Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
  • [03] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
  • [04] ΧΑΚ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η κυπριακή οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

    Αυτό επαναβεβαιώθηκε, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, στην ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προληπτικής πολιτικής της Κυβέρνησης για το ενδεχόμενο επιπτώσεων στην κυπριακή οικονομία από τη συνέχιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαΐδης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Ανδρέας Μολέσκης.

    Συμμετείχαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι παρά την καλή κατάσταση της οικονομίας μας, η Κυβέρνηση θα επανέλθει σε ένα δεκαήμερο με νέα σύσκεψη, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης.

    Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυπριακή οικονομία κινείται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς το 2008 κλείνει με ρυθμό ανάπτυξης 3,8% υπερδιπλάσιο της ευρωζώνης, με συνθήκες πλήρους απασχόλησης και με πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ και με θεαματική μείωση του δημόσιου χρέους από 60% στο 49% του ΑΕΠ.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Αριστοφάνης Γεωργίου δήλωσε ότι 770 νέες προσφυγικές κατοικίες θα οικοδομηθούν στα επόμενα τρία χρόνια, με την αναδόμηση επτά υφισταμένων κυβερνητικών οικισμών.

    Το θέμα αναδόμησης στους κυβερνητικούς οικισμούς τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής.

    «Αυτό το οποίο έχει παρουσιαστεί είναι ένας σωστός προγραμματισμός για αναδόμηση των συνοικισμών, στους οποίους χρειάζονται να γίνουν κατεδαφίσεις και ριζικές αναδομήσεις κατοικιών», είπε ο κ. Γεωργίου.

    [03] ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

    Δείγματα του κυπριακού πολιτισμού και θα βοηθήσει στο να γνωρίσουν οι επισκέπτες καλύτερα μία εποχή που ως τώρα λίγοι γνώριζαν και εκτιμούσαν, περιλαμβάνει η αρχαιολογική έκθεση «Η εποχή των ηρώων. Οι σκοτεινοί αιώνες της Ελλάδας, 1200-700 π.Χ.», που διοργανώνεται στην Καρλσρούη, της Γερμανίας.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την έκθεση διοργάνωσε το Μουσείο της Καρλσρούης, του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, με την συμβολή του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Δημοκρατίας, που δάνεισε αρχαιολογικά αντικείμενα για την έκθεση και τη συνεργασία του πολιτιστικού τμήματος της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο σ ό,τι αφορά στο μουσικό πρόγραμμα που πλαισίωσε τα εγκαίνια. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου 2009.

    Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γερμανία Παντιάς Ηλιάδης δήλωσε ότι ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε η Κύπρος στην ιστορική της διαδρομή ως σύνδεσμος μεταξύ Δύσης και Ανατολής συνεχίζεται και επί των ημερών μας.

    [04] ΧΑΚ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ

    Με θεαματική άνοδο πραγματοποιείται η συνεδρία στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη εν μέσω του κλίματος ανάκαμψης, που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές, έπειτα από το ράλι ανόδου στη Νέα Υόρκη.

    Στις 12:58, ο Γενικός Δείκτης, ωθούμενος κυρίως από τα μεγάλα κέρδη των τραπεζικών τίτλων, βρισκόταν στις 1.565,45 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 12,92%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20, βρισκόταν στις 536,82 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 12,95%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 6,14 εκατομμύρια ευρώ.

    Ανοδική τροχιά ακολουθούν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Μεγάλα κέρδη, σε ποσοστό 13,61% παρουσιάζουν οι Τράπεζες και ακολουθούν η Κύρια Αγορά με 12,92%, τα Ξενοδοχεία με 8,69%, οι Επενδυτικές με 7,63%, η Εναλλακτική Αγορά με 3,07% και η Παράλληλη Αγορά με 2,88%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 29 October 2008 - 12:29:42 UTC