Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - CHAMPIONS LEAGUE
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [04] EUROSTAT ΚΥΠΡΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛHΘYΣΜΟΥ

  • [01] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - CHAMPIONS LEAGUE

    Με θερμές και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τέσσερις περίπου χιλιάδες οπαδούς, που άρχισαν να συρρέουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο μετά τα μεσάνυκτα, έγινε σήμερα το πρωί δεκτή στην Κύπρο, η Ανόρθωση, η οποία έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που κατάφερε είσοδό της στους Ομίλους του Champions League.

    Η ομάδα της Αμμοχώστου ηττήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον επαναληπτικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, από τον Ολυμπιακό Πειραιώς με 1- 0, αλλά πήρε την πρόκριση αφού στον πρώτο αγώνα που έγινε στη Λάρνακα νίκησε με 3 - 0.

    Το ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος με την αποστολή της Ανόρθωσης έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 05.35, ενώ οι χιλιάδες οπαδοί της ομάδας που βρίσκονταν έξω από την Πύλη, που οδηγεί προς το νέο Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, κρατούσαν σημαίες και φορούσαν κασκόλ και φανέλες με το έμβλημα της «Μεγάλης Κυρίας».

    Σε δηλώσεις, αμέσως μετά την έξοδό του από το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή, ο προπονητής της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια ανέφερε ότι «η Ανόρθωση άξιζε αυτή την πρόκριση. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γιατί μια μικρή ομάδα, μια μικρή χώρα καταφέρνει και μπαίνει στο Champions League» είπε και πρόσθεσε πως «για μένα αυτά τα παιδιά έχουν κερδίσει ήδη το Champions League».

    Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και άλλα μέλη της αποστολής της Ανόρθωσης ανέβηκαν σε λεωφορείο για να τους μεταφέρει έξω από το δίαυλο του αεροδρομίου. Μόλις το λεωφορείο πλησίασε την Πύλη, οι χιλιάδες οπαδοί της Ανόρθωσης άρχισαν να χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

    Μπροστά στην Πύλη το λεωφορείο σταμάτησε και αφού δόθηκε άδεια για να ανοίξει, εκατοντάδες άτομα ξεχύθηκαν, «αγκαλιάζοντας» κυριολεκτικά το λεωφορείο και δυσκολεύοντάς το να περάσει.

    Αφού πέρασαν περίπου 20 λεπτά οι φίλαθλοι άρχισαν να ανοίγουν δρόμο προκειμένου να περάσει το λεωφορείο και με αρκετή δυσκολία άρχισε να βγαίνει από το χώρο του αεροδρομίου.

    Εκατοντάδες κόσμου ήταν χθες βράδυ μαζεμένοι έξω από το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου παρακολούθησαν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς από γιγαντοοθόνες.

    Με τη λήξη του αγώνα χιλιάδες οπαδών και φίλων της Ανόρθωσης ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λάρνακας πανηγυρίζοντας την πρόκριση της ομάδας τους, κορνάροντας και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    «Αυτό που όλοι αναμέναμε γίνεται», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

    Σε δηλώσεις του για το θέμα μετά από συνάντηση με την ηγεσία του Κινήματος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι η άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας και η συνειδητή προσπάθεια να θέσει προσκόμματα στο άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, συνεχίζεται.

    «Είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να καταδικάσουμε για ακόμα μια φορά αυτή τη στάση και αυτή τη συμπεριφορά», δήλωσε ο κ. Καρογιάν επισημαίνοντας πως ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι «θωπεύουν την Τουρκία» και προσπαθούν με κάποια επικοινωνιακά τεχνάσματα να την παρουσιάσουν ως μια χώρα η οποία ενδιαφέρεται πραγματικά για την ουσιαστική επίλυση του Κυπριακού, «θα πρέπει να στρέψουν την πίεση και την προσοχή τους προς την Τουρκία για να την υποχρεώσουν να συμπεριφερθεί και να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο κράτος».

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    Πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση είναι η διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, η οποία θα διευκολύνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αλλά και θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του καλού κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Μιλώντας πριν τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Κελλάκι, και απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι το ζήτημα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων είναι ένα ζήτημα που ηγέρθη και συμφωνήθηκε μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων από την πρώτη τους συνάντηση στις 21 Μαρτίου 2008.

    «Εκεί ελέχθη ότι προτεραιότητα είναι το οδόφραγμα του Λιμνίτη», είπε ο κ. Στεφάνου για να προσθέσει «σε αυτή τη θέση, εμείς, η ε/κ πλευρά, παραμένουμε συνεπείς. Είναι πρώτη μας προτεραιότητα, είναι σημαντική η διάνοιξη του Λιμνίτη γιατί θα διευκολύνει τους Ε/κ και τους Τ/κ στην περιοχή και θα είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση ακόμα περισσότερο του κλίματος και της ατμόσφαιρας που υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων ενόψει και του γεγονότος ότι μπαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και είναι πολύ σημαντικό στο φόντο της διαπραγμάτευσης να υπάρχει και καλό κλίμα», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει διασύνδεση του θέματος της διάνοιξης του Λιμνίτη με κάποιο άλλο θέμα, ο κ. Στεφάνου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διασύνδεση. «Από τη στιγμή που τόσο στη συμφωνία της 21ης του Μάρτη, όσο και σε άλλα κοινά ανακοινωθέντα, συνεχώς υπογραμμιζόταν η ανάγκη να ανοίξουμε το οδόφραγμα του Λιμνίτη, νομίζω ότι είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

    [04] EUROSTAT ΚΥΠΡΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛHΘYΣΜΟΥ

    Η Κύπρος θα είναι, σύμφωνα με έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η χώρα που θα καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού κατά τα έτη 2008 2060 από όλες τις χώρες της ΕΕ των 27.

    Σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθυσμός της Κύπρου το 2008 είναι 795,000, το 2035 θα φθάσει το 1.121.000 και το 2060 το 1.320.000, σημειώνοντας αύξηση από το 2008 2060 της τάξης του 66,2%. Ακολουθεί η Ιρλανδία με αύξηση μέχρι το 2060 της τάξης του 53%, το Λουξεμβούργο 52%, η Βρετανία 25% και η Σουηδία 18%.

    Οι μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμών θα σημειωθούν κατά την ίδια περίοδο στη Βουλγαρία με -28%, τη Λετονία -26%, τη Λιθουανία -24%, τη Ρουμανία -21% και την Πολωνία -18%. Το 2060 η πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ θα είναι η Βρετανία με 77 εκατ., ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 72 εκατ., η Γερμανία με 71 εκατ., η Ιταλία με 59 εκατ. και η Ισπανία με 52 εκατ. Η Ελλάδα θα σημειώσει μέχρι το 2060 μείωση του πληθυσμού της κατά -0,9%. Το 2060 η Ελλάδα θα έχει 11.118.000 κατοίκους από 11.217.000 που έχει σήμερα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 28 August 2008 - 9:30:01 UTC