Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΣΤΕ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [04] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τις απευθείας διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά βρίσκεται στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων με μοναδικό στόχο την δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού προβλήματος ενώ σημείωσε ότι εάν η άλλη πλευρά δεν θέλει λύση και δεν καταλήξουμε σε λύση, αυτό θα φαίνεται στην πράξη.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Μάριου Καρογιάν ότι αν δεν επιτευχθεί πρόοδος τις επόμενες εβδομάδες στο Κυπριακό τότε θα πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποχωρήσει από τις απευθείας συνομιλίες και αν τίθεται θέμα για την κυβέρνηση να αποχωρήσει από τις συνομιλίες ή αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι στις σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποχωρήσει από τις απευθείας διαπραγματεύσεις. Μπήκαμε στις απευθείας διαπραγματεύσεις με μοναδικό στόχο τη δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε.

    Πρόσθεσε ότι στην υλοποίηση αυτού του στόχου είναι αφοσιωμένος ο Πρόεδρος αλλά και η κυβέρνηση. «Η ε/κ πλευρά θέλει τη λύση στο Κυπριακό και μέχρι τώρα έχει αποδείξει τη θέλησή της για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, με τις λογικές θέσεις που εκφράζει και τις λογικές θέσεις που καταθέτει στις απευθείας διαπραγματεύσεις. Και είναι εκεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα κριθεί η κάθε πλευρά, η κάθε κοινότητα αν έχει λογικές θέσεις ή όχι, αν έχει θέληση για λύση στη βάση εκείνης της λύσης που συμφωνήσαμε οι δύο κοινότητες και στη βάση της λύσης που περιγράφουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Θα αποδειχθεί στο τραπέζι, λοιπόν, των διαπραγματεύσεων η θέληση της κάθε πλευράς, και αν η άλλη πλευρά θέλει λύση, καλώς, εάν δεν θέλει και είναι αδιάλλακτη, ας εκτεθεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας στη βάση των αποφάσεων και θέσεων που υπάρχουν».

    Ο Εκπρόσωπος είπε ότι είμαστε στην αρχή των διαπραγματεύσεων και μάλιστα στην αρχή της διαδικασίας. Αρα, χρειάζεται η διαδικασία να προχωρήσει, και θα προχωρήσει, περνώντας από το ένα κεφάλαιο στο άλλο, της ουσίας του κυπριακού. Επανέλαβε ότι «η βάση της επιδιωκόμενης λύσης είναι συμφωνημένη από τις δύο κοινότητες, για λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας για πολιτική ισότητα, έτσι όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για μια ομοσπονδία που θα χαρακτηρίζεται με μια και αδιαίρετη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια προσωπικότητα, άρα οι θέσεις που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να εναρμονίζονται και να υπηρετούν και να εξυπηρετούν και να προωθούν αυτούς τους στόχους».

    «Μπήκαμε στις διαπραγματεύσεις με μοναδικό στόχο τη λύση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δική μας την πλευρά θα συνεχίσουμε να κάνουμε το κάθε τι το δυνατό για να φθάσουμε σε λύση. Εαν η άλλη πλευρά δεν θέλει λύση και δεν καταλήξουμε σε λύση, αυτό θα φαίνεται στην πράξη», πρόσθεσε.

    Σημείωσε ότι αν αρχίσουμε να συζητούμε τώρα τί θα κάνουμε μετά στο τέλος της διαπραγμάτευσης, θα μας αποπροσανατολίσει από το στόχο. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε τώρα, συνέχισε, είναι να εργαζόμαστε σκληρά για λύση. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πείσει το διεθνή παράγοντα και του το πιστώνει ο διεθνής παράγοντας ότι έχει σαφείς και λογικές θέσεις στο Κυπριακό και εργάζεται για λύση στο Κυπριακό. «Αυτή τη δουλειά ο Πρόεδρος θα συνεχίσει να την κάνει με την ίδια αφοσίωση όπως την κάνει και σήμερα, τόσο στο εσωτερικό, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όσο και στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

    Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει αποδώσει, μέχρι σήμερα και κάποιους συγκεκριμένους καρπούς. «Δεν θεωρώ ότι είναι τυχαίο το γεγονός πως η ε/κ πλευρά έχει βγει από την γωνιά που κάποιοι άδικα την είχαν ρίξει γιατί οι Ε/κ είχαν καταψηφίσει το σχέδιο Ανάν το 2004. Το ότι βγήκαμε από την γωνιά και ότι σήμερα η ε/κ πλευρά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστώνεται με καλή θέληση και λογικές θέσεις, αυτό δεν έγινε ως δώρο από κάποιους αλλά έγινε έπειτα από την πολιτική που ανέπτυξε και αναπτύσσει ο Πρόεδρος σε διάφορα επίπεδα τόσο με τη διεθνή εκστρατεία που κάνει, αλλά ταυτόχρονα και με τη θέληση και τη διάθεση που δείχνει στις απευθείας διαπραγματεύσεις.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θεωρεί ως φυσιολογικό ορόσημο την ολοκλήρωση των συνομιλιών μέχρι τον Ιούνιο του 2009, ο Εκπρόσωπος είπε ότι τα ορόσημα δεν έχουν να κάνουν με χρονοδιαγράμματα. «Ορόσημα, βεβαίως θέτει η ζωή μπροστά μας, διάφορες συγκυρίες θέτουν ορόσημα, τα οποία έχουμε υπόψη μας, και θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας για να μπορούμε να αξιοποιούμε συγκεκριμένα διάφορες συγκυρίες». Τόνισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας ότι τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα παραπέμπουν αλλού.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η εμπειρία του 2004 με την άσκηση της επιδιαιτησίας είναι μια πολύ τραυματική εμπειρία η οποία όχι μόνο μας κάνει πολύ προσεκτικούς αλλά «είναι γι αυτό ακριβώς το λόγο που έχουμε δηλώσει και δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μπροστά μας αυστηρά χρονοδιαγράμματα ούτε και διαδικασίες επιδιαιτησίας».

    Ερωτηθείς αν ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έχει αποδεχθεί να συζητήσει το θέμα των εποίκων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «τώρα είμαστε σε μια διαδικασία, έχει συμφωνηθεί το πρώτο θέμα, το πρώτο κεφάλαιο της συζήτησης που είναι η διακυβέρνηση. Και στις συναντήσεις μέχρι τώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης συζητούν πάνω σε αυτό το κεφάλαιο και τις διάφορες πτυχές. Το δεύτερο θέμα, το περιουσιακό, έχει ήδη καθοριστεί αλλά δεν έχουμε μπει ακόμη σε αυτό το θέμα γιατί είμαστε στο πρώτο».

    Κληθείς να διευκρινίσει αν υπάρχει αποδοχή εκ μέρους του κ. Ταλάτ για συζήτηση του θέματος των εποίκων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχουν μπροστά μας το δεύτερο και το τρίτο θέμα, θα δούμε στην πορεία».

    «Είμαστε στην πορεία των διαπραγματεύσεων και δεν θα πρέπει να προτρέχουμε των γεγονότων αλλά ούτε και να προσπαθούμε να θέσουμε μπροστά μας ερωτήσεις που σήμερα δεν μπορούμε να απαντήσουμε», σημείωσε.

    Ερωτηθείς αν έγινε κάποια ειδική συζήτηση για το θέμα των εποίκων μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του κ. Ταλάτ, ότι αυτό το θέμα που δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα το δουν τελευταίο, ο Εκπρόσωπος είπε πως δεν ξέρει αν θα είναι τελευταίο. Συζητώντας, συνέχισε, «όλα τα βασικά ζητήματα στο Κυπριακό, κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε και αυτό το θέμα που είναι ένα μεγάλο ζήτημα και ένα μεγάλο πρόβλημα».

    Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ για μια διεύρυνση των εγγυήσεων του 60, ο Εκπρόσωπος διερωτήθηκε αν θα αρχίσουμε τώρα να διαπραγματευόμαστε, από αέρος, τα κόμματα μεταξύ τους, μέσα από διάφορες προτάσεις, είτε αυτές οι προτάσεις αφορούν τις εγγυήσεις είτε διάφορα άλλα ζητήματα.

    Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί στο θέμα των εγγυήσεων όπως και στο θέμα του δικαιώματος της μονομερούς επέμβασης.

    «Εχουμε πει αν θέλετε και ως αφετηριακή θέση, ότι η Κύπρος και ο κυπριακός λαός που είναι μέλος της ΕΕ από το 2004, ο κυπριακός λαός που έχει ωριμάσει από το 1960 και μέσα από τις επιτυχίες και μέσα από τις τραγωδίες, δεν θεωρούμε ότι μια χώρα ευρωπαϊκή χρειάζεται είτε εγγυήσεις είτε αυτά περί μονομερών επεμβάσεων. Ότι μπορεί ο κυπριακός λαός να διαχειριστεί τις δικές του τύχες μέσα στα πλαίσια της ΕΕ που είναι ένα πλαίσιο στο οποίο ο κάθε ευρωπαϊκός λαός μπορεί να έχει ασφάλεια ομαλότητα και ειρήνη. Και εμείς προσδοκούμε ότι θα υλοποιήσουμε το στόχο για λύση του Κυπριακού με τέτοιο περιεχόμενο και αρχές που θα διασφαλίζει την μόνιμη ειρήνη στην Κύπρο, και την ομαλότητα και την αρμονική συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων έτσι ώστε να έχουμε μια λύση λειτουργική που να μπορεί να στηρίξει το μέλλον των Κυπρίων και της Κύπρου», ανέφερε.

