Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΤΣΑΛΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΡΕΑΤΑ -ΙΡΛΑΝΔΙΑ
  • [03] ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ- ΕΛΛΕΙΜΜΑ
  • [04] ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΠΑΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

  • [01] ΠΑΤΣΑΛΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Νέες διαγνωστικές μεθόδους επεξεργάζεται και προωθεί για το σύνδρομο Ντάουν και για τη θαλασσαιμία, για την οποία η διάγνωση θα γίνεται με εξέταση δείγματος αίματος της εγκύου μητέρας και όχι κυττάρων αμνιακού υγρού, το Κυπριακό Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

    Το Ινστιτούτο και ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Φίλιππος Πατσαλής αποβλέπουν στην περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Κυπρίων, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικής καταγωγής, καθώς και στην ενδυνάμωση του περιφερειακού ρόλου της Κύπρου στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και των βιοϊατρικών γενικά επιστημών.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πατσαλής αναφέρει, επίσης, ότι σημαντική είναι η έρευνα του Ινστιτούτου για τον καρκίνο του μαστού, για τον οποίο έχουν χαρτογραφήσει τα συγκεκριμένα γονίδια και για διαγνωστικές μεθόδους τόσο για τον καρκίνο του μαστού όσο και της ωοθήκης, ενώ σε προχωρημένο στάδιο είναι οι έρευνες του Ινστιτούτου για τον επαναπρογραμματισμό μυϊκών κυττάρων.

    Ο κ. Πατσαλής αναφέρθηκε και στο ρόλο του Ινστιτούτου στην ταυτοποίηση λειψάνων αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για το θέμα αυτό δεν μπορεί ο ίδιος να δώσει λεπτομερή στοιχεία, κάτι που έχουν αναλάβει να κάνουν υπηρεσίες του ΟΗΕ, πολιτικά πρόσωπα, κυβερνητικές υπηρεσίες και η ίδια η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους.

    Από την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου και με την επιστημονική καθοδήγηση της Διευθύντρια του Τμήματος Βιοχημικής Γενετικής στο Ινστιτούτο Ανθής Δρουσιώτου, έχει ετοιμασθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τη νόσο του Ζάντχοφ, με την οποία ενημερώνεται ο κυπριακός πληθυσμός και ιδίως τα μέλη της θρησκευτικής ομάδας των Μαρωνιτών για την ανάγκη διαγνωστικής εξέτασης που γίνεται στο Ινστιτούτο, για εντοπισμό των φορέων και πρόληψη της ανίατης αυτής κληρονομικής πάθησης.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου, ένας στους επτά Μαρωνίτες στην Κύπρο είναι φορέας μεταλλαγμένου γονιδίου, κατάσταση που οδηγεί σε ανεπάρκεια του ενζύμου εξοζαμινιδάση, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή αποικοδόμηση λιπαρής ουσίας του νευρικού συστήματος, που λέγεται γαγγλιοζίτης και η οποία συσσωρεύεται στο νευρικό ιστό, στο ήπαρ, στη σπλήνα και στα νεφρά.

    Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η εμφάνιση συμπτωμάτων στον 6ο μήνα ζωής των παιδιών των οποίων και οι δύο γονείς είναι φορείς, σε ποσοστό 25% επί του συνόλου των κυήσεων στις περιπτώσεις αυτές.

    Τα παιδιά με την πάθηση αυτή, παρουσιάζουν αρχικώς προβλήματα επικοινωνίας, τρομώδη αντίδραση σε ηχητικά ερεθίσματα και μεγαλοκεφαλία. Αργότερα εμφανίζουν ψυχοσωματική καθυστέρηση, επιληψία, τύφλωση, κώφωση και σπαστικότητα και, μετά το δεύτερο έτος της ζωής τους, βρίσκονται σε κατάσταση φυτού, πάσχοντας συχνά από μολύνσεις και στην πλειονότητά τους παθαίνουν πριν συμπληρώσουν το τέταρτο έτος της ζωής τους.

    Σύμφωνα με στοιχεία από την έρευνα του Ινστιτούτου, η πιθανότητα γέννησης παιδιού με τη νόσο Ζάντχοφ, στην Κύπρο και στη θρησκευτική ομάδα των Μαρωνιτών, εφ` όσον και οι δύο γονείς είναι Μαρωνίτες, είναι μία στις εκατόν ενενήντα έξι γεννήσεις, πιθανότητα ίση με αυτή της γέννησης παιδιού με μεσογειακή αναιμία από δύο Ελληνοκυπρίους γονείς.

    Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Πατσαλής στο ΚΥΠΕ, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο ως περιφερειακό κέντρο έρευνας, προσφοράς υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εκπαίδευσης.

    Η δυναμική και συνεχιζόμενη επιτυχία του Ινστιτούτου, τονίζει ο κ. Πατσαλής, έγκειται στη διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων σε ιατρικά θέματα που έχουν άμεση σχέση με τις ανάγκες του τόπου και των χωρών της περιοχής.

    ``Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου``, είπε ο κ. Πατσαλής, ``αποτελεί έναν από τους λίγους ερευνητικούς οργανισμούς στην Κύπρο, που συμβάλλει ενεργά στην παραγωγή νέας γνώσης``.

    Συμπερασματικά, το Ινστιτούτο έχει την κρίσιμη μάζα, διαθέτει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, μοναδική για την Κύπρο και τη γύρω περιοχή εργαστηριακή υποδομή, άριστες σχέσεις και συνεργασίες με χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Ευρώπης και της Αμερικής και τυγχάνει διεθνούς φήμης και αναγνώρισης.

    Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ιδρύθηκε το 1991, ως ένας ερευνητικός, ακαδημαϊκός, ιδιωτικός, δικοινοτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με κύριο σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου έρευνας, ιατρικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών.

    Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έχει ιδρύσει κλινικές και τμήματα στους τομείς της Κλινικής Νευρολογίας, Κλινικής Γενετικής, Ηλεκτρονικού Μικροσκοπίου/ Μοριακής Παθολογίας, Μοριακής Ιολογίας, Βιοχημικής Γενετικής, Κυτταρογενετικής και Γενοματικής, Μοριακής Γενετικής της Θαλασσαιμίας, Γενετικής της Καρδιοαγγειολογίας και Δικανικής Γενετικής, Μοριακής Γενετικής, Λειτουργίας και Θεραπείας, Νευρογενετικής και Αναπτυξιακής και Λειτουργικής Γενετικής.

    Το Ινστιτούτο έχει, επίσης, συνάψει συνεργασίες με πολλά αξιόλογα ακαδημαϊκά κέντρα του εξωτερικού για τη διεκπεραίωση ερευνητικών και μεταπτυχιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

    Το προσωπικό του Ινστιτούτου περιλαμβάνει γύρω στα 150 άτομα, εκ των οποίων τα 40 είναι κάτοχοι τίτλων MD και PhD στη νευρολογία, στη γενετική και σε άλλες συναφείς επιστήμες, ο κ. Πατσαλής όμως επισημαίνει τις αυξημένες ανάγκες και τους καταλόγους αναμονής ασθενών για εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες, που μπορεί να περιμένουν και πέραν των έξι μηνών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

    Το χρονικό αυτό διάστημα, όπως αναφέρει ο κ. Πατσαλής στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, μπορεί να μειωθεί σημαντικά και πολύ περισσότεροι ασθενείς να εξυπηρετηθούν, εάν το κράτος αυξήσει τα ποσά χρηματοδότησης που παρέχει στο ίδρυμα και εάν εγκρίνει τις αναγκαίες νέες θέσεις προσωπικού που απαιτούνται.

    Το Ινστιτούτο διαθέτει την πιο μεγάλη ερευνητική υποδομή στην Κύπρο και στη γύρω περιοχή στον τομέα των βιοϊατρικών επιστημών και της νευρολογίας, έχοντας οργανωθεί και στελεχωθεί με βάση ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

    Τα πολλά και ποικίλα ερευνητικά προγράμματα του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής έχουν εξασφαλισθεί από χρηματοδοτικούς οργανισμούς εντός και εκτός Κύπρου.

    Τα συνολικά ποσά των ερευνητικών προγραμμάτων που εξασφαλίσθηκαν τα έτη 2004 έως το 2007 είναι 1.400.000 ευρώ κατά το 2004, ενώ κατά το 2005 εξασφαλίσθηκαν 1.300.000 ευρώ, κατά το 2006 εξασφαλίσθηκαν 1.586.000 ευρώ και κατά το 2007 εξασφαλίσθηκαν 1.600.000 ευρώ.

    Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου έχει συνάψει πέραν των εκατόν συνεργασιών με πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα του εξωτερικού.

    Σχετικά με τη διεκπεραίωση ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Πατσαλής στο ΚΥΠΕ, υπήρξαν δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συγκεκριμένα, από το 1990 έως το 2007 δημοσιεύθηκαν συνολικά 487 επιστημονικά άρθρα

    Από το 2004 έως το 2007 έχουν, επίσης, δοθεί στο Ινστιτούτο συνολικά είκοσι δύο βραβεία για επιστημονικές του εργασίες, από επιστημονικούς οργανισμούς, όπως το Ιδρυμα Προώθησης Ερευνας Κύπρου, την Πανελλήνια Ενδοκρινολογική Εταιρεία, την Πανελλήνια Παιδιατρική Εταιρεία, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και το Ευρωπαϊκό Ιδρυμα Ερευνών.

    Σχετικά με τη συνεισφορά του Ινστιτούτου στην εκπαίδευση, μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής δεκατρείς διδακτορικές διατριβές για απόκτηση τίτλου PhD.

    Τα διδακτορικά έγιναν μετά από συνεργασία του Κυπριακού Ινστιτούτου με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου ή άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σήμερα εκπονούνται άλλες είκοσι μία διδακτορικές διατριβές για απόκτηση τίτλου PhD.

    Διδακτορικές διατριβές στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έχουν τύχει αναγνώρισης από πολλά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, το Imperial College, το University of Nottingham, το University of Bristol, το University of London και πολλά άλλα.

    Οπως ανέφερε, επίσης, στο ΚΥΠΕ ο κ. Πατσαλής, σημαντικός αριθμός νευρολόγων από την Κύπρο και το εξωτερικό έχουν ειδικευθεί και συνεχίζουν να ειδικεύονται στην Κλινική Νευρολογία και Ηλεκτρομυογραφία, ενώ έχει τροχοδρομηθεί η εκπαίδευση και για την απόκτηση ειδικότητας ενός έτους στη Νευρολογία.

    Από πολλά, επίσης, πανεπιστήμια έχει αναγνωρισθεί το Ινστιτούτο για τη διεκπεραίωση πτυχιακής διατριβής φοιτητών Βιολογίας και κατά τη διάρκεια των ετών 2004 έως 2007, έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 80 πτυχιακές διατριβές (για απόκτηση πτυχίου BSc).

    Παράλληλα, το Ινστιτούτο προσφέρει εκπαίδευση και εξειδίκευση για περίοδο τριών μηνών έως και δύο ετών σε ειδικούς τομείς γενετικής, σε πτυχιούχους φοιτητές, ιατρούς και επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

    Κατά τη διάρκεια των ετών από το 2004 έως το 2007, έχουν επίσης οργανωθεί περισσότερες από ογδόντα διαλέξεις, οι οποίες εγκρίνονται από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο με την απονομή μονάδων/ μορίων συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης. Επίσης, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έχει τα τελευταία δύο έτη διοργανώσει πέραν των είκοσι συνεδρίων.

    Από το 2004, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πατσαλής, το Ινστιτούτο είναι αναγνωρισμένο από το European School of Medical Genetics ως περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης στον τομέα της Ιατρικής Γενετικής.

    Το Ινστιτούτο, είπε ο κ. Πατσαλής, παρέχει εξειδικευμένες κλινικές και εργαστηριακές υπηρεσίες σε όλους τους ιατρούς, κλινικές και νοσοκομεία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον κυβερνητικό τομέα.

    Ενδεικτικά, ο όγκος υπηρεσιών που προσφέρθηκαν κατά το 2004 ήταν 47.780 εξετάσεις με αξία 3.643.575 ευρώ, κατά το 2005 προσφέρθηκαν 53.758 εξετάσεις με αξία 4.254.035 ευρώ, το 2006 προσφέρθηκαν 62.332 εξετάσεις με αξία 4.822.811 ευρώ και κατά το 2007 προσφέρθηκαν 63.726 εξετάσεις με αξία 5.180.347 ευρώ.

