον ίδιο μήνα του 2007 και 102.040 το 2006.

    Δημοφιλέστερος προορισμός ήταν για άλλη μια φορά η Ελλάδα με 57.451 Κυπρίους να επιλέγουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο. Δημοφιλής προορισμός για τους Κύπριους και μη, κατοίκους του νησιού μας αποτελεί και η Μεγάλη Βρετανία με 24.451 άτομα να επιλέγουν να ταξιδέψουν, κυρίως για διακοπές, στη χώρα αυτή τον Ιούλιο. Αλλοι προορισμοί είναι η Ρωσία με 5.665, η Ιταλία με 4.403, η Γαλλία με 4.325, το Ισραήλ με 3.503, η Γερμανία με 2.673 και η Βουλγαρία με 2.599.

    [04] ΚΑΣΙΝΗΣ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Θετικός προς το ενδεχόμενο καθορισμού ανώτατου ορίου τιμής πώλησης του πετρελαίου κίνησης εμφανίστηκε σήμερα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σολων Κασίνης εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι χρειάζονται περαιτέρω μειώσεις στις τιμές των καυσίμων αλλά και ορθότερη πληροφόρηση του κόσμου όσον αφορά τις σημάνσεις στα πρατήρια.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ για το θέμα της τιμής των καυσίμων, ο κ. Κασίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καθορισμού ανώτατου ορίου τιμής πώλησης των καυσίμων λέγοντας πως «το πλαφόν θα διαφανεί μετά από συζήτηση όλων των δεδομένων στην αρμόδια Επιτροπή» η οποία όπως ανέφερε αναμένει να συνέλθει σύντομα και να καταλήξει στο συγκεκριμένο θέμα.

    Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος είναι θετικός όσον αφορά το ενδεχόμενο καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης των καυσίμων, ο κ Κασίνης απάντησε «τουλάχιστο για πετρέλαιο κίνησης, ναι είμαι θετικός».

    Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας ανέφερε ότι από τις 14 του Ιούλη έχει ξεκινήσει η μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών και πως μέχρι τις 14 Αυγούστου η μείωση ήταν περίπου της τάξης των $300 ανά μετρικό τόνο για το πετρέλαιο κίνησης και $220 ανά μετρικό τόνο για τη βενζίνη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 19 August 2008 - 9:29:14 UTC