    Πρόσθεσε ότι δεν θέλουμε να αρχίσουμε να βάζουμε θέσεις για ζητήματα που αυτή τη ώρα δεν είναι στο τραπέζι. Μακάρι να καταφέρουμε να προχωρήσουμε με τα ζητήματα που τώρα είναι μπροστά στο τραπέζι, συμπληρωσε.

    Ερωτηθείς αν θα πρέπει να φθάσουμε μέχρι τη θέση του κ. Αναστασιάδη που λέγει ότι είναι πιο ρεαλιστικό να συζητούμε ένα χρονοδιάγραμμα τερματισμού των εγγυήσεων ή διεύρυνση των εγγυήσεων ή και τον τρόπο με τον οποίο θα ασκούνται τα λεγόμενα επεμβατικά δικαιώματα, ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε αν θα πρέπει να αρχίσει τώρα να διαπραγματεύεται με τον κ. Αναστασιάδη.

    Σε παρατήρηση ότι αφετηριακή θέση, σημαίνει ότι αυτή μπορεί να αλλάξει ο Εκπρόσωπος απάντησε «γιατί;» προσθέτοντας ότι «όταν έχεις μια θέση αρχής και θα πας να συζητήσεις, γιατί δηλαδή θα αλλάξει στην πορεία; Έχεις μια καθοδήγηση, έχεις μια κατεύθυνση και τη θέτεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όταν θα έρθει και το θέμα για να συζητήσουμε. Και επαναλαμβάνω, εμείς δεν θέλουμε τώρα να αρχίσουμε να συζητούμε και να βάζουμε θέσεις για ζητήματα που, αυτή την ώρα, δεν είναι στο τραπέζι. Μακάρι να καταφέρουμε να προχωρήσουμε με τα ζητήματα που τώρα είναι στο τραπέζι και θα έρθουν και αυτά τα ζητήματα, με τη σειρά τους, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

    Επανέλαβε ότι «έχουμε θέσεις τις οποίες κατά καιρούς έχουμε πει, ενόψει και της διαπραγμάτευσης που κάνουμε. Και δεν πρέπει ούτε να προτρέχουμε των συζητήσεων, ούτε να θέτουμε εμείς ερωτήματα μπροστά μας για να τα απαντήσουμε, που μπορεί, αύριο, η ίδια η ζωή να μην μας τα θέσει. Για να μην αυτοδεσμευόμαστε, κιόλας, ή να λέμε και πράγματα τα οποία μπορεί αύριο να μην ισχύουν. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε θέσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει και όταν έρθει ο καιρός τους θα τις συζητήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

    Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αναμένεται κλείσιμο του κεφαλαίου διακυβέρνησης, στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Ταλάτ, την ερχόμενη Τετάρτη, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι μετά από τη συζήτηση του θέματος της εκτελεστικής εξουσίας, έχει και άλλα θέματα στο κεφάλαιο διακυβέρνηση.

    Σε ερώτηση αν θα είναι προεδρικό συμβούλιο ή εκ περιτροπής προεδρία, και αν αυτό το θέμα έχει συζητηθεί, ο Εκπρόσωπος απάντησε «αυτό συζητούμε τώρα» ενώ σε ερώτηση αν η δική μας θέση σε αυτό το ζήτημα, είναι υπέρ της εκ περιτροπής προεδρίας, είπε ότι δεν θα ήθελε να μπει «στη διαδικασία συγκεκριμένων συζητήσεων».

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αυτή είναι θέση του Προέδρου, την οποία έχει αναφέρει και σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα και αλλού, ο κ. Στεφάνου είπε «νομίζω ότι έχω κάνει πολύ ξεκάθαρη και τη θέση ότι είμαστε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Να αφήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, με τους συμβούλους και τους βοηθούς τους, να συζητήσουν. Εγώ δεν πρόκειται να μπω στη λεπτομέρεια αυτών των συζητήσεων».

    Ερωτηθείς πώς μπορεί να γίνει πάρε-δώσε ανάμεσα στη θέση για ένα σύστημα με εκ περιτροπής προεδρία και ένα σύστημα με προεδρικό συμβούλιο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτό θα το δούμε στη διαπραγμάτευση».

