Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
  • [02] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΝΑΜΙ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εμποδίζει την παράνομη μετανάστευση, δια μέσου της Πράσινης Γραμμής, ωστόσο κύρια ευθύνη για την παράνομη μετανάστευση φέρει η Τουρκία, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι η Λευκωσία θα ανέμενε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έστρεφε την προσοχή της και προς την κατεύθυνση της Αγκυρας.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών σχολίαζε έκθεση της Κομισιόν, η οποία κάνει λόγο για ανεπαρκή δήθεν επιτήρηση της γραμμής αντιπαράταξης με φόντο την παράνομη μετανάστευση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Walid al-Muallem, ο κ. Κυπριανού, ο οποίος συνόδευε το Σύρο ομόλογό του, είπε ότι το κείμενο της Κομισιόν «θα πρέπει να μελετηθεί σε λεπτομέρεια».

    Εξέφρασε βεβαιότητα ότι «οι συνάδελφοι που είναι εκεί και έχουν την κύρια αρμοδιότητα γι αυτό το θέμα θα το κάνουν και θα προβούν στα ανάλογα σχόλια προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η θέση μας είναι σαφής, πρώτα απ όλα δεν μιλάμε για σύνορο, μιλούμε για μια διαχωριστική γραμμή, κατάπαυση πυρός, είναι η Πράσινη Γραμμή, όλη η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μια ενιαία χώρα, μέλος της ΕΕ. Υπάρχουν αυτές οι ιδιάζουσες συνθήκες και χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσέγγιση», υπογράμμισε.

    Η Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, «λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για εμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης, όμως την κυριότερη ευθύνη, μπορεί να πει κανείς, την έχει η Τουρκία η οποία όχι μόνο ενθαρρύνει, δίνοντας τις λεγόμενες βίζες για το ψευδοκράτος αλλά βεβαίως, επιτρέποντας, να μην πω παροτρύνοντας, αυτήν την παράνομη μετανάστευση».

    «Θα αναμέναμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έστρεφε την προσοχή της και προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι κάτι το οποίο θα το χειριστεί η Κυβέρνηση ανάλογα», κατέληξε.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αιχμές περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση για την «Πράσινη Γραμμή» χαρακτηρίζοντας απρόθυμη τη Λευκωσία να λάβει μέτρα για ενίσχυση της επιτήρησης της γραμμής αντιπαράταξης και υποδεικνύοντας προς τις Αρχές της Δημοκρατίας «να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα χωρίς καθυστέρηση ούτως ώστε να συμμορφωθούν με την υποχρέωσή τους».

    [02] ΙΑΚΩΒΟΥ - ΝΑΜΙ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνάντηση με τον Οζντίλ Ναμί, σύμβουλο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, θα έχει την Τετάρτη το πρωί, στο Λήδρα Πάλας Λευκωσίας, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου.

    Οπως ανέφερε ο κ. Ιακώβου σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, στη συνάντηση θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απορρέουν από την τελευταία συνάντησή του με τον κ. Ναμί, αλλά και από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις 25 Ιουλίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 26 August 2008 - 13:29:18 UTC