Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ «ΟΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ» - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
  • [04] ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ «ΟΙ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ» - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Η επίσκεψη των τριών Πρεσβύτερων στην Κύπρο πραγματοποιείται σε μια ευτυχή συγκυρία στην ιστορία του νησιού, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ντέσμοντ Τούτου, μιλώντας εκ μέρους των τριών μελών της παγκόσμιας οργάνωσης «Οι Πρεσβύτεροι» (The Elders) που επισκέπτονται την Κύπρο.

    Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου δήλωσε, εκ μέρους της ομάδας, που αποτελείται από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας Λάκχταρ Μπραχίμι, ότι η υφήλιος αναμένει «αν θέλετε, με κομμένη την ανάσα» τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Οπως ανέφερε ο Αιδεσιμότατος Τούτου, η αντιπροσωπεία είχε μια ευχάριστη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί, όπως είπε, ``επιβεβαίωση της μεγάλης εκτίμησης που έχουμε για τους δύο ηγέτες και πιστεύουμε ότι ορθά αποφασίσαμε για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης``.

    ``Ηρθαμε σε μια κατάλληλη στιγμή στην ιστορία της Κύπρου, όπου δύο εξαιρετικοί νέοι ηγέτες θέλουν να οδηγήσουν αυτό τον όμορφο τόπο σε μια λύση», πρόσθεσε.

    ``Ο κόσμος», συνέχισε, «αναμένει, αν θέλετε, με κομμένη την ανάσα, και μπορώ να πω ότι ως αποτέλεσμα της συνάντησής μας ήταν ορθή η εκτίμησή μας ότι ο Πρόεδρος εδώ είναι άνθρωπος με όραμα και βαθιά δέσμευση στο λαό αυτού του νησιού. Ηρθαμε εδώ για να ενθαρρύνουμε και τους δύο (ηγέτες) σε αυτό το ωραίο ραντεβού στην ιστορία``, κατέληξε ο Ντέσμοντ Τούτου.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συνάντηση 45 περίπου λεπτών είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.

    Στην εκτός προγράμματος συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 1200, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το Κυπριακό και το Μεσανατολικό. Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Μπουμπάρακ για τις θέσεις αρχών της Αιγύπου στο Κυπριακό και τον ενημέρωσε για τα προσκόμματα που θέτει η Τουρκία στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

    Ο κ. Καρογιάν συνοδευόταν από τον Πρεσβευτή της Κύπρου στην Αίγυπτο Πέτρο Ευτυχίου, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Βουλής Σωκράτη Σωκράτους και το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής Νέστορα Κυριακίδη. Εξάλλου, χθες βράδυ ο κ. Καρογιάν συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κυπριακής Αδελφότητας του Καϊρου και της Αλεξάνδρειας.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

    Η φροντίδα και ο σεβασμός για τα ηλικιωμένα άτομα είναι στοιχεία σύμφυτα με τον πανάρχαιο πολιτισμό μας, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία ανέφερε πως η σημερινή Ημερίδα ενάντια στην κακοποίηση των ηλικιωμένων δείχνει ακριβώς πως υπάρχει ετοιμότητα για δικαίωση και καταξίωση των πολύτιμων αυτών γνωρισμάτων της κοινωνικής και πολιτιστικής παράδοσης της Κύπρου.

    Σε χαιρετισμό της σε Ημερίδα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην κακοποίηση των ηλικιωμένων, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι ``το αγαθό της μακροζωίας, με το οποίο χαρακτηρίζεται η εποχή μας αδιαμφισβήτητα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε πολλές πτυχές της πολιτειακής και κοινωνικής ζωής``.

    ``Με την επιμήκυνση της ζωής και τη μείωση της γεννητικότητας, η ηλικιακή πυραμίδα αντιστρέφεται και η μερίδα εκείνη του πληθυσμού που ήταν μικρότερη (άτομα άνω των 65 χρόνων) σιγά σιγά γίνεται μεγαλύτερη``, είπε.

    [04] ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

    Αναχώρησε για την Τιφλίδα η αποστολή της Εθνικής Κύπρου, όπου το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, στις 19:30, θα αναμετρηθεί στο ``Μπόρις Παϊχάντζε`` με την Εθνική Γεωργίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010. Η Κύπρος μέτρα ήδη μία ήττα (1-2) από την Ιταλία, ενώ η Γεωργία δύο ήττες από τους Ιρλανδούς (2-1) και από τους Ιταλούς (2-0).

    Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Ράντεκ Μάτεγεκ, με βοηθούς τους Πάτρικ Φίλιπεκ και Ιβο Τσίτιλ.

    Η αποστολή για το διπλό ταξίδι αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Λάμπρος Λάμπρου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιώργος Παναγή, Χρύσης Μιχαήλ, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Μάριος Ηλία, Μιχάλης Μορφής, Ανδρέας Παπαθανασίου, Χρίστος Μαραγκός, Σοφρώνης Αυγουστή, Αλέξης Γαρπόζης, Αντώνης Γιωργαλλίδης, Γιάννης Οκκάς, Στάθης Αλωνεύτης, Ηλίας Χαραλάμπους, Κούλλης Παύλου, Δημήτρης Χριστοφή, Γιασεμάκης Γιασεμή, Μάριος Νικολάου, Κωνσταντίνος Μακρίδης και Μιχάλης Κωνσταντίνου. Αποκλείστηκαν λόγω τραυματισμών οι Σκεύος Χρίστου και Στέλιος Οκκαρίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 9 October 2008 - 11:29:25 UTC