Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΧΡΥΣΟ Η ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ LGR
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΘΗΝΑ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

  • [01] ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΧΡΥΣΟ Η ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ

    Η Καρολίνα Πελενδρίτου κατέκτησε τη Δευτέρα το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο SΒ12 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιούνται στο Πεκίνο.

    Η Κύπρια αθλήτρια, η οποία στα προκριματικά του αγωνίσματος πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1.16,82, καταρρίπτοντας την προηγούμενη παγκόσμια επίδοση που κατείχε η ίδια, τερμάτισε στην 1η θέση στον τελικό με χρόνο 1.17,58.

    Δεύτερη κατετάγη η Ισπανίδα Σάντρα Γκόμεζ με χρόνο 1.18,06.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ LGR

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει την αισιοδοξία του σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό παρά το ότι οι συνομιλίες δεν αρχίζουν με τους καλύτερους οιωνούς, όπως είπε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό του Λονδίνου (LGR) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Βρετανία έχει υποχρέωση να διαδραματίσει ένα θετικό ρόλο στο Κυπριακό, χωρίς όμως να παρέμβει σε αυτές καθ αυτές τις συνομιλίες.

    Δήλωσε επίσης ότι τον θλίβουν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε σχέση με το θέμα των εποίκων και την εκ περιτροπής προεδρία και πρόσθεσε ότι αυτά τα θέματα έχουν ήδη γίνει αποδεχτά από προηγούμενους Προέδρους, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να προβεί σε απαράδεκτες υποχωρήσεις. Σε σχέση με τις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση για την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για συμφιλίωση με τους Τ/κ και για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι «τα περί αφελληνισμού και τα περί διαστρέβλωσης της Ιστορίας είναι εξωπραγματικά και αποκυήματα φαντασίας».

    Σε σχέση με τα βιβλία της Ιστορίας είπε ότι δεν κατανοεί τις αντιδράσεις που ακούγονται κυρίως από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και διερωτήθηκε ποιο πρόβλημα υπάρχει εάν αρχίσουμε να καλλιεργούμε το αίσθημα συμφιλίωσης με τους απλούς Τ/κ, αντί της αντιπαράθεσης, της εχθρότητας και του μίσους.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΘΗΝΑ

    Οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού θα πρέπει να αποτελεί τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετεξέλιξή της σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το αναγνωρισμένο κράτος που αποτελείται από τις δύο κοινότητες όπως ιδρύθηκε το 1960 και κακώς επανέρχεται κατά διαστήματα το θέμα των δύο «συνιστώντων κρατών» στο νησί.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται «όχι μόνο εθιμοτυπικά αλλά και ουσιαστικά ακριβώς λόγω της έναρξης των απευθείας συνομιλιών, όπου χρειάζεται μια στενή επαφή και απευθείας ενημέρωση για το πού βρισκόμαστε, για το πώς βλέπουμε να προχωράμε, ποιές είναι οι ανησυχίες μας, ποιές είναι οι προσδοκίες μας» είπε.

    Πρόσθεσε ότι στην ελληνική πρωτεύουσα μεταβαίνει «με χαρά», πως πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του από τότε που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ως Υπουργός Εξωτερικών και χαρακτήρισε την επίσκεψή του «περιεκτική» ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα έχει «πρακτικά και εποικοδομητικά αποτελέσματα». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Την εκτίμηση ότι αυτή την βδομάδα θα μειωθούν οι λιανικές τιμές των καυσίμων, διατύπωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν μέτρα που θα μπορούν να ληφθούν στο ενδεχόμενο πρατηριούχοι να μην προχωρήσουν σε μείωση των τιμών πωλήσεων των καυσίμων, μετά τις συνεχόμενες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων διεθνώς.

    Παράλληλα, ο κ. Πασχαλίδης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται πολύ σύντομα συνάντηση του Υπουργείου με τις εταιρείες πετρελαιοειδών, το σύνδεσμο πρατηριούχων και άλλους φορείς, με στόχο την ετοιμασία μιας ``κοινά αποδεκτής φόρμουλας``, με την οποία οι τιμές των καυσίμων θα μειώνονται με τον ίδιο ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται. ``Η δική μου εκτίμηση είναι ότι, ναι, αυτή την εβδομάδα θα γίνουν μειώσεις των καυσίμων``, ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι παρατηρείται μια αναρχία στην αγορά, υπό την έννοια οι εταιρείες εισαγωγής πετρελαιοειδών μειώνουν τις τιμές, αλλά κάποια πρατήρια δεν προχωρούν σε μειώσεις των λιανικών τιμών, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι δεν υπάρχει αναρχία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 September 2008 - 15:29:19 UTC