Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ

    Καθηλωμένος βρίσκεται ο στόλος των Κυπριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι το μεσημέρι λόγω της 4ωρης απεργίας, που προκήρυξε η Συντεχνία Πιλότων ΠΑΣΥΠΙ σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, οι ΚΑ έχουν αναδιαμορφώσει το πτητικό τους πρόγραμμα.

    «Από τις 8 μέχρι τις 12, αυθαίρετα εφαρμόζονται μέτρα από την πλευρά των πιλότων των ΚΑ. Ο στόλος είναι καθηλωμένος στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Επηρεάζονται από αυτήν την αδικαιολόγητη απόφαση των πιλότων 2400 επιβάτες και πλέον επιβάτες και 30 πτήσεις προς διάφορους προορισμούς από και προς», είπε.

    Από την πρώτη ώρα, σημείωσε, που «πήραμε το τελεσίγραφο των πιλότων την Παρασκευή, η πρώτη μας δουλειά ήταν να προσαρμόσουμε το πτητικό μας πρόγραμμα για σήμερα, και τοποθετήσαμε τις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν ορισμένες πριν από τη λήψη μέτρων και άλλες μετά τη λήξη της απεργίας.

    Ανέφερε ότι οι επιβάτες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης των Κυπριακών Αερογραμμών και μέσω των ταξιδιωτικών τους πρακτόρων για τις νέες ώρες πτήσεων.

    Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τη συντεχνία των πιλότων, ο κ. Κυριάκου είπε ότι αυτή τη στιγμή η ΠΑΣΥΠΙ πραγματοποιεί σύσκεψη με τις υπόλοιποες συντεχνίες των ΚΑ, οι οποίες έχουν υπογράψει με την εταιρεία συμφωνία για επαναφορά αυξήσεων και προσαυξήσεων για τα επόμενα δύο χρόνια.

    «Την ίδια αυτή πρόταση που έχουν υπογράψει και προσυπογράψει οι τέσσερις άλλες συντεχνίες τη θέτουμε και για τους πιλότους και τους καλούμε να την υπογράψουν και αυτοί. Είναι η έσχατη υποχώρηση από πλευρά των Κυπριακών Αερογραμμών γιατί για μας έχει μεγαλύτερη σημασία η διατήρηση συνθηκών εργασιακής ειρήνης στις ΚΑ και καλούμε έστω και την υστάτη τη συντεχνία των πιλότων να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να μην δώσουν συνέχεια σε αυτές τις ενέργειες», σημείωσε.

    Ανέφερε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται σε αναμονή για να δουν τι θα γίνει.

    «Τους έχουμε διαμηνύσει την πρόταση μας, ήδη είχαμε μια αποδοχή με τις τέσσερις άλλες συντεχνίες και έμεινε η συντεχνία των πιλότων η οποία απορρίπτει την πρόταση, η οποία προνοεί 6% αυξήσεις για τα επόμενα χρόνια, συν οι προσαυξήσεις, συν τα άλλα ωφελήματα με συνολικό κόστος για την εταιρεία 6.7 εκ. ευρώ», είπε.

    Σημείωσε ότι οι πιλότοι ουσιαστικά ζητούν επαναφορά της συλλογικής σύμβασης που ίσχυε πριν από το 2004 με όλα τα ωφελήματα και περικοπές τη στιγμή που για να σωθεί η εταιρεία τότε, απολυθήκαν 500 εργαζόμενοι και όλο το προσωπικό έδωσε μερίδιο από τις απολαβές του. Υπενθύμισε ότι τότε, οι πιλότοι δεν προχώρησαν σε απεργία όταν τους αποκόπηκαν οι παραχωρήσεις.

    «Ηρθαν μετά και κάνουν επιλεκτικές απεργίες, είτε προ Χριστουγέννων, είτε προ Πάσχα, ή της ταξιδιωτικής αιχμής το καλοκαίρι, εκβιάζοντας ουσιαστικά, για πράγματα τα οποία ξέρουν ότι η εταιρεία δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να τους ικανοποιήσει», κατέληξε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 1 December 2008 - 10:29:19 UTC