Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
  • [02] ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΥΡΩ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

    Το ποσοστό συμμόρφωσης του κράτους στις υποδείξεις του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως έφθασε το 80%, δήλωσε η Επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου.

    Επιδίδοντας την ετήσια έκθεση του Γραφείου της για το 2007 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η κ. Νικολάου ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό συμμόρφωσης της Κύπρου είναι πέραν από τα ευρωπαϊκά όρια.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η στρατηγική της Κυβέρνησης είναι όπως οι υποδείξεις της Επιτρόπου μελετώνται πολύ σοβαρά και αν είναι δυνατόν να τυγχάνουν όλες θετικού χειρισμού, νοουμένου ότι ο θεσμός της Επιτρόπου Διοικήσεως είναι σύμμαχος του κράτους και προστάτης του πολίτη.

    Το κράτος, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον πολίτη, ιδιαίτερα κατά την αντίληψη της σημερινής Κυβέρνησης.

    Πρόσθεσε ότι η συνεργασία του ιδίου με την Επίτροπο Διοικήσεως, η οποία ξεκίνησε από τότε που υπηρετούσε ως Πρόεδρος της Βουλής, θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

    Η Επίτροπος Διοικήσεως ανέφερε ότι το 2007 έχουν διευθετηθεί πάρα πολύ σοβαρά θέματα, σημειώνοντας ότι ο θεσμός εισέρχεται σε ένα στάδιο ωριμότητας και αποτελεσματικότητας.

    Η κ. Νικολάου δήλωσε ευχαριστημένη από τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργικό Συμβούλιο συζητά τις εκθέσεις και μελετά τις υποδείξεις της.

    Ανέφερε, επίσης, ότι έχει καταρριφθεί οριστικά το άλλοθι ότι ο θεσμός της Επιτρόπου Διοικήσεως είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα.

    Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι «και συμβουλευτικού χαρακτήρα να είναι, το θέμα είναι αν έχεις καλό αυτί να ακούσεις αυτές τις συμβουλές».

    [02] ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΥΡΩ

    Συνολικά 50.000 με 60.000 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ κυκλοφορούν στην Ευρώπη μηνιαίως, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βαυαρικής Αστυνομίας Εντουαρτ Λίντγκενς, σε συνέντευξη Τύπου με την ολοκλήρωση του τριήμερου 6ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Εμπειρογνωμόνων Euro South East για την προστασία του ευρώ από την παραχάραξη. Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την κυπριακή Αστυνομία, την OLAF, τον ευρωπαϊκό οργανισμό καταπολέμησης της απάτης και τη βαυαρική Αστυνομία, στην παρουσία 90 συνέδρων από 20 χώρες, έλαβε αποφάσεις, οι οποίες θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα τις εξετάσει και θα αποφασίσει κατά πόσον να τις υιοθετήσει ως κοινοτικές οδηγίες.

    Αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Λίντγκενς είναι πως η βιομηχανία παραγωγής πλαστών νομισμάτων ευρώ ξεπερνά τις χώρες της Ευρώπης και φτάνει μέχρι και τη Νότια Αμερική, όπου εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν παράνομα τυπογραφεία, τα οποία ήταν έτοιμα να παράγουν εκατομμύρια πλαστά χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ και να τα διοχετεύσουν στην Ευρώπη. ``Εχουμε 50.000 με 60.000 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή επικράτεια το μήνα``, δήλωσε ο κ. Λίντγκενς, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

    Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής του Εγκληματολογικού Εργαστηρίου για θέματα ευρώ της κυπριακής Αστυνομίας, Λοχίας Χρίστος Αντωνίου τόνισε πως η παραχάραξη του ευρώ αποτελεί έγκλημα και ως τέτοιο η κυπριακή Αστυνομία έχει συστήσει τους μηχανισμούς για την αντιμετώπισή του. Είπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2008, οπόταν η Κύπρος υιοθέτησε το ευρώ, η Αστυνομία κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα παραχάραξης του ευρώ. Οπως είπε, η Αστυνομία από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου έχει εντοπίσει και κατάσχει σε διάφορα σημεία της Κύπρου 450 πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 6 November 2008 - 14:29:21 UTC