Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • [02] ΠΑΡΙΣΙ ΥΠΕΣ- ΕΕ- ΑΣΥΛΟ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Η Μισέλ Μοντάς, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι ο Μπαν Γκι-Μουν είχε τη Δευτέρα χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ «για να τους συγχαρεί προσωπικά για την επίσημη έναρξη την περασμένη εβδομάδα των ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων, οι οποίες στοχεύουν σε συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος».

    Ανακοίνωσε επίσης ότι «ο Γενικός Γραμματέας συνομίλησε σήμερα με τον ειδικό του απεσταλμένο για το κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, όπου νωρίτερα συναντήθηκε με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του Πρωθυπουργού Καραμανλή και της Υπουργού Εξωτερικών Μπακογιάννη».

    Σύμφωνα με την κ. Μοντάς, ο κ. Ντάουνερ, που θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Αγκυρα, «είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Γκιουλ, τον Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Μπαμπατζάν``.

    ``Το πρωί της Πέμπτης θα παρακαθίσει στην πρώτη ουσιαστική συνάντηση μεταξύ του κ. Χριστόφια και του κ. Ταλάτ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

    [02] ΠΑΡΙΣΙ ΥΠΕΣ- ΕΕ- ΑΣΥΛΟ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για περαιτέρω στήριξη των κρατών μελών που δέχονται μεγάλες πιέσεις στα συστήματα ασύλου, ούτως ώστε αφενός να υλοποιείται στο μέγιστο βαθμό ο πρώτιστος στόχος που είναι η άμεση παροχή προστασίας σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη και αφετέρου να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση, η οποία διακυβεύει την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του όλου συστήματος ασύλου της Ενωσης, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Σε ομιλία του στο Υπουργικό Συνέδριο της ΕΕ για το Ασυλο, στο Παρίσι, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι σύμφωνα με στατιστικά της ΕΕ, η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον πληθυσμό της χώρας. Η γεωγραφική θέση της Κύπρου, επεσήμανε, την βρίσκει αντιμέτωπη με μεγάλες πιέσεις παράνομης μετανάστευσης, λόγω του ότι γειτνιάζει άμεσα με χώρες οι πληθυσμοί των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν πολιτική αστάθεια και πολεμικές συγκρούσεις.

    ``Ως αποτέλεσμα αυτού, η Κύπρος, ως το πλησιέστερο κράτος μέλος προς τις περιοχές αυτές, δέχεται μαζικές αφίξεις παράνομων μεταναστών. Θεωρούμε ότι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παράνομη μετανάστευση είναι η σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής με χώρες προέλευσης. Ως Κύπρος, έχουμε προχωρήσει ήδη στη σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής και είμαστε σε διαδικασία σύναψης και άλλων τέτοιων συμφωνιών με γειτονικά κράτη``, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 September 2008 - 9:29:19 UTC