Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΟΗΕ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ
  • [03] ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΓΑΛΑ - ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ
  • [04] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΘΗΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Στην Κύπρο βρίσκεται για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας Walid al- Muallem.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Σύρος Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    Επίσημες συνομιλίες μεταξύ των δύο Υπουργών θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008.

    Οπως αναφέρεται, αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

    Ο κ. Κυπριανού θα ενημερώσει, επίσης, το Σύρο ομόλογό του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.

    Θα υπογράψουν, επίσης, μνημόνιο συναντίληψης για διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

    [02] ΟΗΕ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ

    Τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη διαδικασία των συνομιλιών που ξεκινούν στις 3 Σεπτεμβρίου, μετέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι - μουν, ο Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.

    Σύμφωνα με κύκλους των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσβλέπει σ ένα υποβοηθητικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα και του διεθνούς οργανισμού, ως θεματοφύλακα των αρχών του και των σχετικών με την Κύπρο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ήταν θετική και ο κ. Μπαν διαβίβασε μέσω του Κύπριου Πρέσβη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αισθήματα εκτίμησης προς το πρόσωπό του.

    Η σύντομη τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων έλαβε χώρα σε μία θερμή και φιλική ατμόσφαιρα. Στην προσφώνησή του ο Κύπριος Πρέσβης ανέφερε ότι αποτελεί για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή που αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη καμπή του Κυπριακού ενόψει και των συνομιλιών που θα ξεκινήσουν στις 3 Σεπτεμβρίου. Αναφέρθηκε στη συνάντηση του Παρισιού μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΓΓ και, ευχαρίστησε τον κ. Μπαν για το σταθερό και συνεχές ενδιαφέρον του και για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στην Κύπρο.

    [03] ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΓΑΛΑ - ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ

    Πέραν των 29 τόνων αγελαδινού γάλακτος, που, όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως, έχουν καταστραφεί λόγω της επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία περιεκτικότητάς τους σε αφλατοξίνες, υπήρξαν και άλλες καταστροφές γάλακτος, από τέσσερεις μονάδες εκτροφής βοοειδών που τελούν υπό την επιτήρηση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

    ``Δεν έχω ακριβή αριθμό, εκτιμώ όμως``, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χαράλαμπος Κακογιάννης, ``ότι οι καταστροφές αυτές θα συμποσούνται σε πέντε με δέκα τόνους περίπου, σε ό,τι αφορά το αγελαδινό γάλα``.

    Ο κ. Κακογιάννης δήλωσε ότι πέντε συγκεκριμένες κτηνοτροφικές μονάδες βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση, καθώς και κάποιες άλλες μονάδες ``με χαμηλότερες τιμές`` αφλατοξινών στο γάλα.

    [04] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΘΗΝΑ

    Είκοσι-τρεις ποδοσφαιριστές συμπεριέλαβε στην αποστολή της Ανόρθωσης για την Αθήνα ο Τιμούρ Κετσπάγια.

    Πρόκειται για τους: Αριάν Μπεκιάι, Ζόλταν Νάγκι, Πρέντραγκ Οτσόκολιτς, Γιώργο Θεοδότου, Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνο Σαμάρα, Λάμπρο Λάμπρου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Νίκο Κατσαβάκη, Γιώργο Γεωργίου, Τραϊανό Δέλλα, Γιώργο Παναγή, Γιάννη Σκοπελίτη, Νίκο Νικολάου, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Πάολο Κόστα, Βενσάντ Λαμπάν, Σεντρίκ Μπαρτόν, Αντρέ Τικίνιο, Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι, Νίκο Φρούσο, Σάβιο και Λούκας Σόσιν.

    Σήμερα η Διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ομάδας θα παραθέσουν διάσκεψη Τύπου στους Κύπριους και Ελλαδίτες δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο, όπου θα διαμένει η αποστολή.

    Το παιγνίδι την Τετάρτη αρχίζει στις 21:45 και η αποστολή της ομάδας επιστρέφει στην Κύπρο αργά το βράδυ μετά τον αγώνα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 26 August 2008 - 9:29:18 UTC