    Επίσης, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με κέντρα και πανεπιστήμια στις γύρω χώρες και προσφέρει διαγνωστικές υπηρεσίες ως περιφερειακό κέντρο, ενώ όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι διαπιστευμένες και πιστοποιημένες, διασφαλίζοντας έτσι την πολύ υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών αυτών.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΡΕΑΤΑ -ΙΡΛΑΝΔΙΑ

    Δεν έχουν έρθει στην Κύπρο μολυσμένα κρέατα ιρλανδέζικης προέλευσης, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας σύσκεψης για την αξιολόγηση των μέτρων ελέγχου της καταλληλότητας των κρεάτων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Πολυνείκης είπε: ``Τα κρέατα ιρλανδέζικης προέλευσης, τα οποία έχουν διακινηθεί από την εταιρεία που ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Βασιλείου, έχουν οδηγηθεί προς την Βουλγαρία. Κατ επέκταση κρέατα μολυσμένα από την Ιρλανδία δεν έχουν έρθει στην Κύπρο, αλλά έχουν διοχετευτεί από την εταιρεία που φαίνεται ότι διατηρεί γραφεία στην Κύπρο και διακινεί κρέατα από την Ιρλανδία στη Βουλγαρία``.

    Ερωτηθείς εάν η Κύπρος θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο των χωρών που έχουν εισαγάγει κρέατα από την Ιρλανδία, ο κ. Πολυνείκης είπε ότι για το θέμα αυτό μίλησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Ανδρούλα Βασιλείου. ``Η επισημοποίηση της θέσης αυτής θα γινόταν, όπως μου είπε η ίδια, μετά και από την επίσημη πλέον πληροφόρηση, μετά τη διασταύρωση και τον έλεγχο που έγινε από τις υπηρεσίες για τη χώρα προέλευσης αυτών των κρεάτων. Θα γίνει λοιπόν και επίσημη ενημέρωση και προς την Επιτροπή και γενικά η Rasff θα ειδοποιηθεί, επίσης, και μέσω των Υγειονομικών Υπηρεσιών, ούτως ώστε να βγει από τη λίστα η Κύπρος. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα έλεγα ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε επιβάρυνση``, κατέληξε.

    [03] ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ- ΕΛΛΕΙΜΜΑ

    Στα 4,72 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στην Κύπρο κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2008, σε σύγκριση με 3,82 δις ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση που εξέδωσε η Στατιστική Υπηρεσία με τίτλο Στατιστικές Ενδοκοινοτικού Εμπορίου και Εμπορίου με Τρίτες Χώρες (Συνοπτικά Στοιχεία) για το Σεπτέμβριο του 2008, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από τρίτες χώρες και αφίξεις από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.) για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2008 ήταν 5,6 δις ευρώ εκ. σε σύγκριση με 4,64 δις ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

    Παράλληλα, οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε τρίτες χώρες και αποστολές σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.) τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο 2008 ήταν 874,1 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 818,7 εκ. τον Ιανουάριο- Σεπτέμβριο 2007. Έτσι, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διαμορφώθηκε στα 4,72 δις ευρώ. τον Ιανουάριο- Σεπτέμβριο 2008.

    Κατά το Σεπτέμβριο του 2008, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από τρίτες χώρες και αφίξεις από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.) ήταν 662,9 εκ. ευρώ, ενώ οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε τρίτες χώρες και αποστολές σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.), περιλαμβανομένων των προμηθειών πλοίων και αεροπλάνων, το μήνα Σεπτέμβριο 2008 ανήλθαν σε 88,1 εκ. ευρώ.

    [04] ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΠΑΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

    Με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στους ``16`` της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Ανόρθωση αντιμετωπίζει απόψε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21:45.

    Η αποστολή, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ``Φοίνικα``, αποτελείται από τους ποδοσφαιριστές: Αριάν Μπεκιάι, Ζόλνταν Νάγκι, Πέτρακ Οτσόκολιτς, Γιώργο Θεοδότου, Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνο Σαμάρα, Αντρέα Κωνσταντίνου, Νίκο Κατσαβάκη, Γιώργο Γεωργίου, Τραϊανό Δέλλα, Λάμπρο Λάμπρου, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Σκοπελίτη, Σέντρικ Μπαρντόν, Γιώργο Παναγή, Βίνσεντ Λαμπάν, Πάουλο Κόστα, Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι, Σάβιο, Νίκο Φρούσο, Λούκας Σόσιν, Στέφανο Βοσκαρίδη και Χαουάρ Τάχερ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 December 2008 - 16:29:31 UTC