Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΕ
  • [02] ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΕ

    Στις ιδιαίτερα στενές και φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας, καθώς και στην προετοιμασία της από κοινού -μεταξύ Κύπρου, Πολωνίας και Δανίας- προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη Βουλή ο Πρεσβευτής της Πολωνίας στη Λευκωσία, Ζβίγκνιεφ Στζουμάνσκι. Στη διάρκεια αποχαιρετιστήριας συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριο Καρογιάν, ο Πολωνός Πρεσβευτής είχε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στο μεγάλο αριθμό Πολωνών πολιτών, οι οποίοι -μετά την ένταξη Κύπρου και Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση- άρχισαν να καταφθάνουν στο νησί, τόσο για διακοπές όσο και για απασχόληση.

    ``Στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών της κοινής μας συμμετοχής στην ΕΕ``, πρόσθεσε, ``ανακαλύψαμε πρόσθετα πράγματα για στενότερη συνεργασία, ενώ συνομιλήσαμε και για την από κοινού προεδρική περίοδο στην ΕΕ -της Κύπρου, της Πολωνίας και της Δανίας και υπάρχει άλλη μία ευκαιρία για ανάπτυξη αυτών των δεσμών``. Οι ηγέτες των δύο χωρών, συνέχισε ο Πρεσβευτής της Πολωνίας, διατηρούν καλές και στενές σχέσεις και μπορούμε να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις αυτές σε αυτά τα επίπεδα, προσβλέποντας σε μερικές υψηλού επιπέδου επισκέψεις κατά το επόμενο έτος στη Βαρσοβία, τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    ``Τον ερχόμενο μήνα, ή κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου``, πρόσθεσε ο κ. Στζουμάνσκι, ``οι Υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας, της Δανίας και της (Κυπριακής) Δημοκρατίας θα συναντηθούν εδώ (στη Λευκωσία), για να προετοιμάσουν τις κοινές μας προσπάθειες, τις κοινές δράσεις των χωρών μας κατά την από κοινού προεδρία της Ενωσης``.

    [02] ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΚΥΠΡΟΣ

    Η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ) παρουσίασε τους τέσσερις αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, που θα αρχίσουν στις 6 Σεπτεμβρίου, με το σύνθημα «Ενας Κόσμος, Ενα Ονειρο». Η Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα αποτελείται από τους Καρολίνα Πελενδρίτου (Κολύμβηση, 100μ. πρόσθιο, 200μ. μικτή ατομική και 50μ. ελεύθερο), Ανδρέα Ποταμίτη (Κολύμβηση, 100μ. και 50μ. ελεύθερο), Αντώνη Αρέστη ( Στίβος, 200μ. και 400μ. δρόμος) και Ευρυπίδη Γεωργίου (Σκοποβολή, 10μ. αεροβόλο πιστόλι).

    Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΕ Χριστάκης Αντωνίου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια καλή εκπροσώπηση της χώρας μας». Ευχήθηκε επίσης να ξεπεράσουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να πετύχουν τους αγωνιστικούς στόχους που έχουν θέσει.

    Η Καρολίνα Πελενδρίτου, μιλώντας στη διάσκεψη, υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο εαυτό της μέσα στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι» και ευχήθηκε όπως καταφέρει να τιμήσει και να δοξάσει τα χρώματα της Κύπρου με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 25 August 2008 - 11:29:21 UTC