    Σε παρατήρηση ότι η Ομάδα Επαφής του Ευρωκοινοβουλίου που ήρθε στην Κύπρο, χαιρέτισε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκ περιτροπής προεδρία, άρα, ο Πρόεδρος προφανώς ενημέρωσε ότι έχει κάνει αυτή την πρόταση, ο κ. Στεφάνου είπε «εμείς δεν είχαμε αρνηθεί για οτιδήποτε θα βάλουμε». Πρόσθεσε ότι αυτό «το οποίο λέμε είναι ότι γίνεται μια διαπραγμάτευση. Και είναι πολύ σημαντικό, εμείς να μην διαπραγματευόμαστε από αέρος ούτε και να προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο με τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, μεταφέροντας την κάπου αλλού.

    «Τονίζω, ξανά, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πάει με πολύ καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις, στηριγμένη πάντοτε στις αρχές λύσης του Κυπριακού που έχουμε θέσει. Απ εκεί και πέρα, να κάνουμε λίγη υπομονή» κατέληξε.

    [02] ΣΤΕ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ

    Στο στόχαστρο του Οργανισμού κατά του ξεπλύματος «βρώμικου χρήματος» (MONEYVAL) του Συμβουλίου της Ευρώπης βρίσκονται, ύστερα από ενός έτους σχετικών διαβουλεύσεων, τα κατεχόμενα για ελεγχόμενες δραστηριότητες που αφορούν, ενδεχομένως, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

    Στο περιθώριο των πολύ πρόσφατων ανακοινώσεων, για τον ετήσιο απολογισμό δράσης του MONEYVAL, έγινε γνωστή η τοποθέτηση του Διεθνούς Οργανισμού κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και Οικονομικής Ενίσχυσης της Τρομοκρατίας (FAFT), σχετικά με την ένταξη του των κατεχομένων της Κύπρου (βόρειο μέρος), στο καθεστώς ελέγχου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οικονομικής ενίσχυσης της τρομοκρατίας.

    Στην τοποθέτηση του FAFT, μάλιστα, αναφέρεται ρητά ότι «το βόρειο τμήμα της Κύπρου αφορά την περιοχή, στην οποία δεν ασκείται έλεγχος από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας». Με την σχετική του απόφαση ο FAFT, θέτει υπό καθεστώς επιτροπείας, με βάση το Σύστημα καταπολέμησης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και οικονομικής ενίσχυσης της τρομοκρατίας (AML/CFT system), όλη την περιοχή των κατεχομένων της Κύπρου, σημειώνοντας ωστόσο ότι, οι «αρχές» των κατεχομένων είναι πρόθυμες να βελτιώσουν την προσπάθεια που κάνουν, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του εν λόγω συστήματος.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    «Προτεραιότητα για την κυπριακή οικονομία είναι η διατήρηση ψηλών ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης, ψηλής απασχόλησης και αποφυγή ανεργίας», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, μιλώντας μετά από σύσκεψη που είχε με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, αλλά και τις συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας αλλά και για τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να διατηρηθούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

    Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι σε μια δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, κατά την οποία όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν τις φορολογίες τους, «εμείς ως Κύπρος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πηγαίνουμε μπροστά χωρίς καμιά νέα φορολογία, και αντίθετα με σημαντικές μειώσεις και σε υφιστάμενους φόρους και σε υφιστάμενα τέλη και προχωρώντας σε μεγάλες κοινωνικές παροχές». «Μέλημά μας», συνέχισε, «είναι συναινετικά, σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και τις υπόλοιπες πολιτικές παρατάξεις, να διατηρήσουμε αυτή την ευρωστία της κυπριακής οικονομίας, και να διαφυλάξουμε το βιοτικό επίπεδο του απλού πολίτη».

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σταυράκης τόνισε ότι «ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης για το 2009, αναμένεται να είναι της τάξης του 3%, και ο οποίος θα είναι υπερδιπλάσιος από τον μέσο οικονομικό ρυθμό ανάπτυξης στην υπόλοιπη ευρωζώνη».

    [04] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

    Ανοδο 15,5% σημείωσε τους πρώτους επτά μήνες του 2008 ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Ιούλιο, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών Βιομηχανίας (Μεταλλεία και Λατομεία, Μεταποίηση, Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου και Νερού) ανήλθε στις 197,1 μονάδες (βάση 2000=100), σημειώνοντας αύξηση 21,4%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2007.

    Στον τομέα της Μεταποίησης, τον Ιούλιο του 2008, ο δείκτης έφτασε τις 183,1 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 19,7%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2007.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 20 October 2008 - 17:29:22 UTC