Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΡΩΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ
  • [02] PAFOS FESTIVAL - OPERA
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  • [01] ΥΠΕΞ - ΡΩΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

    Οι εξελίξεις στη Γεωργία ανησυχούν την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο πιστεύει ότι πέραν των διαφωνιών της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Κληθείς σήμερα να σχολιάσει την αναγνώριση της ανακήρυξης ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας από τη Μόσχα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ στενές.

    «Ξέρετε όμως και την άλλη πλευρά, τη θέση της Κύπρου όσον αφορά το σεβασμό και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών. Και αυτή είναι μια αρχή την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει, στήριξε στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου. Γι αυτό μας ανησύχησαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Γεωργία», είπε ο ΥΠΕΞ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η Κύπρος θεωρεί ότι πέραν αυτών των διαφωνιών που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ της ΕΕ και Ρωσίας, έχει τεράστια σημασία να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, και να συνεχίσει ένας διάλογος για τη συζήτηση όλων των πολιτικών ζητημάτων που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών».

    Ερωτηθείς αν αυτή η αναγνώριση εγκυμονεί κινδύνους για κάτι ανάλογο στα κατεχόμενα, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και θα έλεγα ότι δεν υπάρχει παραλληλισμός». Κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην ξεχνούν «ότι η κατάσταση στα κατεχόμενα, η δημιουργία των κατεχομένων είναι αποτέλεσμα εισβολής και κατοχής. Δεν υπήρχε γεωγραφικός διαχωρισμός Ε/κ και Τ/κ σε βορρά και νότο όπως δημιούργησε δυστυχώς η εισβολή και κατοχή και επομένως είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις».

    [02] PAFOS FESTIVAL - OPERA

    Με τα εισιτήρια να έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τις ετοιμασίες για την τελική πρόβα της Πέμπτης να βρίσκονται στο ζενίθ, το Pafos Aphrodite Festival, γιορτάζει τα δεκάχρονά του και παρουσιάζει στις 29, 30 και 31 Αυγούστου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι ``Madama Butterfly`` σε μια παραγωγή του Λυρικού Θεάτρου της Τεργέστης «Τζουζέπε Βέρντι». Το παραλιακό μέτωπο της Πάφου, κοντά στο μεσαιωνικό κάστρο, μοιάζει τις τελευταίες μέρες με ιαπωνικό λιμάνι έτοιμο να φιλοξενήσει «το πιο ειλικρινές και εκφραστικό» δημιούργημα του Πουτσίνι. Το λιμπρέτο έγραψαν οι Giuseppe Giacosa και Luigi Illica και είναι βασισμένο στη θεατρική διασκευή του David Belasco, από το ομώνυμο μυθιστόρημα του John Luther Long ``Madame Butterfly``.

    Ο Πρόεδρος της εταιρείας του φεστιβάλ, Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, σημείωσε ότι «αυτό που προσφέρει η Πάφος με τις υπαίθριες παραστάσεις όπερας, μπροστά μάλιστα από το μεσαιωνικό κάστρο και δίπλα από τη θάλασσα, είναι κάτι το μοναδικό γιατί όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη γίνονται παραστάσεις όπερας μόνο σε κλειστούς χώρους». Ο κ. Βέργας είπε στο ΚΥΠΕ ότι το γεγονός αυτό φέρνει φέτος στο νησί μας πολλά ξένα ΜΜΕ καθώς και συντελεστές θεάτρων από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Πολωνία, οι οποίοι θα έρθουν να δουν τις φετινές παραστάσεις και να υποβάλουν τη δική τους πρόταση για το φεστιβάλ όπερας του 2009.

    Πρόσθεσε πως «όταν ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής αυτό που μας γεμίζει με αισιοδοξία είναι ότι αρκετά θέατρα της Ευρώπης ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιο θα έρθει εδώ να συμμετάσχει στο φεστιβάλ όπερας της Πάφου». Οπως είπε ο κ. Βέργας, «έχουμε τη δική μας μαγεία και όλοι οι συνεργάτες αυτής της προσπάθειας εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε περισσότερο και οργανωτικά το φεστιβάλ μας».

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ - ΠΑΙΔΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Σε δύο σημαντικές Συναντήσεις ομολόγων της στον ευρωπαϊκό χώρο θα συμμετάσχει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, κατά τις πρώτες ημέρες του ερχόμενου μήνα, μεταβαίνοντας πρώτα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και αμέσως μετά στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και διαμορφώνοντας νέα προγράμματα για την περαιτέρω διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

    ``Το Συμβούλιο της Ευρώπης``, όπως ανέφερε η κ. Κουρσουμπά σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, ``διοργανώνει, σε συνεργασία με τη σουηδική προεδρία του ΣτΕ, μίαν πάρα πολύ σημαντική Συνάντηση, που θα γίνει στη Στοκχόλμη τον ερχόμενο μήνα, 8 - 10 Σεπτεμβρίου, με θέμα `Οικοδομώντας μίαν Ευρώπη Με τα Παιδιά Για τα Παιδιά - Προς μία Στρατηγική για τα έτη 2009 - 2011` και εκεί θα παρευρεθούν εκπρόσωποι Κυβερνήσεων ουσιαστικά, για να καθορίσουν τις θέσεις τους πάνω σε μίαν πληθώρα θεμάτων για τα παιδιά``.

    Η κ. Κουρσουμπά ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι θα καταθέσει και η ίδια τη δική της παρέμβαση στο συνέδριο, ενώ γενικώς θα γίνει στο συνέδριο μία αξιολόγηση της προόδου που έχει επιτευχθεί στις συμμετέχουσες χώρες από της έναρξης του προγράμματος αυτού του ΣτΕ και θα συζητηθούν οι νέοι στόχοι για την τριετία 2009 - 2011.

    ``Την προηγούμενη εβδομάδα``, πρόσθεσε η κ. Κουρσουμπά, ``θα είμαι και σε κάτι άλλο, επίσης πολύ σημαντικό για την Κύπρο, που θα γίνει στο Δουβλίνο (Ιρλανδία), από τις 3 μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2008``. ``Πρόκειται``, συνέχισε, ``για την επίσημη Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Επιτρόπων για τα Δικαιώματα του Παιδιού, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό σώμα, η Κύπρος είναι πλήρες μέλος και θα συμμετάσχουμε και σε αυτό``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 27 August 2008 - 11:29:20 UTC